Rondreizen in Bhutan

Thimphu, stad Bhutan
Thimphu, stad Bhutan

Tussen de bergtoppen van het Himalaya-gebergte ligt Bhutan. Dit kleine land is te vinden tussen China en India. Bhutan wordt ook wel Druk Yul genoemd, wat 'Land van de Donderende Draak' betekent. Bhutan is ongeveer 47.000 km² en heeft bijna 717.000 inwoners. De hoofdstad is Thimphu. Doordat het land uit vrijwel alleen berglandschap bestaat, is Bhutan één van de landen met het meeste reliëf. Ben jij van plan om Bhutan te bezoeken? Dit artikel helpt je met de voorbereidingen.

Heb je weinig kennis van Bhutan? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Praktische informatie

Het is handig om een aantal praktische zaken op een rijtje te hebben als je naar Bhutan gaat. Heb je een visum nodig? Zijn inentingen verplicht? Hoe is het vervoer in het land? En hoe zit het met het klimaat en de bevolking? Dit wordt hieronder allemaal uitgelegd.

Visum
Iedereen die naar Bhutan gaat, moet een visum aanvragen. Dit moet minstens 2,5 maanden van tevoren. Je kunt zelf je visum aanvragen bij het departement van toerisme in Bhutan, maar als je met een reisorganisatie gaat, heb je kans dat zij dat voor je regelen.

Inentingen
Als je in een land bent geweest waar Gele Koorts heerst, is het verplicht om een inenting tegen de ziekte te halen voordat je naar Bhutan gaat. Daarnaast worden er vaccinaties aanbevolen tegen DTP en Hepatitis A. Bij een verblijf van 2 weken of langer, is het ook verstandig om je tegen Buiktyfus te laten inenten. Verder is het altijd goed om je door je huisarts te laten adviseren.

Vervoer
Bij een reis naar Bhutan, kun je het vliegtuig nemen. De vluchten uit Nederland gaan niet rechtstreeks naar het land, waardoor je in India of Nepal moet overstappen. Vanuit deze landen kun je de reis vervolgen met het vliegtuig. Bhutan heeft geen goed georganiseerde infrastructuur, waardoor het reizen met de auto de beste optie is. Het is wel verstandig om een privéchauffeur te huren. De wegen zijn namelijk maar 2,5 meter breed met veel hobbels. Het is dan handiger om iemand te laten rijden die bekend is met de wegen.

Klimaat
Doordat Bhutan in de Himalaya ligt, variëren de temperaturen per hoogte. In het noorden vind je de hoogste bergen, waardoor het daar een stuk koeler is. Het zuiden is weer vlak met iets hogere temperaturen die tot 30 graden kunnen oplopen. In het midden van Bhutan ligt de temperatuur tussen de 15 en 25 graden. Door de temperaturen is het perfect om Bhutan te bezoeken. In de wintermaanden is het wat koeler, maar het blijven aangename temperaturen. In de avonden kan het flink afkoelen.

Bevolking
De inheemse bevolking van Bhutan is de Drukpa. Deze groep is weer verdeeld in 3 etnische groepen. Dit zijn de Ngalops, de Tshanglas en de Lhotshampas. De Ngalops zitten vooral in het westen van Bhutan en komen uit Tibet. Zij leven voornamelijk van de landbouw. De Tshanglas zijn de oorspronkelijke bewoners van het oosten van Bhutan. Ook deze bevolking leeft veel van de landbouw. Daarnaast fokken ze een aantal dieren. Weven wordt veel door de mensen gedaan en er worden textielwaren gemaakt voor de handel. De Lhotshampas bevolking is als laatste naar Bhutan gekomen en vind je in het zuiden. Ze zijn uit Nepal gekomen om te komen werken. Net als de andere groepen, houdt deze bevolking zich bezig met de landbouw.

Wat je niet mag missen

Er zijn een aantal musea te bezoeken als je in Bhutan bent. Zo is er het National Museum of Bhutan, dat van alles over de geschiedenis laat zien. Ook is er het National Textile Museum, dat laat zien hoe belangrijk textiel voor het land is. Naast de musea zijn er vele nationale parken te vinden met prachtige planten en dieren. Het Jigme Dorji National Park, het Royal Manas National Park en het Black Mountains National Park zijn hier voorbeelden van. Hier vind je prachtige vogels, maar ook tijgers, sneeuwluipaarden, apen, beren en nog veel meer dieren. Het is zeker de moeite waard om deze parken te bezoeken als je in Bhutan bent. Vraag gratis een offerte aan

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Gerelateerde artikelen