Inwoners van Bangladesh

Jongen uit Bangladesh op fiets
Jongen uit Bangladesh op fiets

De inwoners van Bangladesh zijn erg nieuwsgierig, gastvrij en hebben een groot doorzettingsvermogen. Het meest kenmerkende van de inwoners is echter de grote overbevolking. De kleding die de Bengalen dragen is vooral traditioneel en de muziekstijlen zijn volks, klassiek en modern. De grootste religie in Bangladesh is de islam. De godsdiensten zijn niet alleen terug te zien in het cultureel erfgoed, maar ook tijdens festivals, feesten en bij het eten en drinken.

Heb je weinig kennis van Bangladesh? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Grote overbevolking

Het meest kenmerkende van Bangladesh is zonder twijfel de grote overbevolking. Met ruim 150 miljoen inwoners behoort het tot de dichtstbevolkte landen van de wereld. Bangladesh is 3 keer dichter bevolkt dan India en maar liefst 7 keer dichter bevolkt dan China. Voor Nederland is de situatie te vergelijken wanneer het inwonersaantal 40 à 45 miljoen zou zijn. Een zeer groot deel van de Bengaalse bevolking leeft in kleine bamboehuisjes zonder elektriciteit en stromend water. Ook het opleidingsniveau is laag, meer dan de helft van de bevolking is analfabeet.

Nieuwsgierig en een groot doorzettingsvermogen

De Bengalen zijn ondanks de overbevolking, armoede en vele overstromingen echte doorzetters. Bij elke tegenvaller staan zij op en gaan verder. Daarnaast zijn Bengalen erg nieuwsgierig en gastvrij. Zij vinden het erg interessant om met elkaar te praten. Ook toeristen zijn in Bangladesh welkom. Bengalen knopen uit nieuwsgierigheid dan ook graag gesprekken aan met toeristen om meer over hen te leren.

Eet- en drinkgewoonten

De basis van de Bengaalse keuken bestaat uit gekruide curry, linzensoep, rijst en tropische vruchten en vis. Eer zeer populair gerecht is de hilsa ilisha, een zoutwatervis die vaak als het pictogram van de Bengaalse keuken wordt gezien. Het eten is met name bij de mensen thuis gevarieerd en wordt met veel zorg bereid. Bengalen nuttigen hun eten uitsluitend met de rechterhand, aangezien de linkerhand als onrein wordt beschouwd. Vanwege het geloof drinken Bengalen nauwelijks tot geen alcohol bij de maaltijden. Er zijn dan ook weinig bars te vinden in het land, de meeste hiervan bevinden zich in Dhaka.

Klederdracht van de inwoners

De manier van kleden in Bangladesh verschilt per gelegenheid. Voor culturele en godsdienstige gelegenheden dragen de Bengalen panjabi. In hun vrije tijd worden er lungi gedragen en bij formele gelegenheden wordt er een broek en overhemd gedragen. Voor volwassen vrouwen is de sari het belangrijkste kledingstuk en populair onder de jonge dames is de salwar kameez. Ondanks het feit dat er nog steeds veel traditionele kleding wordt gedragen, is de westelijke kleding steeds meer in opkomst.

Klederdracht vrouwen Bangladesh
Klederdracht vrouwen Bangladesh

Dans en muziek

De muziek- en dansstijlen van Bangladesh kunnen onderverdeeld worden in volks, klassiek en modern. De klassieke stijl kent veel invloeden van India. Zo komen de dansen Natyam, Bharata en Kuchipudi overeen met die van het buurland. Daarnaast heeft Bangladesh door de jaren heen zijn eigen dansstijlen ontwikkeld. De volks- en stammenmuziek is daarentegen wel typisch Bengaals en van inheemse oorsprong. De thema's bij deze muziekstijlen zijn vaak spiritualiteit, mystiek, toewijding en liefde.

Godsdienst

Het grootste gedeelte van de Bengaalse bevolking, ongeveer 98%, is etnisch Bengali. Verder is ruim driekwart van de inwoners moslim en is er een minderheid van hindoes, boeddhisten en christenen. De meeste festivals die in Bangladesh worden gehouden hebben verband met de verschillende godsdiensten. Hierbij verschillen de rituelen per geloof. De populairste feesten zijn Boedha Pumima, Durga Puja en Kerstmis. Alle godsdienstvormen zijn terug te zien in het cultureel erfgoed van Bangladesh.

Onze reisexperts hebben veel kennis en ervaring. Ze weten waar ze moeten zijn voor scherpe prijzen en flexibele voorwaarden. Voor de maximale zekerheid zijn wij aangesloten bij de ANVR, SGR en Calamiteitenfonds. Onze klanten waarderen ons met een 9,6. Mogen wij u gratis helpen bij het samenstellen van uw vakantie?†

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Ontvang gratis een reischeque
 Flexibele voorwaarden
 ANVR,SGR, Calamiteitenfonds

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

8 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

8,1

Gerelateerde artikelen