Palm Beach

Palm Beach
Palm Beach

Palm Beach is een van de bekende badplaatsen op Aruba. Het staat bekend om het prachtige strand met het fijne witte zand. Je kunt hier ontzettend lekker genieten van het warme weer. Palm Beach is een van de plaatsen waar de zogenaamde hoogbouw staat. Redelijk dicht bij de kust liggen hoge hotels, de zogenaamde high-rise area. Het eerste resort op Aruba vestigde zich ook in Palm Beach.

Het strand van Palm Beach is internationaal bekend en wordt vaak genoemd als men het heeft over de mooiste stranden ter wereld. Het witte zand en heldere water zijn ideaal voor een ontspannen vakantie. Het strand is bijna 3,5 kilometer land en wordt omgeven door gezellige pieren met strandbars. Palm Beach is hierin verder ontwikkeld dan andere strandplaatsen en daarom komen 's avonds ook toeristen daarvandaan naar de barretjes in Palm Beach.

In Palm Beach zijn veel verschillende soorten restaurants te vinden, van Spaans en Italiaans tot Grill en Sushi. De barretjes zijn vaak drukbezocht. Winkelen kun je in een van winkelcentra, zoals Palm Beach Plaza en Paseo Herencia Mall.

Tessa 'De prachtige stranden van Aruba hebben echt indruk gemaakt op mij! Samen met de relaxte Caribische sfeer heb je hier een ultiem vakantiegevoel. De accommodaties zijn allemaal luxe van opzet en bij Palm Beach is er een bruisende boulevard met restaurants, bars en winkels.†Wat ik een aanrader vond is de snorkeltrip per catamaran en de jeepsafari naar de ruige noordkant van het eiland.', Tessa - reisexpert Aruba gratis reisvoorstel >>

Landkaart Palm Beach
Plaatsen in de buurt van Palm Beach:
 • Eagle Beach (0 km)
 • Ervaringen

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Palm Beach

  De Antilla (Palm Beach)

  De Antilla
  De Antilla

  Het scheepswrak van de Antilla ligt niet ver van de kust van Palm Beach op minder dan 17 meter diepte. In de Tweede Wereldoorlog heeft de Nederlandse Marine dit schip tot zinken laten brengen. Het is nu het grootste beduikbare wrak van de Antillen. Onder begeleiding kun je naar het scheepswrak duiken, scuba-diven of snorkelen. Het water bij dit wrak is helder, waardoor je de vissen, roggen en soms schildpadden die rondom het wrak leven goed kunt zien. Als je niet van duiken houdt kun je ook met een boot met een glazen ondergrond hierheen varen. Zo kun je door de bodem toch de felgekleurde vissen aanschouwen. Voorheen was het ook mogelijk om door het wrak zelf te zwemmen, maar in verband met veiligheidsvoorschriften is dit niet meer toegestaan. Het is de vraag hoe lang het nog mogelijk is om het wrak te bezoeken.

  Debbie ll (Palm Beach)

  Debbie ll
  Debbie ll

  Het tweede schip dat door de Nederlandse Marine tot zinken is gebracht tijdens de Tweede Wereldoorlog is de Debbie ll. Dit schip ligt iets dieper dan de Antilla, op zo'n 20 meter diepte. Je kunt nog wel door dit scheepswrak heen zwemmen, wat een bijzondere ervaring is. In het wrak zelf zitten namelijk veel felgekleurde vissen verstopt. Zeldzamere soorten zoals de barracuda, grote roggen en vuurwormen kun je hier ook regelmatig zien.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Aruba bekijken.

  Vervoer

  Je kunt vanuit Nederland met een directe vlucht naar Aruba reizen. De vluchten gaan vanaf Schiphol, Amsterdam, en gaan naar Oranjestad. De vlucht duurt 9,5 tot 10 uur. Eenmaal in Oranjestad is het aan te raden een taxi te nemen of een auto te huren. De busverbinding met het vliegveld is ontzettend slecht.

  Op het hele eiland kun je je goed verplaatsen met de auto of taxi. De busverbindingen tussen de verschillende plaatsen op Aruba zijn wel een stuk beter en bieden een mooie uitkomst als je een dagje ergens naartoe wilt. Ook kun je kiezen voor originelere manier om je te verplaatsen, zoals het huren van een quad, mountainbike en een paard.

  Geschiedenis

  De geschiedenis van Aruba is lang. De oorspronkelijke inwoners waren indianen, die verjaagd en verhandeld werden door Spaanse kolonisten. De Spanjaarden zagen Aruba niet als een nuttige kolonie, omdat hier weinig grondstoffen te krijgen waren. De Nederlanders zagen dit wel anders en namen Aruba in 1636 in. Onder het Nederlandse gezag bloeide de economie van het eiland op. De handel van de West-Indische Compagnie maakte de havens van de Nederlandse Antillen tot belangrijke handelscentra en bevoorradingsplekken. Ook na de tijd van het kolonialisme bleef de economie hierop voortgaan. Maar in 1950 trof een economische depressie Aruba. Er was een nieuwe bron van inkomsten nodig en de oplossing bleek het toerisme te zijn. Palm Beach is commercieel gezien de belangrijkste badplaats van Aruba.

  Weer

  Het hele jaar is het weer in Palm Beach zonnig en warm. Met temperaturen rond de 30℃ is het ideaal om aan het strand te relaxen. Van oktober tot en met december zijn er af en toe tropische stormen. Dit komt doordat de wind op Aruba vrijwel altijd vanuit het oosten komt en Palm Beach precies in deze stroom ligt. De zeewatertemperaturen zijn ook het gehele jaar constant, dus zwemmen en watersporten beoefenen kan altijd.

  Heb je interesse in een reis naar Palm Beach? We helpen je graag om deze reis naar jouw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9+ in reviews, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring. Vul hieronder jouw wensen in voor jouw vakantie naar Palm Beach, dan sturen we je gratis een voorstel op maat.

  Heeft u interesse in een reis naar Aruba? We helpen u graag om deze reis naar uw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9,6 met klantenreviews op TrustPilot, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring.

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

  Zonder budget geen passend advies.
  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Bekijk onze reizen naar Palm Beach