Noord

Alto Vista Kapel in Noord op Aruba
Alto Vista Kapel in Noord op Aruba

Ongeveer zes kilometer ten noorden van Oranjestad, ligt het plaatsje Noord. Op de weg naar Noord kom je langs het luxueuze villadorp Tierra del Sol, waarvan de welgestelde inwoners zich laten verwennen in het schoonheids- en kuurcentrum. Nadat ze zijn volledig zijn ontspannen, slaan ze nog een balletje op de prachtige golfbaan of trekken ze een baantje in het zwembad. Dit is de ideale plek om te genieten van het rijkeluisleven.

Reisaanbod Aruba
Bekende plaatsen
Bekende gebieden

Landkaart Noord

Ervaringen

Ericdehoogh op 7 oktober 2015 plaats: Noord, reisperiode: oktober 2015

Heerlijk relexte sfeer. Goede prijs / kwaliteitverhouding

  • Algemeen 8
  • Uitgaan 6
  • Cultuur 8
  • Restaurants 7
  • Bezienswaardigheden 8
  • Inwoners 8
  • Ligging 8
Sam op 10 oktober 2014 plaats: Noord, reisperiode: oktober 2014

Andere kant van het eiland is een totale contrast. Super mooi maar heel ruig, mag je absoluut niet zwemmen. wij zijn met een quad van de vuurtoren naar baby beach gegaan, met gewone auto absoluut niet te doen. prachtige tour , aanrader.

  • Algemeen 10
  • Bezienswaardigheden 10

Bezienswaardigheden

Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Noord

Kapel van Alto Vista
Kapel van Alto Vista

Halverwege de 18de eeuw bouwden indianen en Spaanse missionarissen op een ophoging van het kalksteenplateau langs de noordkust, dit allereerste katholieke kerkje van Aruba. Maar aan het begin van de 19de eeuw moest het kerkje alweer gesloten worden vanwege de epidemie die in het dorpje was uitgebroken. Voor veel Arubanen is de kleine gele kapel een speciale plek. De Kapel van Alto Vista is tevens een populaire plek om de zonsondergang te bekijken. Dit komt door de hogere ligging van de kapel. Ter herinnering aan de oude kapel werd in 1952 een nieuw kerkje in Alto Vista gebouwd, dat tegenwoordig nog steeds geliefd is bij veel gelovigen. Ter ere van de Maagd Maria is er jaarlijks een bedevaart en processie naar het gebedshuis, waarbij witte kruisbeelden in de berm de bezoekers de weg wijzen naar het prachtige kerkje. In het kerkje is een Spaans kruisbeeld te vinden, dit is een van de oudste kunstvoorwerpen op Aruba. Het Spaanse kruisbeeld heeft voorheen altijd in het oude kerkje gestaan.

Palm Beach
Palm Beach

De populaire badplaats Palm Beach is zeker de moeite waard om een dagje rond te brengen. Palm Beach ligt net ten westen van Noord en is goed te bereiken vanwege de verbinding met de bus. Overdag kun je zo'n vier keer in het uur de bus nemen. Er zijn hier ook meerdere winkelcentra gebouwd waar je gezellig kunt gaan winkelen. Wanneer je een stukje gaat wandelen vallen al snel de vele grote hotels op, aan Palm Beach liggen namelijk de grootste hotels van Aruba.

Santa Ana-kerk
Santa Ana-kerk

De Santa Ana-kerk is een rooms-katholieke kerk en tevens een van de grootste kerken op Aruba. Het religieuze gebouw werd gesticht in de 19de eeuw, nadat de eerste kapel in Alto Vista niet meer kon worden gebruikt en al snel was het de belangrijkste kerk op het eiland. Binnen in de Santa Ana-kerk trekt vooral het stijlvolle eikenhouten altaar de volle aandacht. Net als de communiebank en de preekstoel komt het altaar van de hand van de Nederlandse kunstenaar Hendrik van der Geld. Oorspronkelijk maakte hij het altaar rond 1850 voor de Antoniuskerk in Scheveningen, maar in 1928 kwam het als geschenk voor de bevolking naar de Santa Ana-kerk in Aruba. Buiten is een mooie achthoekige toren op het zadeldak de aandachtstrekker. Naast de kerk ligt een begraafplaats die typisch is voor de Arubaanse cultuur. Het staat vol met bovengrondse in pasteltinten geschilderde grafhuisjes, die veel voorkomend zijn op Caribische eilanden omdat de grond te hard is om diepe graven te delven.

Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Aruba bekijken.

Vervoer

Over het hele eiland rijden 29 bussen van de lokale busmaatschappij Arubus verdeeld over zes reguliere buslijnen. Hierdoor hebben zowel alle grote steden als kleinere buitensteden op Aruba een goede bereikbaarheid. Verder kun je op Aruba ook heel goed reizen met een huurauto.

Geschiedenis

Nadat in Alto Vista een epidemie was uitgebroken, verlieten de inwoners het noordelijker gelegen gehucht en vestigden zij zich in Noord, waar zij in 1766 begonnen met de bouw van een nieuwe kerk.

Artikelen

Bekijk onze reizen naar Noord