Québec

Traditionele huizen in Vieux Québec
Traditionele huizen in Vieux Québec

Québec ligt in het zuiden van Canada, op het punt waar de monding van de St. Lawrence rivier verbreedt tot een zeearm. Québec is de hoofdstad van de gelijknamige Franstalige provincie Québec. De stad heeft een haven aan de St. Lawrence rivier. Québec is, na Montréal, het belangrijkste centrum van Frans-Canadese cultuur. Sinds 1985 is de stad opgenomen in de UNESCO Werelderfgoedlijst en wordt vaak genoemd als een van de mooiste plekken van Canada. 

Québec is de enige stad in Noord-Amerika ten noorden van Mexico waarvan de oude stadsmuren nog overeind staan. Vieux-Québec heeft hier een onmiskenbaar Europese (Franse) uitstraling, die uniek is voor Noord-Amerika. De voertaal is er nog steeds Frans, hoewel de meerderheid van de inwoners ook Engels spreekt. 

Het hele jaar door worden er grote feesten georganiseerd in Québec, de Québécois zijn dan ook gek op festivals. De bekendste is waarschijnlijk het Wintercarnaval, ofwel Carnaval de Québec. Er worden dan o.a. wedstrijden georganiseerd met hondensleeën, er zijn parades, je kunt ijsschaatsen en er is een kanowedstrijd. De mascotte van het festival is een sneeuwmannetje, Bonhomme Carnaval.Heb je weinig kennis van Canada? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Québec
Plaatsen in de buurt van Québec (Canada) :
 • Montréal (231 km)
 • Ottawa (378 km)
 • Halifax (640 km)
 • Toronto (729 km)
 • Niagara Falls (742 km)
 • Windsor (1059 km)
 • St. John's (1398 km)
 • Winnipeg (1936 km)
 • Regina (2464 km)
 • Edmonton (3053 km)
 • Ervaringen

  op 8 november 2015 plaats: Québec, reisperiode: juli 2014

  Leukste plaats om naar toe te gaan in Canada. Wij waren beging juli daar en toen was er een muziekfestival. We kregen spontaan polsbandjes van bewoners om naar het concert van Brian Adams te kunnen. Verder kun je daar prima cultuurbezichtigen.

  • Algemeen 10
  • Uitgaan 10
  • Cultuur 9
  • Restaurants 9
  • Bezienswaardigheden 9
  • Inwoners 9
  • Ligging 9

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Québec

  Carnaval de Québec (Québec)

  Carnaval de Québec
  Carnaval de Québec
  Kaart met locatie Carnaval de Québec

  Het 17-daagse Carnaval de Québec trekt jaarlijks een half miljoen bezoekers naar de stad. Je kunt dan o.a. genieten van parades, ijsschaatsen, sneeuwsculpturenwedstrijd, vuurwerk en een kanowedstrijd.

  Le Jardin Jeanne d'Arc (Québec)

  Le Jardin Jeanne d'Arc
  Le Jardin Jeanne d'Arc
  Kaart met locatie Le Jardin Jeanne d'Arc

  Le Jardin Jeanne d'Arc is een juweeltje. De verzonken tuin is een combinatie van een klassieke Franse en Engelse botanische tuin. Het is gelegen rondom het standbeeld van Jeanne d'Arc op het Plains of Abraham.

  Notre-Dame de Quebec (Québec)

  Notre-Dame de Quebec
  Notre-Dame de Quebec
  Kaart met locatie Notre-Dame de Quebec

  Notre-Dame de Québec is een kerk, oorspronkelijk uit 1647, en werd twee keer door brand verwoest. Het huidige neo-klassieke gebouw stamt uit 1843 en heeft een rijk versierd interieur.

  Vieux-Québec (Québec)

  Vieux-Québec
  Vieux-Québec
  Kaart met locatie Vieux-Québec

  Vieux-Québec is de oudste wijk van de stad en onderverdeeld in Upper Town en Lower Town. Het is al sinds 1985 een werelderfgoed van Unesco. Het gebied wordt ook wel aangeduid als het Quartier Latin.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Canada bekijken.

  Vervoer

  Québec heeft een eigen vliegveld genaamd Jean Lesage dat ongeveer 10 kilometer vanaf het stadscentrum ligt. Vanaf dit vliegveld vertrekken voornamelijk vluchten naar de Verenigde Staten, maar ook enkele directe vluchten naar Parijs. 

  In Québec verplaatst men zich normaal gesproken met de bus, metrobus en auto. Réseau de Transport de la Capitale (RTC) is het bedrijf dat het openbaar vervoer in Québec verzorgt. Als je buiten Québec wilt reizen is de trein de beste optie, maar ook mogelijk met de bus. Het centrale treinstation VIA Rail (Gare du Palais) ligt in de benedenstad, direct grenzend aan het oude centrum. Hier kun je meerdere keren per dag met de train naar bijvoorbeeld Montreal. Als je met de trein naar de oostkust wilt reizen vertrek je vanaf het station in Charny aan de andere kant van de St. Lawrence rivier. Het busstation Orleans Express ligt naast het treinstation in de benedenstad en vanaf hier gaan er meerdere keren per dag bussen naar zowel omliggende steden als de andere delen van Québec zelf.

  Reizen met de auto in het centrum van Québec is niet aan te raden, omdat veel straten voetgangersgebied zijn en er weinig parkeerplaatsen zijn. De binnenstad is klein genoeg om te voet te verkennen en dat is dan ook wat de meeste mensen hier doen. Daarnaast maakt men voor de langere stukken gebruik van de metrobussen die door de hele stad stoppen. De nachtbussen rijden alleen in de weekenden om de feestgangers thuis te brengen. 

  Twee snelwegen verbinden Québec met Montréal. Deze twee routes zijn allebei een goed begin voor een rondreis door Canada, omdat je hier meteen een goede indruk krijg van het prachtige landschap van Canada. Le Chemin du Roi is de mooiste route vanaf de noordoever van de St. Lawrence rivier. De route is al eeuwen oud en loopt langs veel van de historische Franse plekken.

  Geschiedenis

  De stad werd in 1608 gesticht als het begin van de kolonie Nieuw-Frankrijk, het is hiermee een van de oudste steden van Noord-Amerika. Ze noemden de plaats in die tijd nog 'Cap Diamant', oftewel de diamanten kaap, naar de grote rots waar de stad op gebouwd is. De Fransen bouwden een lange stadsmuur om de stad heen, wat Québec de enige ommuurde stad in heel Noord-Amerika maakte. De stadsmuur is meer dan 4 kilometer lang en werd aangevuld met loopgraven, kanonnen en een grote vestiging. Deze zijn nog steeds de zien tijdens een wandeling langs de oude stadsmuur.


  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Québec