Bezienswaardigheden Canada

De grootste trekpleister van Canada is de natuur. De Niagara watervallen, Banff National Park en Jasper National Park zijn slechts drie van de ontelbaar veel mooie plekken in de natuur in Canada. Maar naast natuur is er nog meer te beleven op het gebied van bezienswaardigheden. Denk maar aan de historische stad Quebec, de bruisende stad Toronto of diverse pretparken. Wintersporten is in Canada ook mogelijk, zo werden de Olympische Winterspelen in 1988 gehouden in de buurt van Calgary. In de winter kan je in deze omgeving perfect skiën, snowboarden en bobsleeën. Benieuwd wat je nog meer kan doen en bekijken in Canada? Bekijk dan het onderstaande overzicht met bezienswaardigheden in dit land.

Ottawa
Ottawa

Pagina 1 van 6 met 59 resultaten

Nationale Parken in Canada

Nationale Parken in Canada
Nationale Parken in Canada

Canada telt vele nationale en provinciale parken. Banff National Park en Jasper National Park zijn wereldberoemd. Ben je van plan om 3 parken of meer te bezoeken tijdens je vakantie dan is het voordeliger om een jaarpas te kopen.

Jasper National Park

Jasper National Park
Jasper National Park
Kaart met locatie Jasper National Park

Het Jasper National Park ligt in het westen van Alberta. Het park is 10.878 km² groot. Er leeft nog veel wild in het park. Elanden, bevers, dikhoornschapen, edelherten, sneeuwgeiten, wolven, rendieren, grizzlyberen en zwarte beren gedijen hier erg goed wat vrij uitzonderlijk is, aangezien het grootste deel van het park op grote hoogte ligt. In het park lopen park-rangers rond die je veel informatie kunnen geven over het park.

Dinosaur Provincial Park

Dinosaur Provincial Park
Dinosaur Provincial Park
Kaart met locatie Dinosaur Provincial Park

Dinosaur Provincial Park is een interessant natuurgebied. Het ligt in de provincie Alberta en in het gebied de Badlands. In dit park zijn veel fossielen gevonden van dinosauriërs. Het park bestaat sinds 1955 en sinds 1979 staat het op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Het park is opgericht om het unieke ecosysteem te beschermen.

Markt in Canada

Markt in Canada
Markt in Canada

Door heel Canada heen zijn leuke markten te vinden. In de grote steden zoals Toronto zijn de markten wat meer op toeristen gericht en ook wel wat duurder. De markten in de kleine dorpjes zijn iets goedkoper en de sfeer is heel anders. Probeer in de stad de markten te vinden waar de bevolking zelf hun boodschappen doet, zo proef je echt een beetje de sfeer van Canada.

Winkelen in Canada

Winkelen in Canada
Winkelen in Canada

De meeste winkels die je in Europa vind kom je ook in Canada tegen en daarnaast zijn er nog een aantal lokale ketens als Hudson's Bay. Openingstijden van de winkels in Canada zijn over het algemeen van maandag t/m zaterdag 09:00 – 17:30 uur. Steeds meer winkels zijn ook op zondag geopend. Donderdag of vrijdag is de koopavond. Enkele grote supermarktketens en veel benzinestations zijn 24 uur per dag open, zeven dagen in de week. De grote winkels en de zaken die onderdeel zijn van een landelijke keten, zijn vaak open tot 23:00 uur, op zaterdag tot 21:00 uur en op zondag tot 18:00 of zelfs 20:00 uur. 

Cabot Trail

Cabot Trail
Cabot Trail

De Cabot Trail is een prachtige autoroute, 298 km lang, die door het heuvellandschap van Cape Breton en langs de kust slingert. Elk seizoen is geschikt voor deze autoroute, maar de herfst periode is een absolute aanrader. De omgeving kleurt dan in prachtige rood/oranje, gelige en goudachtige kleuren.

Citadel Hill met Fort George (Halifax)

Citadel Hill met Fort George
Citadel Hill met Fort George
Kaart met locatie Citadel Hill met Fort George

De heuvel met de citadel ligt midden in het centrum van de stad en heet Citadel Hill. Het fort wat daar staat is gerestaureerd en herbergt een nationaal historisch museum (Fort George). Vanaf de citadel heb je een prachtig uitzicht op de benedenstad.

Dartmount Ferry (Halifax)

Dartmount Ferry
Dartmount Ferry
Kaart met locatie Dartmount Ferry

De Dartmount Ferry is de oudste stadsveer van Noord-Amerika. Een tochtje rondom de haven is een goedkope manier om te genieten van de aanblik van de stad. De historische route Dartmound Lower Ferry kun je nog steeds doen, deze overtocht brengt al vanaf het jaar 1700 mensen van Dartmouth naar Kingswear v.v.

Maritime Museum of the Atlantic (Halifax)

Maritime Museum of the Atlantic
Maritime Museum of the Atlantic
Kaart met locatie Maritime Museum of the Atlantic

Het Maritime Museum of the Atlantic is gewijd aan de regionale zeevaartgeschiedenis. Je vindt er informatie over scheepswrakken, zeilschepen en het stoomtijdperk. Na het zinken van de Titanic in 1912 werd alles vanuit Halifax gecoördineerd. Er zijn begraafplaatsen en historische monumenten die daaraan herinneren. Maar ook in dit museum kun je daar informatie over vinden.

Walvissen spotten Halifax (Halifax)

Walvissen spotten Halifax
Walvissen spotten Halifax
Kaart met locatie Walvissen spotten Halifax

Van mei t/m oktober kun je vanuit de haven van Halifax boottochten boeken om walvissen te spotten. Deze tochten duren meestal 3 uur. Naast walvissen kun je vaak ook (dwerg)vinvissen, dolfijnen, zeehonden, tonijn, zonnebaars en verschillende zeevogels zien.

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Volgende