Calgary

Mooi plaatje van Calgary
Mooi plaatje van Calgary

Calgary ligt in de provincie Alberta in het zuidwesten van Canada. Als derde grootste stad van Canada (na Toronto en Montréal) is Calgary een echte metropool met alles wat een grote stad te bieden heeft en meer! Even buiten de stad wacht een wereld vol avontuur in de uitgestrekte wildernis en natuur.

Er stromen twee grote rivieren door de stad: de Bow en de Elbow. Deze rivieren stromen ook door het centrum. Omdat het klimaat in de omgeving behoorlijk droog is, vind je de natuurlijke flora vooral rondom de rivieren en in het Fish Creek Provincial Park, het grootste stadspark van Canada.

In Calgary kun je goed winkelen. In het oudste gedeelte van de stad, Inglewood (opgericht in 1875), zijn de meest trendy winkels en kunstgaleries te vinden. Je vindt er vele antiekwinkeltjes en etnische restaurantjes. Stephen Avenue Walk is de enige autovrije openlucht winkelboulevard van de stad. Via een grote wandelbrug kom je in de 8th Shopping District waar meer dan 400 winkeltjes, restaurants en warenhuizen zich bevinden. Eau Claire Market heeft veel winkels, restaurants en een verse groenten- en fruitmarkt.

Calgary is een populaire bestemming voor wintersporters door het grote aantal nabijgelegen vakantieparken in de bergen en WinSport's Canada Olympic Park waar in 1988 de Olympische winterspelen gehouden werden.

Heb je weinig kennis van Canada? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Calgary
Plaatsen in de buurt van Calgary (Canada) :
 • Edmonton (281 km)
 • Regina (669 km)
 • Vancouver (674 km)
 • Victoria (731 km)
 • Winnipeg (1202 km)
 • Windsor (2537 km)
 • Toronto (2710 km)
 • Niagara Falls (2763 km)
 • Ottawa (2875 km)
 • MontrÚal (3020 km)
 • Ervaringen

  op 27 juni 2019 plaats: Calgary, reisperiode: juni 2019

  Super Land om te bezoeken.

  • Algemeen 8
  • Inwoners 10
  • Ligging 8
  op 18 september 2013 plaats: Calgary, reisperiode: september 2013

  Schittendere streek ( Rocky Mountains : Natonale parken zoals Banff en Jasper ) met prachtige bergen, meren, gletsjers .... Zwitserland in het groot. Zeer goede ervaringen ter plaatse gehad. Banff en Jasper zelf waren de top ,evenals Glacier National park , waar we een camping hadden met zicht op de gletsjer. Wel rekening ermee houden dat de meeste kleine campings begin of half september reeds sluiten. Goed opzoekwerk doen betreffende de campins is zeker nodig , wil je niet op een ultragrote camping staan , vol collosale campers , 's nachts gewekt door de fluitsignalen van de voorbijrijdende dieseltreinen

  • Algemeen 9
  • Bezienswaardigheden 10
  • Ligging 10

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Calgary

  Banff National Park (Calgary)

  Banff National Park
  Banff National Park
  Kaart met locatie Banff National Park

  Banff is het oudste nationale park van Canada. Banff National Park ligt ten westen van de stad Calgary en op de grens met British Columbia. De besneeuwde bergtoppen van de Rocky Mountains, de smaragdgroene en kristalheldere meren en wilde dieren zoals grizzly beren, wolven en elanden maken van dit park een uniek en druk bezocht nationaal park.

  Calgary Stampede (Calgary)

  Calgary Stampede
  Calgary Stampede
  Kaart met locatie Calgary Stampede

  Elk jaar, in begin juli, laat Calgary zien hoe leuk het Westen was. Dan wordt de grootste buitenluchtshow ter wereld, de beroemde Calgary Stampede gehouden. De hele stad staat dan 10 dagen lang in het teken van het Oude Westen. Naast rodeo wedstrijden worden tijdens de Stampede ook concerten, chuckwagon-races, shows en tentoonstellingen gehouden van onder andere de lokale Indianenstammen.

  Glenbow Museum (Calgary)

  Glenbow Museum
  Glenbow Museum
  Kaart met locatie Glenbow Museum

  Een van de vele musea in Calgary is het Glenbow Museum, opgericht in 1966. Met de slogan ‘Where the World Meets West’ worden hier o.a. de archeologische opgravingen van het Oude Westen getoond. Dit is het grootste museum van West-Canada met ruim 8.600 m² oppervlakte aan tentoonstellingsruimte.

  Heritage Park Historical Village (Calgary)

  Heritage Park Historical Village
  Heritage Park Historical Village
  Kaart met locatie Heritage Park Historical Village

  Heritage Park Historical Village ligt in het zuiden van de stad. Verklede personages vertellen hier de verhalen van het Oude Westen van 100 tot 150 jaar geleden, over stoomtreinen, de smid, de bakker en de huidhandelaren. Er zijn meer dan 200 tentoonstellingen en attractries verspreid over 127 ha grond. Er is een goede balans tussen historische feiten, avontuur, ontdekking en plezier in dit park.

  WinSport's Canada Olympic Park (Calgary)

  WinSport's Canada Olympic Park
  WinSport's Canada Olympic Park
  Kaart met locatie WinSport's Canada Olympic Park

  WinSport's Canada Olympic Park, waar in 1988 de Olympische winterspelen gehouden werden, ligt op 15 minuten van het centrum van Calgary. In de winter kun je hier skiën, bobsleeën en snowboarden en in de zomer kun je er klimmen, hangen aan een zipline, fietsen of zomerbobsleeën.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Canada bekijken.

  Vervoer

  Calgary International Airport verbindt Calgary met alle grote steden in Noord-Amerika en er bestaan seizoensvluchten naar Europese bestemmingen. De Trans-Canada Highway is een belangrijke verkeersader die de stad met de rest van het land verbindt. Het openbaar vervoer van Calgary wordt verzorgd door Calgary Transit en bestaat uit 160 busroutes en de C-Train (een tramsysteem).

  Geschiedenis

  In het gebied waar Calgary tegenwoordig ligt woonden duizenden jaren geleden al Blackfoot-indianen. De eerste Europeaan die in de omgeving van Calgary ging wonen was de Ier John Glenn, die zich hier in 1873 samen met zijn vrouw vestigde. In eerste instantie kreeg de stad de naam Fort Brisebois, genoemd naar een toenmalig politieofficier. In 1876 begon men echter te twijfelen aan de betrouwbaarheid van deze politieofficier, en kreeg de stad de naam Fort Calgary. Genoemd naar Cala-ghearraidh, een strand van het Schotse eiland Mull. Een aantal jaren later kreeg Fort Calgary haar eigen treinstation en hierdoor groeide de nederzetting uit tot een belangrijk centrum op het gebied van landbouw en handel. In 1884 werd Calgary een officiële plaats en werd ook de eerste burgemeester, George Murdoch, gekozen. Pas in 1894 kreeg Calgary stadsrechten. In 1947 werden enorme hoeveelheden olie in de bodem van Alberta gevonden en Calgary groeide snel uit tot een belangrijke oliestad. Hierdoor groeide de economie, maar vooral ook het inwonertal van de stad. In 1971 woonden er 403.000 mensen, en in 1988 657.000. In deze periode van sterke groei werden veel wolkenkrabbers gebouwd en kreeg Calgary een echt stadsimago.

  Weer

  Calgary heeft een droog landklimaat met lange, wisselvallige winters en zeer korte zomers. Het klimaat wordt sterk be´nvloed door de hoge ligging van de stad en de nabijgelegen Rocky Mountains. De winters in de stad kunnen dan ook extreem koud zijn, -20░C is geen uitzondering. Er waaien soms Chinook winden over de stad, die warme lucht vanuit de Grote Oceaan met zich mee brengen en hierdoor kan de temperatuur in een paar uur tijd met maar liefst 15░C stijgen.

  Vakantieverhalen / reisverslagen

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Calgary