Savaneta

Savaneta is het oudste stadje van Aruba en één van de leukste plaatsen op het eiland. Bovendien is het kleine plaatsje hét centrum van de visserij op Aruba. Het is goed te zien dat de inwoners zich veel moeite doen om hun dorp zo aantrekkelijk mogelijk te maken, want het is er opgeruimd en netjes. Overal waar je kijkt staan veel mooie huizen, zowel in traditionele stijl gebouwde nieuwe als oude gerestaureerde woningen. Het is dus zeker de moeite waard om Savaneta eens met een bezoek te vereren.

Tessa 'De prachtige stranden van Aruba hebben echt indruk gemaakt op mij! Samen met de relaxte Caribische sfeer heb je hier een ultiem vakantiegevoel. De accommodaties zijn allemaal luxe van opzet en bij Palm Beach is er een bruisende boulevard met restaurants, bars en winkels. Wat ik een aanrader vond is de snorkeltrip per catamaran en de jeepsafari naar de ruige noordkant van het eiland.', Tessa - reisexpert Aruba gratis reisvoorstel >>

Landkaart Savaneta
Plaatsen in de buurt van Savaneta (Aruba) :
 • San Nicolas (2 km)
 • Oranjestad (13 km)
 • Noord (17 km)
 • Santa Cruz (4832 km)
 • Eagle Beach (7949 km)
 • Palm Beach (7949 km)
 • Ervaringen

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Savaneta

  Aruban Donkey Sanctuary (Savaneta)

  Aruban Donkey Sanctuary
  Aruban Donkey Sanctuary
  Kaart met locatie Aruban Donkey Sanctuary

  Bijna 13,9 km vanaf Saventa is de Aruban Donkey Sanctuary te vinden. Dit is een ezel opvang voor verschillende soorten verwaarloosde ezels die hier hun oude dag kunnen doorbrengen. De opvang word volledig gerund door vrijwilligers en de toegang is gratis. Natuurlijk is er altijd een donatie welkom. Aruban Donkey Sanctuary is een beschermd natuurgebied, waar de vrijwilligers zorgen dat de ezels niet worden aangereden en voldoende te eten hebben. De enthousiaste vrijwilligers vertellen je veel over de eigenwijze maar ook grappige ezels. De kinderen mogen helpen met voeren en soms een klein ritje maken op een ezel.

  Het centrum van Savaneta (Savaneta)

  Het centrum van Savaneta
  Het centrum van Savaneta
  Kaart met locatie Het centrum van Savaneta

  Echte bezienswaardigheden zijn er niet in Savaneta, maar het plaatsje is dan ook al een bezienswaardigheid op zich. Volg de kustweg van het dorp en stop op een aantal plekken waar je schitterend uitzicht hebt over de helderblauwe zee. Bovendien kom je op deze weg langs een aantal goede (vis)restaurants, waar je heerlijk kunt eten. In 1970 was Savaneta de hoofdstad van het Caribische eiland maar uiteindelijk bleek Oranjestad toch beter te bereiken zijn voor de schepen. Oranjestad werd daarom de nieuwe hoofdstad.

  Zeerover bar (Savaneta)

  Zeerover bar
  Zeerover bar
  Kaart met locatie Zeerover bar

  Ook leuk om eens te bezoeken is de bar genaamd ‘Zeerover’, die zich achter het blauwgeschilderde keetje naast het beeld van Betico Croes bevindt. ’s Nachts varen vissers in kleine bootjes uit om tegen zonsopgang weer terug te keren en dan brengen ze ’s morgens aan de achterkant van de bar hun vangst aan wal. Daarna drinken ze in het café een biertje en spelen ze een potje biljart.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Aruba bekijken.

  Vervoer

  Op Aruba is reizen met de bus is een erg goedkope en efficiënte manier om je over het eiland te verplaatsen. Het lokale busbedrijf Arubus heeft 29 bussen verdeelt over zes reguliere buslijnen. Hierdoor zijn alle grote steden en kleinere buitensteden op het eiland goed bereikbaar. Verder is het een goede optie om met een huurauto Aruba te verkennen.

  Geschiedenis

  Vanaf de ontdekking van Aruba tot eind 18de eeuw was Savaneta het bestuurscentrum van het eiland. Het was de plek die eerst Spaanse ontdekkingsreizigers en later Hollandse kolonisten als aankomstpunt op Aruba gebruikten. Het stadje, dat toen nog ‘De Haven’ heette, was tot het einde van de 18de eeuw het hoofdkwartier van de Arubaanse commandeur. Zo is de Commandeursbaai, waaraan het stadje gelegen is, aan haar naam gekomen. Maar toen later de bewindvoerder naar Oranjestad verhuisde, werd de baai niet langer gebruikt en raakte Savaneta zijn belangrijke positie kwijt. Toch zijn er tegenwoordig nog altijd leden van het Nederlandse Korps Mariniers in een kazerne gelegerd.

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Savaneta