Toronto

Skyline Toronto Canada
Skyline Toronto Canada

Toronto ligt in zuidoost Canada en is de grootste stad van het land. Het is de hoofdstad van de provincie Ontario.

Toronto is het economische centrum van Canada en is de belangrijkste stad van het land op het gebied van financiën, telecommunicatie, media, softwareontwikkeling en medische wetenschap.

Toronto heeft een grote theater- en kunstscene, en beschikt over meer dan 50 ballet- en dansverenigingen, zes opera’s en twee symfonieorkesten.

Bij de haven van Toronto begint de langste straat ter wereld: Yonge Street, ooit 1896 km lang. Het is in Toronto zelf een belangrijke winkelstraat en buiten de stad een belangrijke verbinding met de provincie.

Het woord “Toronto” komt uit de Iroquois-taal, en betekent letterlijk “plaats waar bomen in het water staan”. Deze betekenis slaat op de regio ten noorden en ten zuiden van wat inmiddels bekend staat als Lake Simcoe (toen Lake Toronto), waar de Huron-indianen, de oorspronkelijke bewoners van dit gebied, hun visvangst uitvoerden.

Heb je weinig kennis van Canada? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Toronto
Plaatsen in de buurt van Toronto:

Ervaringen

Jenny Kanhai op 15 augustus 2017 plaats: Toronto, reisperiode: juli 2017

Megastad met heel veel cultuur., heel indrukwekkend! Veel mooie gebouwen en ontzettend veel eettentjes en restaurants. Veel verschillende culturen en bevolkingsgroepen die samen leven. Mooi ervaring om deze stad te bezoeken.

 • Algemeen 8
 • Uitgaan 7
 • Cultuur 9
 • Restaurants 8
 • Bezienswaardigheden 9
 • Inwoners 8
 • Ligging 8
Fleur op 31 augustus 2016 plaats: Toronto, reisperiode: juli 2016

Dichtbij de Niagara watervallen!

 • Algemeen 7
 • Bezienswaardigheden 7
 • Inwoners 7
 • Ligging 7

Bezienswaardigheden

Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Toronto

Art Gallery of Ontario
Art Gallery of Ontario

De Art Gallery of Ontario is een kunstmuseum in het oosten van de buurt Chinatown. Meer dan de helft van de collectie van het in 1900 gestichte museum bestaat uit werk van Canadese kunstenaars, maar het museum heeft ook een uitgebreide collectie Europese kunst. Met 45.000 m² is het AGO een van de grootste kunstmusea in Noord-Amerika.

Canada's Wonderland (Toronto)

Canada's Wonderland
Canada's Wonderland

Canada´s Wonderland is het pretpark van Canada. Het park bestaat uit 8 themaparken waar alles draait om plezier. Er is een waterpark met het grootste openluchtgolfbad van Canada, 3.300 m². In de afgelopen jaren is er nog een groot themapark bijgevoegd waar alles draait om het kleine tekenfilmfiguurtje van Nickelodeon. Het park ligt op ongeveer 30 km afstand van Toronto.

Casa Loma (Toronto)

Casa Loma
Casa Loma

Het Casa Loma is een van de populairste bezienswaardigheden van Toronto. Het hoorde toe aan Sir Henry Pellatt, die in het begin van de 20e eeuw steenrijk geworden was door de winning van energie uit de waterkracht van de Niagara Falls. In 1911 besloot hij een kasteel te bouwen en riep hij de hulp in van architect Edward James Lennow.

CN Toren (Toronto)

CN Toren
CN Toren

De beroemde CN Toren (was tot 2007 de hoogste vrijstaande toren ter wereld) is slechts een van de hoogtepunten van Toronto’s skyline, en is tevens slechts een van de vele hoogbouwprojecten in de stad. De toren is 553 meter hoog en werd gebouwd in 1976. Op het moment doet de toren dienst als zendmast en toeristenattractie.

Royal Ontario Museum (Toronto)

Royal Ontario Museum
Royal Ontario Museum

Het Royal Ontario Museum in Toronto heeft een collectie die is verdeeld over 40 galerieën op 4 verschillende verdiepingen. Sinds 2007 is het museum gevestigd in een nieuw gebouw, wat gebaseerd is op mineralen. Het museum is echt leuk om te bezoeken en de informatie die wordt gegeven bij de kunstwerken en bij de archeologische vondsten is erg interessant.

St. Lawrence Market (Toronto)

St. Lawrence Market
St. Lawrence Market

De St. Lawrence Market werd voor het eerst in 1803 gehouden. De markt dankt zijn naam aan de oorspronkelijke ligging aan het water. Op de plek waar de markt nu plaatsvindt, bevond zich van 1845 tot 1899 het eerste stadhuis van Toronto. St. Lawrence Market en Kensington Market zijn de twee grootste markten van Toronto.

Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Canada bekijken.

Vervoer

Het openbaar vervoer in Toronto heet de Toronto Transit Commsission (TTC). Het TTC biedt verschillende openbare vervoerdiensten aan zoals een metro- en een busnetwerk. Het treinnetwerk GO train wordt in het zuiden van Ontario het meest gebruikt. Dit netwerk verbindt het merendeel van Toronto en omliggende steden zoals Mississauga, Oakville, Woodbridge, etc. GO train behoort niet tot de TTC dus je moet een apart kaartje kopen om gebruik te maken van hun diensten.

Geschiedenis

De eerste Europeanen die de omgeving van Toronto verkenden waren Franse handelaren, in het jaar 1750. De eerste inwoners van Europese afkomst waren vluchtelingen uit de Verenigde Staten die de Revolutionaire Oorlog ontvluchtten en daarom naar Ontario trokken. Doordat veel immigranten naar Canada trokken, groeide Toronto behoorlijk snel gedurende de 19e eeuw. Na een tijdje 'York' te hebben geheten kreeg de stad op 6 maart 1834 haar originele naam 'Toronto' terug. In dat jaar was Toronto al een belangrijke haven voor stoombootverkeer geworden, en kreeg de stad voor het eerst straatverlichting. Door de industrialisering rond 1870 zou Toronto uitgroeien tot één van de grootste economische centra van de “Canadese Confederatie”. Rondom het jaar 1920 was Toronto de tweede stad van Canada, zowel qua bevolkingsaantal als qua economische rol, in beide gevallen was Montréal toentertijd de belangrijkste stad van het land. Na de Tweede Wereldoorlog kwamen er veel immigranten uit Europa naar Toronto. Tegen 1980 werd het de grootste stad van het land, en grote bedrijven en internationale banken begonnen zich in Toronto te vestigen.

Weer

Toronto heeft een gematigd klimaat, en eigenlijk de mildste van alle steden in Canada ten oosten van de Rocky Mountains. Toch kennen de vier seizoenen enorme temperatuurverschillen.

Vakantieverhalen / reisverslagen

Heb je interesse in een reis naar Toronto? We helpen je graag om deze reis naar jouw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9+ in reviews, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring. Vul hieronder jouw wensen in voor jouw vakantie naar Toronto, dan sturen we je gratis een voorstel op maat.

Heeft u interesse in een reis naar Canada? We helpen u graag om deze reis naar uw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9,6 met klantenreviews op TrustPilot, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring.

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

Zonder budget geen passend advies.
Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Artikelen

Bekijk onze reizen naar Toronto