Werelderfgoed in Bangladesh

Nationaal Park Sundarbans
Nationaal Park Sundarbans

Bangladesh is nog een relatief onbekende vakantiebestemming vanwege de armoede in het land. Het is echter een bestemming met een prachtige natuur, theeplantages, rijstvelden, boeddhistische tempels en traditionele dorpjes. Daarnaast heeft Bangladesh in totaal drie bijzondere bezienswaardigheden op de UNESCO Werelderfgoedlijst staan.

Sundarbans
Sundarbans

Heb je weinig kennis van Bangladesh? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Nationaal Park Sundarbans

Een van de meest bezochte attracties van Bangladesh is misschien wel het nationale park Sundarbans. Hier vindt je onder andere de grootste rivierdelta van de wereld en een uniek natuurgebied met de grootste mangrovebossen ter wereld. Het park beslaat ongeveer 10.000 vierkante kilometer land en water en bevindt zich voor een deel in Bangladesh. Meer dan de helft van het gebied hoort bij India. Het is ook het leefgebied van veel bedreigde flora en fauna zoals Bengaalse tijgers. Het leefgebied bevat de grootste populatie tijgers in de wereld. De tijgers hebben zich aangepast aan een bijna amfibisch leven. De (Bengaalse) tijgers zijn namelijk in staat om lange afstanden te zwemmen. Daarnaast eten ze regelmatig vis, krab en watervaranen.

Bengaalse tijger
Bengaalse tijger

De historische moskee-stad Bagerhat

Bagerhat stond vroeger bekend als Khalifatabad en is een eeuwenoude stad. Het is de moskee-stad van Bangladesh vanwege de vele bijzondere moskeeën uit de middeleeuwen. De meest bijzondere moskee is de Shai Gumbad moskee die ook wel de 60 koepelige moskee wordt genoemd. De vergeten stad heeft in totaal ruim 50 islamitische monumenten en is in 1985 opgenomen op de Werelderfgoedlijst.

Ruïnes van de boeddhistische Vihara in Paharpur

Paharpur is een dorpje in het Noorden van Bangladesh. Het dorpje is bekend vanwege de resten van het klooster Paharpur Vihara die daar zijn opgegraven. Het Paharpur Vihara klooster is het belangrijkste en meest bekende klooster ten zuiden van de Himalaya en staat ook wel bekend als Somapura Mahavira. Dit klooster diende als een intellectueel centrum tot aan de 12e eeuw en is tevens het bewijs dat vanaf de 7e eeuw het mahayana boeddhisme in opkomst was in Bangladesh. De eenvoudige maar harmonieuze lijnen en de vele decoraties hebben de boeddhistische architectuur sterk beïnvloed. Sommige van de stenen zijn versierd met zittende Boeddha's en bloemmotieven. Dit is waarschijnlijk de meest bekende archeologische site van Bangladesh.

Stenen Vihara klooster
Stenen Vihara kloosterOnze reisexperts hebben veel kennis en ervaring. Ze weten waar ze moeten zijn voor scherpe prijzen en flexibele voorwaarden. Voor de maximale zekerheid zijn wij aangesloten bij de ANVR, SGR en Calamiteitenfonds. Onze klanten waarderen ons met een 9,6. Mogen wij u gratis helpen bij het samenstellen van uw vakantie?†

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Ontvang gratis een reischeque
 Flexibele voorwaarden
 ANVR,SGR, Calamiteitenfonds

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

1 bezoeker beoordeelde dit artikel gemiddeld met een

7,0

Gerelateerde artikelen