Bezienswaardigheden Canada

De grootste trekpleister van Canada is de natuur. De Niagara watervallen, Banff National Park en Jasper National Park zijn slechts drie van de ontelbaar veel mooie plekken in de natuur in Canada. Maar naast natuur is er nog meer te beleven op het gebied van bezienswaardigheden. Denk maar aan de historische stad Quebec, de bruisende stad Toronto of diverse pretparken. Wintersporten is in Canada ook mogelijk, zo werden de Olympische Winterspelen in 1988 gehouden in de buurt van Calgary. In de winter kan je in deze omgeving perfect skiën, snowboarden en bobsleeën. Benieuwd wat je nog meer kan doen en bekijken in Canada? Bekijk dan het onderstaande overzicht met bezienswaardigheden in dit land.

Ottawa
Ottawa

Nationale Parken in Canada

Nationale Parken in Canada
Nationale Parken in Canada

Canada telt vele nationale en provinciale parken. Banff National Park en Jasper National Park zijn wereldberoemd. Ben je van plan om 3 parken of meer te bezoeken tijdens je vakantie dan is het voordeliger om een jaarpas te kopen.

Jasper National Park

Jasper National Park
Jasper National Park
Kaart met locatie Jasper National Park

Het Jasper National Park ligt in het westen van Alberta. Het park is 10.878 km² groot. Er leeft nog veel wild in het park. Elanden, bevers, dikhoornschapen, edelherten, sneeuwgeiten, wolven, rendieren, grizzlyberen en zwarte beren gedijen hier erg goed wat vrij uitzonderlijk is, aangezien het grootste deel van het park op grote hoogte ligt. In het park lopen park-rangers rond die je veel informatie kunnen geven over het park.

Dinosaur Provincial Park

Dinosaur Provincial Park
Dinosaur Provincial Park
Kaart met locatie Dinosaur Provincial Park

Dinosaur Provincial Park is een interessant natuurgebied. Het ligt in de provincie Alberta en in het gebied de Badlands. In dit park zijn veel fossielen gevonden van dinosauriërs. Het park bestaat sinds 1955 en sinds 1979 staat het op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Het park is opgericht om het unieke ecosysteem te beschermen.

Markt in Canada

Markt in Canada
Markt in Canada

Door heel Canada heen zijn leuke markten te vinden. In de grote steden zoals Toronto zijn de markten wat meer op toeristen gericht en ook wel wat duurder. De markten in de kleine dorpjes zijn iets goedkoper en de sfeer is heel anders. Probeer in de stad de markten te vinden waar de bevolking zelf hun boodschappen doet, zo proef je echt een beetje de sfeer van Canada.

Winkelen in Canada

Winkelen in Canada
Winkelen in Canada

De meeste winkels die je in Europa vind kom je ook in Canada tegen en daarnaast zijn er nog een aantal lokale ketens als Hudson's Bay. Openingstijden van de winkels in Canada zijn over het algemeen van maandag t/m zaterdag 09:00 – 17:30 uur. Steeds meer winkels zijn ook op zondag geopend. Donderdag of vrijdag is de koopavond. Enkele grote supermarktketens en veel benzinestations zijn 24 uur per dag open, zeven dagen in de week. De grote winkels en de zaken die onderdeel zijn van een landelijke keten, zijn vaak open tot 23:00 uur, op zaterdag tot 21:00 uur en op zondag tot 18:00 of zelfs 20:00 uur. 

Cabot Trail

Cabot Trail
Cabot Trail

De Cabot Trail is een prachtige autoroute, 298 km lang, die door het heuvellandschap van Cape Breton en langs de kust slingert. Elk seizoen is geschikt voor deze autoroute, maar de herfst periode is een absolute aanrader. De omgeving kleurt dan in prachtige rood/oranje, gelige en goudachtige kleuren.

Citadel Hill met Fort George (Halifax)

Citadel Hill met Fort George
Citadel Hill met Fort George
Kaart met locatie Citadel Hill met Fort George

De heuvel met de citadel ligt midden in het centrum van de stad en heet Citadel Hill. Het fort wat daar staat is gerestaureerd en herbergt een nationaal historisch museum (Fort George). Vanaf de citadel heb je een prachtig uitzicht op de benedenstad.

Dartmount Ferry (Halifax)

Dartmount Ferry
Dartmount Ferry
Kaart met locatie Dartmount Ferry

De Dartmount Ferry is de oudste stadsveer van Noord-Amerika. Een tochtje rondom de haven is een goedkope manier om te genieten van de aanblik van de stad. De historische route Dartmound Lower Ferry kun je nog steeds doen, deze overtocht brengt al vanaf het jaar 1700 mensen van Dartmouth naar Kingswear v.v.

Maritime Museum of the Atlantic (Halifax)

Maritime Museum of the Atlantic
Maritime Museum of the Atlantic
Kaart met locatie Maritime Museum of the Atlantic

Het Maritime Museum of the Atlantic is gewijd aan de regionale zeevaartgeschiedenis. Je vindt er informatie over scheepswrakken, zeilschepen en het stoomtijdperk. Na het zinken van de Titanic in 1912 werd alles vanuit Halifax gecoördineerd. Er zijn begraafplaatsen en historische monumenten die daaraan herinneren. Maar ook in dit museum kun je daar informatie over vinden.

Walvissen spotten Halifax (Halifax)

Walvissen spotten Halifax
Walvissen spotten Halifax
Kaart met locatie Walvissen spotten Halifax

Van mei t/m oktober kun je vanuit de haven van Halifax boottochten boeken om walvissen te spotten. Deze tochten duren meestal 3 uur. Naast walvissen kun je vaak ook (dwerg)vinvissen, dolfijnen, zeehonden, tonijn, zonnebaars en verschillende zeevogels zien.

CN Toren (Toronto)

CN Toren
CN Toren
Kaart met locatie CN Toren

De beroemde CN Toren (was tot 2007 de hoogste vrijstaande toren ter wereld) is slechts een van de hoogtepunten van Toronto’s skyline, en is tevens slechts een van de vele hoogbouwprojecten in de stad. De toren is 553 meter hoog en werd gebouwd in 1976. Op het moment doet de toren dienst als zendmast en toeristenattractie.

Art Gallery of Ontario
Art Gallery of Ontario
Kaart met locatie Art Gallery of Ontario

De Art Gallery of Ontario is een kunstmuseum in het oosten van de buurt Chinatown. Meer dan de helft van de collectie van het in 1900 gestichte museum bestaat uit werk van Canadese kunstenaars, maar het museum heeft ook een uitgebreide collectie Europese kunst. Met 45.000 m² is het AGO een van de grootste kunstmusea in Noord-Amerika.

Casa Loma (Toronto)

Casa Loma
Casa Loma
Kaart met locatie Casa Loma

Het Casa Loma is een van de populairste bezienswaardigheden van Toronto. Het hoorde toe aan Sir Henry Pellatt, die in het begin van de 20e eeuw steenrijk geworden was door de winning van energie uit de waterkracht van de Niagara Falls. In 1911 besloot hij een kasteel te bouwen en riep hij de hulp in van architect Edward James Lennow.

St. Lawrence Market (Toronto)

St. Lawrence Market
St. Lawrence Market
Kaart met locatie St. Lawrence Market

De St. Lawrence Market werd voor het eerst in 1803 gehouden. De markt dankt zijn naam aan de oorspronkelijke ligging aan het water. Op de plek waar de markt nu plaatsvindt, bevond zich van 1845 tot 1899 het eerste stadhuis van Toronto. St. Lawrence Market en Kensington Market zijn de twee grootste markten van Toronto.

Royal Ontario Museum (Toronto)

Royal Ontario Museum
Royal Ontario Museum
Kaart met locatie Royal Ontario Museum

Het Royal Ontario Museum in Toronto heeft een collectie die is verdeeld over 40 galerieën op 4 verschillende verdiepingen. Sinds 2007 is het museum gevestigd in een nieuw gebouw, wat gebaseerd is op mineralen. Het museum is echt leuk om te bezoeken en de informatie die wordt gegeven bij de kunstwerken en bij de archeologische vondsten is erg interessant.

Canada's Wonderland (Toronto)

Canada's Wonderland
Canada's Wonderland
Kaart met locatie Canada's Wonderland

Canada´s Wonderland is het pretpark van Canada. Het park bestaat uit 8 themaparken waar alles draait om plezier. Er is een waterpark met het grootste openluchtgolfbad van Canada, 3.300 m². In de afgelopen jaren is er nog een groot themapark bijgevoegd waar alles draait om het kleine tekenfilmfiguurtje van Nickelodeon. Het park ligt op ongeveer 30 km afstand van Toronto.

Vancouver Art Gallery
Vancouver Art Gallery
Kaart met locatie Vancouver Art Gallery

De Vancouver Art Gallery (VAG) heeft een permanente collectie met meer dan 10.000 items waaronder een groot aantal werken van de beroemde Emily Carr en Jeff Wall. De geschiedenis van dit museum begint in 1931 op een andere locatie. Vanaf 1983 bevindt het zich in Hornby Street, in het voormalige gerechtsgebouw.

Stanley Park (Vancouver)

Stanley Park
Stanley Park
Kaart met locatie Stanley Park

Stanley Park is een absoluut hoogtepunt. Dit 400 ha grote park ligt op een schiereiland in de Burrard Inlet. Er is een wandel- en fietspad van 9 km lang. Je kunt er fietsen en rolschaatsen huren. Het park is vernoemd naar Frederick Arthur Stanley, hij was gouverneur-generaal van Canada tussen 1888 en 1893. Wist je dat dit park groter is dan het New Yorkse Central Park?!

Canada Place (Vancouver)

Canada Place
Canada Place
Kaart met locatie Canada Place

Canada Place werd ontworpen ter ere van de wereldtentoonstelling van 1986. Tegenwoordig doet het dienst als scheepsterminal en als handels- en congrescentrum. Het gebouw wordt aan drie zijden omgeven door water. Het Vancouver Convention Centre, Pan Pacific Hotel, Vancouver's World Trade Centre en 's werelds eerste IMAX-bioscoop zijn in het gebouw gevestigd.

Vancouver Aquarium (Vancouver)

Vancouver Aquarium
Vancouver Aquarium
Kaart met locatie Vancouver Aquarium

Vancouver Aquarium (Vancouver Aquarium Marine Science Centre) is het grootste aquarium van Canada, hier maak je kennis met 70.000 vissen en zeezoogdieren. Het aquarium is gelegen in het bekende Stanley Park. Het is een populaire attractie voor toeristen maar ook een centrum voor maritiem onderzoek en het behoud van zeedieren en het leven in de oceaan.

Musée des Beaux Arts (Montréal)

Musée des Beaux Arts
Musée des Beaux Arts
Kaart met locatie Musée des Beaux Arts

Het Musée des Beaux Arts is een van de voornaamste kunstmusea van Canada, gesticht in 1860. Het bezit een gevarieerde collectie met de nadruk op Canadese kunstenaars. Het is gelegen in het oude centrum van de stad aan de Rue Sherbrooke. Je kunt er verschillende tentoonstellingen bewonderen en het hele jaar door worden er verschillende activiteiten georganiseerd.

Christ Church Cathedral (Montréal)

Christ Church Cathedral
Christ Church Cathedral
Kaart met locatie Christ Church Cathedral

De Anglicaanse kathedraal, de Christ Church Cathedral aan de Rue Sainte-Catherine, werd in 1859 gebouwd in neo-gotische stijl. Het is de zetel van de Anglicaanse bisdom van Montreal. In 1999 werd het gebouw aangewezen als 'National Historic Site of Canada'.

Basilique Notre-Dame Montreal (Montréal)

Basilique Notre-Dame Montreal
Basilique Notre-Dame Montreal
Kaart met locatie Basilique Notre-Dame Montreal

Aan het Place d'Armes staat de Basilique Notre-Dame, de beroemdste kerk van Montréal, gebouwd in 1824-1829 in neo-gotische stijl door architect James O'Donnell. Het rijke interieur is in 1872-1880 aangebracht door Victor Bourgeau.

Mont-Royal (Montréal)

Mont-Royal
Mont-Royal
Kaart met locatie Mont-Royal

De Mont-Royal is de opvallendste heuvel ten noordwesten van het stadscentrum. Hij werd al in 1535 door Jacques Cartier beklommen. De heuvel bestaat uit 3 toppen; Westmount, Outremont en Mont-Royal en is letterlijk het hoogtepunt van elke stadsrondrit. Vanaf Mont-Royal heb je een prachtig uitzicht over Montréal.

Peace Tower (Ottawa)

Peace Tower
Peace Tower
Kaart met locatie Peace Tower

De Peace Tower is een nationaal symbool van Ottawa en de aflossing van de wacht trekt dagelijks honderden toeristen. De 90 m hoge Peace Tower bezit 53 klokken en brengt op werkdagen een prachtig concert. De Peace Tower is het middelpunt van het Canadese parlementsgebouw. De officiële naam is 'Tower of Victory and Peace'.

ByWard Market (Ottawa)

ByWard Market
ByWard Market
Kaart met locatie ByWard Market

ByWard Market is een van Canada's oudste en grootste openbare markten, opgericht in 1826. Het is een boerenmarkt maar ook een plek waar ambachtslieden hun waren verkopen. Daarnaast kun je er eten en drinken in de vele restaurantjes.

Confederation Square (Ottawa)

Confederation Square
Confederation Square
Kaart met locatie Confederation Square

Het Confederation Square is een plein met het oorlogsmonument. In eerste instantie ter herinnering aan de 60.000 Canadese doden die vielen in de Eerste Wereldoorlog maar inmiddels staat het voor alle doden die gevallen zijn tijdens oorlogen. Het is ook een belangrijk verkeersknooppunt in het stadscentrum van Ottawa.

National Gallery of Canada
National Gallery of Canada
Kaart met locatie National Gallery of Canada

Een van de belangrijkste musea in Canada is het National Gallery of Canada in Ottawa. In dit museum vind je veel meesterwerken van bekende kunstenaars zoals Rembrandt van Rijn, Vincent Van Gogh, Claude Monet, Gian Lorenzo Bernini en Pablo Picasso. In het museum staan ook een aantal opzienbarende kunstwerken waaronder een grote spin van enkele meters. Het museum is opgericht in 1880 en sindsdien een aantal keer van locatie veranderd.

Glenbow Museum (Calgary)

Glenbow Museum
Glenbow Museum
Kaart met locatie Glenbow Museum

Een van de vele musea in Calgary is het Glenbow Museum, opgericht in 1966. Met de slogan ‘Where the World Meets West’ worden hier o.a. de archeologische opgravingen van het Oude Westen getoond. Dit is het grootste museum van West-Canada met ruim 8.600 m² oppervlakte aan tentoonstellingsruimte.

Heritage Park Historical Village (Calgary)

Heritage Park Historical Village
Heritage Park Historical Village
Kaart met locatie Heritage Park Historical Village

Heritage Park Historical Village ligt in het zuiden van de stad. Verklede personages vertellen hier de verhalen van het Oude Westen van 100 tot 150 jaar geleden, over stoomtreinen, de smid, de bakker en de huidhandelaren. Er zijn meer dan 200 tentoonstellingen en attractries verspreid over 127 ha grond. Er is een goede balans tussen historische feiten, avontuur, ontdekking en plezier in dit park.

WinSport's Canada Olympic Park (Calgary)

WinSport's Canada Olympic Park
WinSport's Canada Olympic Park
Kaart met locatie WinSport's Canada Olympic Park

WinSport's Canada Olympic Park, waar in 1988 de Olympische winterspelen gehouden werden, ligt op 15 minuten van het centrum van Calgary. In de winter kun je hier skiën, bobsleeën en snowboarden en in de zomer kun je er klimmen, hangen aan een zipline, fietsen of zomerbobsleeën.

Calgary Stampede (Calgary)

Calgary Stampede
Calgary Stampede
Kaart met locatie Calgary Stampede

Elk jaar, in begin juli, laat Calgary zien hoe leuk het Westen was. Dan wordt de grootste buitenluchtshow ter wereld, de beroemde Calgary Stampede gehouden. De hele stad staat dan 10 dagen lang in het teken van het Oude Westen. Naast rodeo wedstrijden worden tijdens de Stampede ook concerten, chuckwagon-races, shows en tentoonstellingen gehouden van onder andere de lokale Indianenstammen.

Banff National Park (Calgary)

Banff National Park
Banff National Park
Kaart met locatie Banff National Park

Banff is het oudste nationale park van Canada. Banff National Park ligt ten westen van de stad Calgary en op de grens met British Columbia. De besneeuwde bergtoppen van de Rocky Mountains, de smaragdgroene en kristalheldere meren en wilde dieren zoals grizzly beren, wolven en elanden maken van dit park een uniek en druk bezocht nationaal park.

Vieux-Québec (Québec)

Vieux-Québec
Vieux-Québec
Kaart met locatie Vieux-Québec

Vieux-Québec is de oudste wijk van de stad en onderverdeeld in Upper Town en Lower Town. Het is al sinds 1985 een werelderfgoed van Unesco. Het gebied wordt ook wel aangeduid als het Quartier Latin.

Notre-Dame de Quebec (Québec)

Notre-Dame de Quebec
Notre-Dame de Quebec
Kaart met locatie Notre-Dame de Quebec

Notre-Dame de Québec is een kerk, oorspronkelijk uit 1647, en werd twee keer door brand verwoest. Het huidige neo-klassieke gebouw stamt uit 1843 en heeft een rijk versierd interieur.

Carnaval de Québec (Québec)

Carnaval de Québec
Carnaval de Québec
Kaart met locatie Carnaval de Québec

Het 17-daagse Carnaval de Québec trekt jaarlijks een half miljoen bezoekers naar de stad. Je kunt dan o.a. genieten van parades, ijsschaatsen, sneeuwsculpturenwedstrijd, vuurwerk en een kanowedstrijd.

Le Jardin Jeanne d'Arc (Québec)

Le Jardin Jeanne d'Arc
Le Jardin Jeanne d'Arc
Kaart met locatie Le Jardin Jeanne d'Arc

Le Jardin Jeanne d'Arc is een juweeltje. De verzonken tuin is een combinatie van een klassieke Franse en Engelse botanische tuin. Het is gelegen rondom het standbeeld van Jeanne d'Arc op het Plains of Abraham.

Royal British Columbia Museum (Victoria)

Royal British Columbia Museum
Royal British Columbia Museum
Kaart met locatie Royal British Columbia Museum

Als je wat van de geschiedenis van Canada wilt weten, dan is het Royal British Columbia Museum een goede plek om naartoe te gaan. Het is een van de grootste culturele schatten van het land. Je vindt er wisselende tentoonstellingen en er worden vaak evenementen georganiseerd voor leden zoals speciale kindermiddagen.

Thunderbird Park (Victoria)

Thunderbird Park
Thunderbird Park
Kaart met locatie Thunderbird Park

Naast het Royal British Columbia Museum in Victoria ligt Thunderbird Park. Hier vind je veel verschillende soorten totempalen en andere monumenten van de inheemse bevolking van Canada. Het park ontleent zijn naam aan de mythologische Thunderbird die is afgebeeld op vele totempalen.

Parliament Building Victoria (Victoria)

Parliament Building Victoria
Parliament Building Victoria
Kaart met locatie Parliament Building Victoria

Het parlementsgebouw van Victoria is een mooi neo-barok gebouwen in de Belleville straat. Een standbeeld van koningin Victoria staat in de voortuin samen met een standbeeld van een soldaat, ter nagedachtenis aan de Eerste Wereldoorlog, de Tweede Wereldoorlog en de Koreaanse Oorlog. Boven op de centrale koepel staat een met goud bedekt standbeeld van Captain George Vancouver. Er worden het hele jaar door gratis rondleidingen gegeven.

Windsor IJshockey Heritage Centre (Windsor)

Windsor IJshockey Heritage Centre
Windsor IJshockey Heritage Centre
Kaart met locatie Windsor IJshockey Heritage Centre

Het Windsor IJshockey Heritage Centre gaat over de geboorte en ontwikkeling van ijshockey en bevindt zich in het Haliburton House. Hier kom je alles te weten over de populaire sport. Hou er wel rekening mee dat het museum niet iedere dag geopend is.

Detroit Zoo (Windsor)

Detroit Zoo
Detroit Zoo
Kaart met locatie Detroit Zoo

Windsor ligt op de grens van Canada en de Verenigde Staten is de buurstad van het Amerikaanse Detroit. Hier vind je de grote dierentuin Detroit Zoo met meer dan 3.000 dieren en 280 verschillende diersoorten. De oorsprong van de dierentuin gaat terug tot 1883.

Odette Sculpture Park (Windsor)

Odette Sculpture Park
Odette Sculpture Park
Kaart met locatie Odette Sculpture Park

Het beeldenpark Odette Sculpture Park ligt op de oever van de rivier de Detroit in de Canadese stad Windsor. In 1997 werd het Windsor Sculpture Park gesticht met 8 beeldhouwwerken, die waren geschonken door de P & L Odette Foundation. Een aantal jaren later werd het aantal sculpturen uitgebreid en hernoemd naar de weldoeners. Inmiddels vind je 31 werken in het park, voornamelijk van Canadese kunstenaars.

Forks National Historic Site (Winnipeg)

Forks National Historic Site
Forks National Historic Site
Kaart met locatie Forks National Historic Site

The Forks National Historic Site is gelegen in het centrum van Winnipeg en werd opgericht ten behoeven van het behoud en de presentatie van de 6.000-jarige geschiedenis van menselijke aanwezigheid en activiteit op de kruising van de Rode en Assiniboine rivieren. Je vindt er wandelpaden, een amfitheater, winkels, restaurants en zelfs een plek om te skateboarden.

Winnipeg Art Gallery
Winnipeg Art Gallery
Kaart met locatie Winnipeg Art Gallery

Winnipeg Art Gallery is Canada's oudste openbare galerij met de grootste collectie hedendaagse Inuit-kunst ter wereld. Er zijn wisselende exposities van nationale en internationale kunst. In het museumwinkeltje kun je unieke sieraden kopen van Canadese ontwerpers. Deze galerij is het hele jaar geopend van donderdag tot zondag.

Manitoba Museum (Winnipeg)

Manitoba Museum
Manitoba Museum
Kaart met locatie Manitoba Museum

Manitoba Museum is een educatief centrum met wisselende tentoonstellingen gericht op menselijk en natuurlijk erfgoed. Je kunt er o.a. ontdekken hoe het maritieme leven er 450 miljoen jaar geleden aan toe ging en er staat een levensechte replica van het zeilschip Nonsuch.

Assiniboine Park Zoo (Winnipeg)

Assiniboine Park Zoo
Assiniboine Park Zoo
Kaart met locatie Assiniboine Park Zoo

Assiniboine Park Zoo is een dierentuin met meer dan 400 diersoorten uit alle delen van de wereld. Deze dieren leven zowel buiten als binnen. Het park is het hele jaar door geopend en je kunt er begeleide rondleidingen krijgen.

Cabot Tower (St. John's)

Cabot Tower
Cabot Tower
Kaart met locatie Cabot Tower

De Cabot Tower, gelegen op Signal Hill, werd gebouwd ter herinnering aan het diamanten jubileum van Koningin Victoria en de 400ste verjaardag van de ontdekking van Newfoundland door John Cabot.

Johnsons Geo Centre (St. John's)

Johnsons Geo Centre
Johnsons Geo Centre
Kaart met locatie Johnsons Geo Centre

Johnsons Geo Centre is een modern geologisch museum. Alleen de opvallende glazen ingang ligt boven de grond, de rest van het museum ligt onder de grond. Het Geo Center is het hele jaar geopend. Wil je alles op je gemak bekijken trek dan een hele ochtend of middag uit. Ook voor kinderen is dit een leuke en informatieve plek.

Cape Spear National Historic Site (St. John's)

Cape Spear National Historic Site
Cape Spear National Historic Site
Kaart met locatie Cape Spear National Historic Site

Ongeveer 10 km ten zuiden van St. John's staat een mooie vuurtoren, daterend uit 1835. Dit is de oudste, nog in werking zijnde, vuurtoren van Canada. Het complex dient nu als museum over de geschiedenis van de vuurtoren van Newfoundland, Cape Spear National Historic Site genaamd. Het museum is niet het hele jaar geopend, laat je van tevoren informeren over de openingstijden.

Muziekfestivals (Regina)

Muziekfestivals
Muziekfestivals
Kaart met locatie Muziekfestivals

Er worden jaarlijks verschillende (muziek)festivals georganiseerd in Regina zoals het Regina International Fringe Theatre Festival, Cathedral Village Arts Festival, Craven Country Jamboree, Regina Folk Festival en Regina Dragon Boat Festival. Het is een leuke beleving om tijdens de vakantie een festival mee te maken in Regina.

Koninklijk Museum van Saskatchewan (Regina)

Koninklijk Museum van Saskatchewan
Koninklijk Museum van Saskatchewan
Kaart met locatie Koninklijk Museum van Saskatchewan

Het Koninklijk Museum van Saskatchewan (RSM) werd opgericht in 1906 en was het eerste museum in de provincie Saskatchewan. Na een brand in 1990 werd een groot gedeelte van de collectie verwoest, daarna is het museum aanzienlijk verbeterd. Het museum is iedere dag geopend van 9:30 tot 17:00 uur. Naast de standaard collectie worden er regelmatig evenementen georganiseerd zoals de Megamunch Club voor kinderen van 5 tot 8 jaar.

Holy Rosary Cathedral (Regina)

Holy Rosary Cathedral
Holy Rosary Cathedral
Kaart met locatie Holy Rosary Cathedral

Holy Rosary Cathedral bevindt zich in de 13e straat en werd gebouwd in 1912. Op 11 november 2013 werd de eerste mis er gegeven. De kerk werd ontworpen in NeoRomaanse stijl door het bedrijf van Joseph Fortin of Montreal. In 2013 is de kerk een half jaar dicht geweest wegens een renovatie.

West Edmonton Mall (Edmonton)

West Edmonton Mall
West Edmonton Mall
Kaart met locatie West Edmonton Mall

De West Edmonton Mall is het grootste winkelcentrum van Noord-Amerika. Je vindt hier meer dan 800 winkels, ruim 100 eetgelegenheden, een bioscoop, een casino, een hotel, een waterpark en attractiepark Galaxyland. Fase 1 werd geopend in september 1981 toen was er ruimte voor 200 winkels, uiteindelijk was fase 4 gereed in 1999. 

Fort Edmonton Park (Edmonton)

Fort Edmonton Park
Fort Edmonton Park
Kaart met locatie Fort Edmonton Park

Een van de populairste bezienswaardigheden van Edmonton is Fort Edmonton Park. Hier kun je kennis maken met vier verschillende perioden uit de geschiedenis van het Canadese stadje. Onder andere de ontwikkeling van Edmonton als handelspost in de uitgestrekte Northwest komt aan bod maar ook hoe de stad een bloeiende metropool werd na de Eerste Wereldoorlog.

Royal Alberta Museum (Edmonton)

Royal Alberta Museum
Royal Alberta Museum
Kaart met locatie Royal Alberta Museum

Het Royal Alberta Museum is gelegen in het centrum van Edmonton. Het museum is iedere dag geopend van 9.00 tot 17.00 uur. In 2005 werd dit museum uitgeroepen tot het Provinciale Museum van Alberta. Je vindt hier verschillende vaste tentoonstellingen zoals over de geschiedenis, het wildlife en over de inheemse cultuur. Ook zijn er wisselende tentoonstellingen zodat je iedere keer weer iets anders kunt zien en leren in dit museum.

Niagarawatervallen (Niagara Falls)

Niagarawatervallen
Niagarawatervallen
Kaart met locatie Niagarawatervallen

De Niagarawatervallen behoren tot de grootste en bekendste watervallen ter wereld. De waterval bestaat uit drie delen: de Horseshoe Falls, de American Falls en de Bridal Veil Falls. Ze liggen op de grens tussen Canada en de Verenigde Staten. Het verval van de watervallen is niet groot, gemiddeld 60 meter, maar de breedte en de hoeveelheid water die de Niagarawatervallen passeert, maakt het een groot spektakel.

Marineland of Canada Inc (Niagara Falls)

Marineland of Canada Inc
Marineland of Canada Inc
Kaart met locatie Marineland of Canada Inc

MarineLand is een pretpark met een waterdierentuin, dolfijnenshows en een achtbaan en ligt in de stad Niagara Falls. Het is een van de populairste toeristische bezienswaardigheden in de omgeving. Het park werd geopend in 1961. Oprichter John Holer is een Sloveense immigrant die voor zijn verhuizing naar Canada voor verschillende circussen in Europa werkte.

Skylon Tower (Niagara Falls)

Skylon Tower
Skylon Tower
Kaart met locatie Skylon Tower

De Skylon Tower is met 240 m de hoogste uitzichttoren in Niagara Falls. Vanaf de toren heb je een uniek uitzicht op de Niagarawatervallen. De toren werd op 6 oktober 1965 geopend door de gouverneur van New York, Nelson Rockefeller, en de premier van Ontario, John Robarts.