Reizen in... Ecuador

Trein in landschap Ecuador
Trein in landschap Ecuador

In het noorden van Zuid-Amerika ligt Ecuador, het onontdekte paradijs. Hoewel men vaak bezorgd is met betrekking tot de veiligheid in het land, is het echter in verhouding tot andere Latijns-Amerikaanse landen erg veilig. Het is bovendien een prettig en comfortabel land om te reizen. Ecuador heeft wel te kampen met onstabiele politiek, wat in het verleden tot wat calamiteiten heeft gezorgd.

Tijdens een reis door Ecuador is het van belang om het gezond verstand te blijven gebruiken. Dit geldt overigens voor alle reisbestemmingen ter wereld, zelfs in de eigen hoofdstad. Wanneer je het vermijdt met grote bedragen geld over straat te lopen, met dure eigendommen te koop te lopen en geen bezoek te brengen aan gebieden nabij de Colombiaanse grens, zijn er weinig risico's in Ecuador. Het grootste probleem in Ecuador is over het algemeen diefstal; laat nooit spullen onbeheerd achter, let met name goed op in drukke gebieden, zoals het centrum, bussen, busstations en metro's. Hotelpersoneel kan vaak goed adviseren met betrekking tot plaatsen die het best vermeden kunnen worden, maar je kunt ook altijd terecht bij politieofficieren en toeristencentra.

Heb je weinig kennis van Ecuador? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Gezondheid

Er zijn in de stedelijke gebieden vrijwel overal apotheken te vinden. In Quito, Guayaquil en andere grote steden is goede medische zorg beschikbaar. Echter, buiten de steden, op het platteland en meer afgelegen gebieden zijn de medische faciliteiten wat meer beperkt. Acute chirurgische ingrepen zijn op de Galápagos Eilanden niet mogelijk, voor ziekte zullen patiënten dus geëvacueerd moeten worden naar het vaste land of zelfs naar de Verenigde Staten. Onder meer om deze reden wordt een goede zorgverzekering ten zeerste aanbevolen, aangezien de kosten zeer hoog op kunnen lopen.

Een aantal tips om tijdens je reis in Ecuador zo gezond mogelijk te blijven:

– Drink geen water uit de kraan, maar uit flessen water of gesteriliseerd water
– Vermijd niet gepasteuriseerde zuivelproducten
– Eet alleen goed gebakken vlees en vis, groenten en fruit

Ga vóór vertrek voor advies met betrekking tot vaccinaties en andere voorzorgsmaatregelen naar de GGD of naar de huisarts.

Belangrijke telefoonnummers

Politie: 101
Ambulance: 911
Brandweer: 102
Met een mobiel nummer en met vaste lijn is ook 911 voor alle diensten beschikbaar

Alleen op reis in Ecuador

Ecuador is een zeer mooi land met indrukwekkende natuur en cultuur, vriendelijke en gastvrije inwoners en een fijne sfeer. Reizen alleen, als vrouw of als man, is goed mogelijk. Echter, het is aan te raden vaak met een gids en/of een groepje te reizen. Mocht je alleen gaan, bereid je dan van tevoren goed voor, oriënteer je via reisgidsen en andere ervaringen. Ga in Ecuador 's avonds laat niet alleen over straat, en in geen geval in wat donkere, afgelegen wijken. Blijf in het centrum en neem zo mogelijk een taxi. Taxi's kun je voor vertrek bij het hotel alvast bestellen, dit is wel zo betrouwbaar. Laat altijd bij het hotel en eventueel aan familie weten wat je gaat doen en hoe laat je verwacht terug te komen.

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

1 bezoeker beoordeelde dit artikel gemiddeld met een

8,0

Gerelateerde artikelen