Zonvakantie Aruba

Aruba one happy island
Aruba one happy island

Ben je op zoek naar een kimono, strandjurkje of een poncho voor je kinderen? Ga dan snel naar https://www.silentbeach.nl/ en gebruik de kortingscode Reisgraag10 voor 10% korting!

Aruba hoort bij de Caribische eilanden en is zeer populair onder toeristen door de mooie westkust. Het turquoise water en de witte stranden zijn perfect voor een zonvakantie op Aruba. Daarnaast schijnt de zon ook nog eens erg veel op het eiland. Niet voor niets heeft dit eiland de bijnaam "one happy island"... want hier gaat je glimlach niet meer van je gezicht! 

Heb je weinig kennis van Aruba? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Het eiland

Het platte en leistenen eiland ligt in de Golf van Venezuela, voor de kust van Venezuela. Aruba is maar een klein eiland, 32 bij 10 kilometer. Het eiland maakte vroeger deel uit van de Antillen maar tegenwoordig is het een autonoom gebied in het Koninkrijk der Nederlanden. De bevolking bestaat vooral uit Europeanen, Aziaten en Afrikanen. Het zijn energieke, vriendelijke en gastvrije mensen die erg trots zijn op hun cultuur. Het culturele erfgoed van Aruba is ooit nagelaten door de Spanjaarden, Nederlanders, Zuid-Amerikaanse indianen en Portugezen.

Klimaat van Aruba

Doorgaans heersen er op de Benedenwindse eilanden tropische temperaturen. Onder de Benedenwindse eilanden vallen Aruba, Bonaire en Curaçao. Gemiddeld is het er tussen de 28°C en 30°C. De passaatwind zorgt voor een aangename bries waardoor het iets koeler aanvoelt. Daarnaast heb je op Aruba zonzekerheid. De ABC-eilanden vallen buiten de 'hurricane-belt', wat de orkaanzone is. Hierdoor is Aruba perfect voor een zonvakantie. Tijdens het natte seizoen heb je in Aruba meer kans op slecht weer. Van juni tot en met november valt er namelijk de meeste regen. Dit neemt niet weg dat er ook veel zon kan schijnen tijdens deze maanden. Meestal is het het grootste deel van de dag zonnig en volgen er in de namiddag hevige regenbuien die voor wat verfrissing zorgen.
Vraag gratis een offerte aan

Hotels

Aan de verblindende witte stranden zijn verschillende (moderne)hotels gebouwd die voorzien zijn van alle faciliteiten. Je hebt zowel hotels in hoogbouw als in laagbouw. Niet ver van de hotels af ligt het bruisende nachtleven met veel restaurants en bars. Mocht je een keer niet in je hotel willen eten dan kan dat zeker in een van de eetgelegenheden in het centrum. Ook kan je een gokje wagen in een van de 11 casino's. Lees alles over onze top 5 van hotels in Palm Beach, en de top 5 hotels van Eagle beach

We zetten de mooiste hotels van Aruba alvast voor je op een rijtje, klik HIER. met als tip: Renaissance Aruba 

Duiken

Aruba is een eiland dat zeer geliefd is bij zonliefhebbers en die ook nog wat van de mooie onderwaterwereld willen zien. Doordat de zee bij Aruba altijd warm is, zo'n 25 °C tot 26°C, leven er veel mooie en tropische vissen. Je ziet er onder andere groene murenen, die zeldzaam zijn, maar ook barracuda’s en roggen. Er zijn 42 plekken op Aruba waar je goed kan duiken. Zo zijn er wrakken die er al sinds de Tweede Wereldoorlog liggen maar ook prachtige koraalbanken. Lees hier verder over de mooiste duikspots! 

Stranden

Een bezoek aan een van de prachtige stranden mag tijdens je zonvakantie op Aruba natuurlijk ook niet ontbreken. De stranden zijn hagelwit en het water is turquoise blauw. Hierdoor is Aruba één van de populairste bestemmingen in de Caraïben. De meeste stranden liggen aan de zuidwestkust, een aantal bekende stranden zijn Eagle Beach, Palm Beach en Malmok Beach.

Eagle Beach
Één van de mooiste stranden is Eagle Beach. Het strand is gelegen tussen Palm Beach en Oranjestad en bestaat uit kilometers lang hagelwit poederzand. Het strand is er erg breed en de zee is er helder en blauw. Ook is het water erg rustig, zodat je er goed kan zwemmen. 

Palm Beach
In het noordwesten van Aruba ligt Palm Beach, iets ten noorden van Oranjestad. Ook hier is het strand weer spierwit en wordt de skyline beheerst door de hotels en resorts. Tevens zijn er veel faciliteiten rondom het strand.

Malmok Beach
Snorkelen kan je het beste bij Malmok Beach. Doordat het water er ondiep is en er kleine baaien zijn vind je er erg veel tropische vissen.

Baby Beach 

Deze baai is heel geschikt voor families omdat het strand hier langzaam afloopt in zee. De baai is adembenemend mooi!

Baby beach met aflopend zandstrand en helder water.. credits Aruba tourism
Baby beach met aflopend zandstrand en helder water.. credits Aruba tourism


Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

0,0

Gerelateerde artikelen