De vliegvelden van Bangladesh

Hazrat Shahjalal International Airport
Hazrat Shahjalal International Airport

Bangladesh is een van de dichtstbevolkte landen ter wereld. Er wonen zo'n 1.100 mensen per vierkante kilometer. De hoofdstad is Dhaka waar meer dan 10 miljoen mensen wonen. Het land bestaat voor het grootste deel uit de delta van de rivieren Ganges en Brahmaputra. Er vinden dan ook regelmatig overstromingen plaats. Maar in het juiste jaargetijde heeft Bangladesh de toerist veel te bieden. Eeuwenoude tempels, schattige dorpjes en mooie natuur. Om er vanuit Nederland te komen moet je met het vliegtuig reizen. Er zijn een behoorlijk aantal vliegvelden op Bangladesh, waarvan 3 internationale. De vliegvelden van Bangladesh vind je hier.

Heb je weinig kennis van Bangladesh? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Hazrat Shahjalal International Airport

Dit vliegveld ligt 20 kilometer ten noorden van Dhaka en is dan ook het grootste vliegveld van Bangladesh. Het vliegveld wordt tevens gebruikt door de Bangladesh Air Force. Het vliegveld is 802 hectare groot en omvat 66 procent van alle internationale en binnenlandse vluchten (aankomst en vertrek). In 2012 vertrokken en arriveerden er zo'n 5,6 miljoen passagiers op het Hazrat Shahjalal International Airport. Het vliegveld heeft een capaciteit van 8 miljoen passagiers per jaar. Verwacht wordt dat dit genoeg zal zijn tot aan 2026. Er zijn 27 vluchtmaatschappijen die naar dit vliegveld vliegen. Zij verbinden hiermee 38 steden met het Hazrat Shahjalal International Airport. Op het vliegveld vind je drie terminals; twee voor internationale vluchten en één voor binnenlandse vluchten. Er is ook een VIP terminal maar die wordt bijna niet gebruikt.

Hazrat Shahjalal International Airport
Hazrat Shahjalal International Airport

Shah Amanat International Airport

Dit vliegveld is het tweede grootste vliegveld van Bangladesh en omvat ongeveer 21 procent van alle internationale en binnenlandse vluchten. Het vliegveld is gelegen bij de zuidoostelijke havenstad Chittagong. Het vliegveld heeft de capaciteit om elk jaar 1,5 miljoen passagiers te vervoeren. Er is één terminal te vinden op het vliegveld, welke opgedeeld is in twee delen voor internationale vluchten en voor binnenlandse vluchten. Het deel voor de internationale vluchten is groter omdat er meer internationale vluchten binnenkomen en vertrekken dan binnenlandse vluchten. Er zijn acht vliegmaatschappijen voor passagiers die op dit vliegveld vliegen.

Shah Amanat International Airport
Shah Amanat International Airport

Osmani International Airport

Het Osmani International Airport is het derde en kleinste internationale vliegveld van Bangladesh. Met maar vier procent van alle internationale en binnenlandse vluchten is het niet erg groot. Het vliegveld ligt zo'n acht kilometer van de stad Sylhet. Het vliegveld wordt voornamelijk gebruikt door expats en hun familie. Deze expats komen bijna allemaal uit het Verenigd Koninkrijk en gebruiken het vliegveld om af en toe terug naar huis te gaan. Helaas zorgt het feit dat er maar weinig internationale vluchten zijn voor veel frustratie bij deze expats. Het vliegveld heeft sinds 2006 een nieuwe terminal. Omdat het Osmani International Airport niet heel groot is zul je er weinig faciliteiten vinden. Alleen het hoognodige is aanwezig.

Landelijke luchthavens

Naast de drie internationale luchthavens in Bangladesh zijn er ook nog enkele kleinere vliegvelden die alleen voor binnenlandse vluchten worden gebruikt: Shah Makhdum Airport (Rajshahi), Ishwardi Airport (Rajshahi), Jessore Airport (Khulna), Khan Jahan Ali Airport (Khulna), Saidpur Airport (Rangpur), Cox's Bazar Airport (Chittatong), Barisal Airport (Barisal) en Tejgaon Airport (Dhaka). Deze vliegvelden worden voornamelijk gebruikt door bewoners van Bangladesh, al zijn er ook wel eens internationale passagiers die overstappen op een binnenlandse vlucht. De vliegvelden zijn klein en bieden weinig faciliteiten. Er zijn zelfs nog meer vliegvelden in het land te vinden, maar deze worden niet (meer) gebruikt.

Onze reisexperts hebben veel kennis en ervaring. Ze weten waar ze moeten zijn voor scherpe prijzen en flexibele voorwaarden. Voor de maximale zekerheid zijn wij aangesloten bij de ANVR, SGR en Calamiteitenfonds. Onze klanten waarderen ons met een 9,6. Mogen wij u gratis helpen bij het samenstellen van uw vakantie?†

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Ontvang gratis een reischeque
 Flexibele voorwaarden
 ANVR,SGR, Calamiteitenfonds

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

2 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

9,0

Gerelateerde artikelen