Rondreizen in Ecuador

Trein in landschap Ecuador
Trein in landschap Ecuador

Ecuador ligt in Zuid-Amerika en grenst aan Peru en Colombia. Het land heeft een oppervlakte van ongeveer 283.500 km². Ecuador is het Spaanse woord voor 'evenaar', die door het land loopt. Quito is de hoofdstad maar dit is niet de grootste stad. De grootste stad van Ecuador is Guayaquil. Ga jij binnenkort rondreizen in Ecuador? Reisgraag.nl geeft je praktische informatie en enkele bezienswaardigheden die je kunt bezoeken om de reis zo compleet mogelijk te maken.

Heb je weinig kennis van Ecuador? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Praktische informatie

Als je naar Ecuador gaat, is het handig om van tevoren een aantal praktische zaken door te nemen. Hieronder wordt informatie gegeven over een visum, inentingen, vervoer, klimaat en bevolking.

Visum
Je hebt geen visum nodig als je naar Ecuador gaat tenzij je langer dan 90 dagen blijft. Je moet wel een paspoort hebben dat nog minimaal 6 maanden geldig is.

Inentingen
De inenting voor de Gele Koorts is verplicht als je naar een gebied gaat waar die ziekte voorkomt. Verder zijn er geen verplichte inentingen, al worden er wel een aantal aangeraden. Zo is het verstandig om je in te laten enten tegen Hepatitis A en DTP. Daarnaast kun je het beste naar je huisarts om je te laten adviseren over eventuele andere vaccinaties.

Vervoer
Als je naar Ecuador wilt gaan, kan dat met het vliegtuig. Er zijn een aantal vliegtuigmaatschappijen die rechtstreeks naar Quito vliegen maar bij sommige maatschappijen moet je overstappen in de buurlanden. Als je in Ecuador bent, kun je het beste met de taxi reizen. Overdag moeten de chauffeurs een meter gebruiken om de prijs te bepalen maar in de avond doen ze hem meestal uit. Het is dan verstandig om vooraf een prijs af te spreken, zo voorkom je gezeur en problemen. Naast de taxi kun je per bus reizen. Verder kun je ook binnenlandse vluchten maken maar hierbij wordt aangeraden om vooraf te reserveren. Het kan voorkomen dat er maar eens in de zoveel dagen wordt gevlogen tussen gebieden en de vluchten kunnen snel volgeboekt zijn.

Klimaat
Ecuador heeft een nat en een droog seizoen. Het natte seizoen is van november tot april en het kan erg heet zijn in die periode. In het droge seizoen is het koeler. Dit seizoen loopt van mei tot oktober. De temperatuur ligt het hele jaar tussen de 23 en 30 graden. Deze temperaturen kunnen variëren per gebied. Zo is het in de berggebieden koeler dan in het tropisch regenwoud.

Bevolking
Ecuador heeft ongeveer 14 miljoen inwoners. De gemiddelde leeftijd van de bevolking is laag. Zo is 36% jonger dan 15 jaar en maar 4% is ouder dan 65 jaar. De inwoners zijn grotendeels blank, indiaan en Mesties.

Wat je niet mag missen

Als je gaat rondreizen in Ecuador, is het leuk om naar de hoofdstad Quito te gaan. In deze grote stad is van alles om te doen. Zo is er een museum genaamd Banco Central del Ecuador. Hier vind je interessante informatie over de geschiedenis van het land. Plaza de la Independencia is ook prachtig om te zien. Dit enorme plein is de kern van Quito met een groot standbeeld in het midden. Vanaf het plein kun je de straten van Quito overzien. Verder zijn er nog een aantal musea te bezoeken in de hoofdstad van Ecuador.

De Galápagos Eilanden behoren tot Ecuador en liggen ongeveer 1.000 kilometer ten westen van het land. De eilanden hebben een totale oppervlakte van 7.800 km² en bestaan uit een aantal vulkanen. Er zijn veel bijzondere dier- en plantsoorten te zien. Met een boot kun je langs de eilanden varen en soms is er de mogelijkheid om het eiland op te gaan.

Landschap Galápagos Eilanden
Landschap Galápagos Eilanden


Het Cotopaxi National Park is een schitterend gebied met een vulkaan van bijna 6.000 meter hoog. Deze kun je in 2 dagen beklimmen. Ook kun je het Limiopungomeer bezoeken en genieten van het landschap. Hier kun je veel dieren tegenkomen. Daarnaast is het mogelijk om een fietstocht te maken in het gebied.

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

2 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

6,5

Gerelateerde artikelen