Eagle Beach

Divi Divi bomen op Eagle Beach
Divi Divi bomen op Eagle Beach

Eagle Beach is een van de mooiste plekken op Aruba. Het strand is breed en staat vol met palmbomen die je van de nodige schaduw voorzien. Het is dan ook logisch dat het een van de populairste plaatsen is bij toeristen die naar Aruba gaan. In tegenstelling tot andere badplaatsen, zoals Palm Beach, zijn in Eagle Beach weinig flats te vinden met vakantieappartementen. De gebouwen zijn nooit hoger dan 4 etages en er staan voornamelijk vakantiehuizen. Dankzij de laagbouw wordt Eagle Beach ook wel de Low Rise area genoemd.

In Eagle Beach kun je prima watersporten beoefenen. Het is een ideale plek om te zeilen, windsurfen, waterskiën en kanoën. Langs het strand vind je enkele watersportbedrijven waar je jetski's en kano's kunt huren. Ook vind je in Eagle Beach ook nog stukken ongerepte natuur langs het strand. Onder een van de overhangende bomen, de bekende Divi Divi, kun je heerlijk genieten van de zon en een picknick. Tijdens Pasen is het strand minder goed toegankelijk, omdat veel Arubaanse families hier gaan kamperen.

Iets bijzonders op Eagle Beach is dat hier de lederschildpad nog wel eens aan land wil komen om eitjes te leggen. Het komt dan ook niet zelden voor dat toeristen mogen aanschouwen hoe de schildpadden geboren worden en naar de zee kruipen over het witte strand. De nesten worden beschermd door hekken, maar de broedplaatsen zijn wel van dichtbij nog te zien. Met name rond de zonsondergang komen veel van de schildpadeitjes uit.

Tessa 'De prachtige stranden van Aruba hebben echt indruk gemaakt op mij! Samen met de relaxte Caribische sfeer heb je hier een ultiem vakantiegevoel. De accommodaties zijn allemaal luxe van opzet en bij Palm Beach is er een bruisende boulevard met restaurants, bars en winkels. Wat ik een aanrader vond is de snorkeltrip per catamaran en de jeepsafari naar de ruige noordkant van het eiland.', Tessa - reisexpert Aruba gratis reisvoorstel >>

Landkaart Eagle Beach
Plaatsen in de buurt van Eagle Beach (Aruba) :
 • Palm Beach (0 km)
 • Noord (7944 km)
 • Oranjestad (7948 km)
 • San Nicolas (7949 km)
 • Savaneta (7949 km)
 • Santa Cruz (8774 km)
 • Ervaringen

  op 26 oktober 2018 plaats: Eagle Beach, reisperiode: oktober 2018

  Druif Beach is het mooiste stukje strand naast bBy Beach en eagle Beach

  • Algemeen 9
  • Uitgaan 7
  • Cultuur 5
  • Restaurants 9
  • Bezienswaardigheden 5
  • Inwoners 8
  • Ligging 9

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Eagle Beach

  Fofoti-boom (Eagle Beach)

  Fofoti-boom
  Fofoti-boom
  Kaart met locatie Fofoti-boom

  Tja, wat is er nu zo bijzonder aan een boom? De Fototi-boom is toch echt bijzonder, omdat deze alleen op Aruba groeit. De bekendste Fofoti-boom staat op het begin van Eagle Beach en is dé plek voor een vakantiefoto op Aruba. De boom op Eagle Beach is tegenwoordig een van de iconische beelden bij Aruba. De Fofoti-boom is inmiddels zo bekend dat toeristen speciaal naar Aruba komen om er een foto van te kunnen maken. De boom wordt vaak verward met de typische divi-divi bomen die ook op Aruba groeien, want deze kunnen maximaal 9 meter hoog worden en groeit liever omhoog dan naar de zijkant. De fofoti-boom groeit altijd opzij en hangt dus meer.

  Schildpaddenstrand (Eagle Beach)

  Schildpaddenstrand
  Schildpaddenstrand
  Kaart met locatie Schildpaddenstrand

  Eagle Beach wordt vaak een van de mooiste stranden ter wereld genoemd. De zeeschildpad die in de oceaan rond Aruba leeft is het hier roerend mee eens en gebruik een stuk van het strand als broedplaats. Dit stuk van het strand is weliswaar omheind door een hek om de veiligheid van de schildpaddeneieren te garanderen, maar je kunt hier op het goede moment wel de eitjes uit zien komen. Dit gebeurt meestal rond zonsondergang. Het is een speciale ervaring die je alleen kunt meemaken op een paar plekken in de wereld, waarvan Eagle Beach er een is.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Aruba bekijken.

  Vervoer

  Eagle Beach is kleiner dan andere plaatsen op Aruba en heeft geen grote supermarkt of barretjes. Je kunt 's avonds gemakkelijk met de taxi of huurauto naar bijvoorbeeld Palm Beach. Andere manieren om je op Aruba te verplaatsen zijn met de mountainbike, te paard, met een Jeep of met een quad. Het is ook mogelijk om een zeilboot te huren om zo naar de andere plaatsen te varen. Er rijden ook bussen van de vervoersmaatschappij Arubus N.V. 

  Vanaf het vliegveld gaan er geen bussen. Je moet dus zelf met een huurauto of taxi gaan. Het kost zo'n €25 om vanaf het vliegveld naar Eagle Beach te gaan met de taxi. Sommige reisorganisaties en resorts hebben zelf een bus die nieuwe arrivals ophalen bij het vliegveld.

  Geschiedenis

  De oorspronkelijke inwoners van Aruba zijn de Caquetio Indianen. Zij kwamen naar Aruba vanuit Zuid-Amerika en leefden van de visvangst en jacht. Rond 1500 kwamen de Spaanse kolonisten op Aruba en verhandelden en verjoegen de indianen grotendeels. Er bleken echter niet genoeg grondstoffen te vinden te zijn op Aruba en daarom werd het als een verder nutteloos eiland gezien. De Nederlanders zagen dit anders en namen in 1636 Aruba in. Ze gebruikten Aruba als Marinebasis tijdens de 80-jarige oorlog met Spanje. De Nederlanders handelden veelvuldig op het nabij gelegen eiland Curaçao en Aruba profiteerde hier goed van. Sindsdien maakt Aruba deel uit van het Nederlandse Koninkrijk.

  Rond 1950 raakte het eiland in een economische depressie en was er een nieuwe bron van inkomsten nodig. Het toerisme bleek de uitkomst te zijn voor Aruba en hier heeft Eagle Beach goed aan bij kunnen dragen.

  Weer

  Goed weer is vrijwel gegarandeerd op Eagle Beach. De temperaturen liggen overdag gedurende heel het jaar rond de 30℃ . De avonden zijn zwoel en de nachten warm. De wind op Aruba komt vrijwel altijd vanuit het oosten. Doordat Eagle Beach aan de westkant van het eiland ligt heb je hier weinig verkoeling van.

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Eagle Beach