Reizen in... Bhutan

Gemaskerde dansers, Punakha, Bhutan
Gemaskerde dansers, Punakha, Bhutan

Ben je op zoek naar een kimono, strandjurkje of een poncho voor je kinderen? Ga dan snel naar https://www.silentbeach.nl/ en gebruik de kortingscode Reisgraag10 voor 10% korting!

Bhutan is over het algemeen een veilig land voor toeristen. In het land komt weinig criminaliteit voor en er is geen sprake van terroristische bedreigingen. Wel is het ten sterkste afgeraden om 's avonds en 's nachts te gaan reizen. De inwoners van Bhutan zijn gastvrij, warm, maar ingetogen. Bhutanezen hebben echter wel een gebruiksaanwijzing. Het toerisme van het land staat nog in de kinderschoenen, een reis naar Bhutan is als een reis terug in de tijd.

Heb je weinig kennis van Bhutan? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Paspoort en visum

Nederlanders die een reis willen maken naar Bhutan dienen over een Nederlands paspoort te beschikken. Ook is het nodig om een visum aan te vragen, dit moet minimaal 2,5 maand van te voren worden gedaan. De verwerkingsduur bedraagt minimaal 6 weken en het paspoort moet nog minimaal 6 maanden geldig zijn bij terugkomst in Nederland.

Gewoonten en gebruiken

Respect en hiërarchie voor oudere mensen en superieuren is een belangrijk onderdeel van de cultuur in Bhutan. Bhutanezen zijn erg eerbiedig wanneer het om religieuze personen gaat. Van de inwoners is bekend dat zij elke vraag positief beantwoorden. Ook is opvallend dat Bhutanezen woorden als 'misschien' erg vaak gebruiken tijdens gesprekken. Voor toeristen is het belangrijk om te weten dat het zeggen van 'nee' in Bhutan onbeleefd is en dat mensen die te zeker zijn van zichzelf niet gewaardeerd worden. Verder is bij het contact met de inwoners belangrijk om een cadeautje te geven. De Bhutanezen zullen het cadeautje vervolgens openen wanneer de gever niet meer aanwezig is. Daarbij nodigen de inwoners toeristen graag uit voor thee, alcoholische dranken en eten. Bij het eten geldt de regel dat er alleen vóór het eten gepraat mag worden, het eten is een serieuze zaak en mag niet afgeleid worden. Ten slotte houden Bhutanezen erg van dansen. Bij sociale gelegenheden worden toeristen vaak uitgenodigd om deel te nemen. Vraag gratis een offerte aan

Gezondheid

Voor een reis naar Bhutan zijn er een aantal vaccinaties verplicht. Een toerist die 7 dagen voor het vertrek naar Bhutan in een land is geweest waar gele koorts voorkomt, is verplicht zich te laten vaccineren tegen gele koorts. Inentingen die ten alle tijden worden aangeraden zijn vaccinaties tegen hepatitis A en DTP (Difterie, Tetanus en Polio). Wanneer een toerist 2 weken of langer in Bhutan wil verblijven, dan wordt tevens de vaccinatie tegen buiktyfus aanbevolen. Bij een verblijf van 3 maanden of langer wordt ook aangeraden om te vaccineren tegen tuberculose, rabiës en hepatitis B. Verder komt in de zuidelijke gebieden de malariamug voor. Hiervoor wordt geadviseerd om malariapillen te slikken, insectenmiddel met DEET en een klamboe te gebruiken en kleding met lange mouwen en broekspijpen te dragen.

Belangrijke telefoonnummers

Brandweer: 112
Politie: 113
Ambulance 110

Vervoer in Bhutan

De infrastructuur in Bhutan is slecht ontwikkeld. In het land is het namelijk alleen mogelijk om te voet, met een bus of met een auto te reizen. Sommige plekken in Bhutan zijn zelfs alleen maar te voet bereikbaar. Door de bergen in het land duurt het langer om de kilometers te voet af te leggen, het aantal kilometers kan dan bedrieglijk zijn. Daarbij wordt er ten sterkste afgeraden om 's avonds en 's nachts in de bergen te reizen. In de bergen van Bhutan komen namelijk regelmatig aardverschuivingen voor. De openbare bussen rijden regelmatig en zijn een ideale ontmoetingsplek voor lokale inwoners. De Bhutanezen reizen namelijk vooral per bus. Grotere groepen toeristen worden geadviseerd een auto te huren. Daarnaast is liften een optie waarbij de toerist zwaait naar een lokale chauffeur. Het omhooghouden van de duim wordt in Bhutan niet begrepen.

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

0,0

Gerelateerde artikelen