Wandelen in Bhutan

Taktsang Palphug Klooster, Paro
Taktsang Palphug Klooster, Paro

Het in de Himalaya gelegen Bhutan staat bekend om zijn imposante kloosters, prachtige valleien en het geïsoleerde oosten. In Bhutan kun je wandelen door gebieden die zelden worden bezocht door toeristen. Het land is rijk aan bergen en traditionele dorpjes en de boeddhistische religie is overal terug te vinden. Wandelen in het mythische Bhutan is een echte aanrader.

Heb je weinig kennis van Bhutan? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Wandelen door het traditionele Paro

Een wandeling door Paro is als een wandeling terug in de tijd. Bhutanezen die in dienst zijn van de overheid, zijn verplicht om altijd gekleed te gaan in traditionele kledij, de traditionele taal te spreken en zich te houden aan de eeuwenoude tradities. Paro’s hoofdstraat is een genot voor het oog met haar beschilderde en gedecoreerde winkeltjes. Mannelijke inwoners dragen een gho en vrouwen dragen de enkellange kira. In één van de uitkijktorens is het Nationaal Museum gevestigd. Hier tref je een zeer interessante verzameling oude thangkas aan.

Langs imposante kloosterburchten

In de Bhutaanse kloosterburchten, die ook wel de dzongs genoemd worden, is een harmonisch netwerk te vinden van binnenplaatsen, gangen, gebedshallen en tempels. Op de grond zitten dagelijks monniken ijverig gebeden te citeren uit de langwerpige gebedsboeken. Vraag gratis een offerte aan

Door de Phobjikavallei

De Phobjikavallei ligt op de weg naar Phunaka. Langs deze weg tref je dichtbeboste bergruggen en nauwe valleien met magnolia en rododendrons aan. In de Phobjikavallei leeft de bijzondere zwartnekkraanvogel tijdens de wintermaanden. Deze kraanvogel heeft een heel bijzondere betekenis voor de Bhutanese bevolking en de soort speelt een rol in vele mythes, legenden en liederen.

Boerenhuis en stoepa's, Phobjikhavallei
Boerenhuis en stoepa's, Phobjikhavallei

Naar het geïsoleerde oosten

Op de weg naar Trashigang passeer je de hoogste bergketen van het land. De bomen hier zijn getooid met baardmossen en worden gevoed door de mystieke mistflarden. Vanaf de allerhoogste pas van Bhutan kun je via de Bumthangvallei afdalen langs steile berghellingen naar het subtropische oosten. Rondom Trashigang liggen verschillende dorpen die met name bekend zijn vanwege de traditionele geweven stoffen en de sfeervolle markten aan de rivieroevers.

Door het subtropische berglandschap

Black Mountains Nationaal Park bevat en subtropisch berggebied waar de Monpa’s leven, de oudste bevolkingsgroep van het land. Dit nationale park is prima geschikt voor trektochten waarbij overnacht kan worden in kleine dorpjes. Tijdens een wandeling kun je neushoornvogels en de unieke gouden Langur spotten, een zeldzame apensoort die alleen in Assam en Bhutan voorkomt en die wordt bedreigd met uitsterven. Een trektocht langs de Bhutaanse dorpjes is een unieke manier om de gastvrije en vriendelijke Bhutanezen te leren kennen.

Langs de Tashi Cho dzong

In Thimphu kun je prachtig langs de majestueuze kloosterburcht genaamd de Tashi Cho dzong wandelen. Hier zetelt ook de Bhutaanse regering. Dit klooster is de grootste van Bhutan waar ongeveer 2.000 monniken wonen. De buitenkant is bovenin gedecoreerd met ramen en heeft een roodbruine rand. De binnenplaats van het klooster is versierd met een kleurrijk houtsnijwerk. In de stad zelf is een oefenterrein voor boogschutters te vinden, dat de traditionele sport van het land is.

Naar het Tagtshang klooster

Volgens een oud volksverhaal zou Guru Rinpoche hiernaartoe zijn gevlogen op de rug van een tijger om in de grot gedurende 3 maanden te mediteren. Tegenwoordig kun je het klooster bereiken door een wandeling te maken over een kronkelend paadje naar boven. Na circa 2 uur stijgen kom je terecht op de rotsen tegenover het klooster. Deze plek is zeer fotogeniek. Om het klooster te bezoeken zul je verschillende trappen moeten beklimmen die de kloof overbruggen.

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Gerelateerde artikelen