Top 10 bezienswaardigheden van Ecuador

Ecuador
Ecuador

Ecuador is een land in Zuid-Amerika en heeft een oppervlakte van ongeveer 256.000 km². De hoofdstad van het land is Quito. Ecuador heeft veel parken, musea en andere bezienswaardigheden, die je kunt bezoeken. Maar wat zijn nu de leukste? In dit artikel vind je een top 10 van bezienswaardigheden, die je op je 'to do' lijstje kunt zetten bij een bezoek aan Ecuador.

Heb je weinig kennis van Ecuador? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

1. Galápagos Eilanden

De Galápagos Eilanden vormen een archipel dat officieel een provincie van Ecuador is. De eilanden liggen ongeveer 1.000 kilometer ten westen van het land. De Galápagos Eilanden zijn ontstaan door vulkanische uitbarstingen, waardoor het landschap erg bijzonder is met veel unieke planten en dieren. Je kunt cruises boeken, die je een aantal dagen meenemen langs de eilanden, waar je bijvoorbeeld kunt snorkelen, dieren kunt bekijken en vulkanen kunt beklimmen. Deze tocht langs de natuur is prachtig, maar het is best prijzig.

2. Quito

Quito is de hoofdstad van Ecuador met een schitterende, historische achtergrond. De stad is niet erg groot, waardoor je veel bezienswaardigheden te voet kunt bezoeken. Quito heeft veel musea en parken die erg leuk zijn om te bezoeken. Zo heb je het Banco Central del Ecuador museum, waar je de geschiedenis van Ecuador kunt bekijken. De hoofdstad is dus zeker de moeite waard om te bezoeken als je in het land bent. Vaak kom je ook met het vliegtuig aan in de stad dus waarom zou je niet even blijven?!

3. Evenaar

'Ecuador' is het Spaanse woord voor 'evenaar', waar het land naar vernoemd is. De evenaar scheidt het land namelijk. Er is een monument die de denkbeeldige lijn weergeeft. Veel toeristen komen hier op af om met beide benen op verschillende werelddelen te staan. Het is ook een leuk idee om in 1 stap aan de andere zijde van de wereld te zijn.

4. Cotopaxi National Park

Het Cotopaxi National Park wordt door veel toeristen bezocht. Hier vind je een vulkaan van bijna 6.000 meter, die je in 2 dagen kunt beklimmen. Verder kun je nog lange wandelingen maken langs het Limiopungomeer en genieten van het prachtige landschap met verschillende dieren. Wil je het park liever op de fiets verkennen? Dat kan. Het park biedt georganiseerde fietstochten aan.

5. Duivelsneus

Van Riobamba naar Alausi kun je reizen met een bijzondere trein. Deze trein maakt in 7 uur een schitterende reis, waarbij je vanaf het dak een prachtig uitzicht hebt op de omgeving. Het laatste stuk van de trip staat bekend om het overbruggen van een groot hoogteverschil. De afdaling is erg steil, waardoor de trein moet zigzaggen tussen de wissels en achtereenvolgens voor- en achteruit naar beneden moet rijden.

6. Baños

Baños is een toeristische plaats tussen de bergen in het midden van Ecuador. Het werd bekend door de vele kunstenaars die er woonden, maar nu staat de plaats bekend om de watervallen en warmwaterbronnen. Baños wordt ook wel de 'poort van de Amazone' genoemd. Er worden veel dagtochten gemaakt naar de plaats.

7. Mountainbiken van het Andesgebergte naar het Amazonegebied

Per mountainbike kun je het Andesgebergte verkennen en naar het Amazonegebied rijden. Hierbij fiets je vanuit Baños naar Puyo in het Amazonegebied. Je maakt een pittige tocht, maar je krijgt er veel voor terug. Je ziet de mooiste natuurgebieden, jungles, watervallen en je hebt een prachtig uitzicht vanaf de bergen.

8. Quilotoa Loop

Bij de Quilotoa Loop word je over afgelegen en hobbelige wegen door het Andesgebergte geleidt. De tocht bied je de kans om de lokale bevolking te zien en van dorp naar dorp te trekken. Alles is authentiek en je vindt allerlei marktjes. Je kunt de route afleggen met eigen auto of te voet, maar sommige stukken kun je met de bus reizen, al gaat dit vaak langzamer dan lopen.

9. Machalilla National Park

Het Machalilla National Park vind je aan de kust van Ecuador. Hier zie je de meest fantastische stranden, baaien en bossen met de mooiste dieren, waaronder (met wat geluk) walvissen. Het gebied heeft veel beeldhouwwerken, die meer dan 3.000 jaar oud kunnen zijn. De kustlijn is dan ook het rijkste, archeologische gebied in Ecuador. Het Machalilla National Park wordt wel eens als goedkoop alternatief van de Galápagos Eilanden gezien.

10. Carnaval in Ecuador

Als je rond de lente in Ecuador bent, is het leuk om iets te zien van carnaval. Dit feest start een aantal dagen voor het begin van de lente en het wordt uitbundig gevierd. Overal is het gezellig en er zijn watergevechten en fruit- en bloemenfestivals, die leuk zijn om te bezoeken.

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

14 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

8,2

Gerelateerde artikelen