Ecuador: het land van de vogels

Ecuador is het land om vogels te spotten
Ecuador is het land om vogels te spotten

Ecuador ligt in het centrum van de wereld en als het om vogelspotten gaat dan is dit ook zeker het geval. Het is namelijk het epicentrum voor vogelspotters. Ecuador heeft alles waar een vogelspotter, maar ook een gewone toerist naar verlangt: goede infrastructuur, korte afstanden tussen de prachtige steden, een enorme variëteit aan vogelbestemmingen, een zeer divers ecosysteem en natuurlijk honderden vogelsoorten.

Heb je weinig kennis van Ecuador? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Vogels spotten in Ecuador

Er leven meer dan 1.600 vogelsoorten in Ecuador. Dat is meer dan drie keer zoveel als in Europa. Van deze vogelsoorten zijn er 130 bedreigd. Jaarlijks bezoeken meer dan 5.000 vogelspotters Ecuador om al het moois te zien in dit land. En dit is niet zo raar, omdat Ecuador relatief klein is kan je een enorm aantal verschillende soorten ecosystemen en vogels spotten in een korte tijd. Vogels zijn overal in Ecuador, het spotten ervan is dan ook niet moeilijk. Het land is ook helemaal ingericht voor vogelspotters. Er zijn overal in het land vogelspotplekken aangelegd. Er zijn prachtig ontworpen routes, excellente paden, comfortabele lodges en hotels, uitkijktorens en interessante gidsen. Ook is het wegennetwerk in Ecuador bijzonder goed, waardoor je gemakkelijk van de ene naar de andere vogelspotplek reist.

In Ecuador leven meer dan 1600 vogelsoorten
In Ecuador leven meer dan 1600 vogelsoorten

Divers ecosysteem

Ecuador heeft een zeer divers ecosysteem. Zo is het noordelijke gedeelte van het kustgebied zeer nat, terwijl het zuiden geleidelijk weer droger wordt. Dit is hetzelfde in het Galapagos gebied. De kustgebieden zijn er erg droog, maar de bergtoppen op de grote eilanden zijn juist weer nat, gehuld in dichte bossen vol met bijzondere vogelsoorten. Ook kom je in het Galapagos gebied mangroves, mooie stranden en meren tegen. Het Andesgebied is weer een totaal ander gebied qua ecosysteem. Het Andes bestaat uit nevelwoud, bergbossen, vochtige en droge plekken, veel bamboe en diverse meren en moerassen. Tot slot is er nog het Amazonegebied. De hoge bossen, moerassen, oeverbossen, wildwaterrivieren en eilandjes in de rivieren zijn kenmerkend voor dit gebied.

Ecuador heeft diverse mooie ecosystemen
Ecuador heeft diverse mooie ecosystemen

Vogelsoorten

Ondanks dat Ecuador relatief klein is, vind je al meer dan de helft van alle vogelsoorten van Zuid-Amerika in Ecuador. In totaal leven er namelijk 3.000 vogelsoorten in Zuid-Amerika, al worden daar nog regelmatig nieuwe soorten aan toegevoegd. Klein of groot, kleurrijk of juist met schutkeur, je vindt ze hier allemaal. Bekende soorten die voorkomen in Ecuador zijn de kolibrie, de condor, papegaaien en gieren. Al deze soorten komen weer in allerlei verschillende ondersoorten voor.

Meer dan de helft van alle vogelsoorten van Zuid-Amerika vind je in Ecuador
Meer dan de helft van alle vogelsoorten van Zuid-Amerika vind je in Ecuador

Beste vogelspotplekken

Een van de meest karakteristieke plekjes om vogels te spotten is de beroemde Mindo Vallei in het noordwesten van het land. Een plek die wordt aangegeven als een van de belangrijkste plekken voor vogels ter wereld. Honderden vogels verwelkomen je in dit prachtige stukje natuur. Ook de reis door het stroomgebied van de Amazone is een van de meest fascinerende uitstapjes in Ecuador. Onderweg kom je prachtige bossen tegen en natuurlijk enorm veel bijzondere vogels. In de Guango regio is een overweldigende kolibrietuin te vinden en ook de Antisana Ecological Reserve is geweldig om te bezoeken. Dit reservaat ligt op twee uur rijden van Quito en is het thuis van verschillende bijzondere vogelsoorten. De Galapagoseilanden zijn één groot vogelparadijs. Ze zeggen ook wel dat de meest tamme vogels van de wereld hier wonen. Door middel van een georganiseerde tour bezoek je verschillende eilandjes en heb je de meeste kans vogels te spotten.

Als je volgens wil spotten kan dat het beste in de beroemde Mindo Vallei
Als je volgens wil spotten kan dat het beste in de beroemde Mindo Vallei

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

1 bezoeker beoordeelde dit artikel gemiddeld met een

10,0

Gerelateerde artikelen