Kavaceremonie op Fiji

Drogen van kavawortel in Fiji
Drogen van kavawortel in Fiji

Het paradijs op aarde, Fiji, ligt midden in de Stille Oceaan, die een derde van de totale oppervlakte van onze aardbol beslaat. Als je aan Fiji denkt, denk je aan hagelwitte zandstranden, palmbomen en lagunes met kristalhelder blauw water. Verder zijn er spectaculaire riffen waar je kunt duiken en snorkelen: je ontdekt een schitterende onderwaterwereld met een grote verscheidenheid aan koraal en vissen.

Paradijselijke stranden op Fiji
Paradijselijke stranden op Fiji

Verder kun je op de eilanden een prachtige wandeling door de jungle maken en genieten van schitterende steile vulkaanwanden. Ook is een bezoek aan één van de pittoreske dorpjes met hun vriendelijke inwoners zeker een aanrader!

Heb je weinig kennis van Fiji? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Rijke culturele geschiedenis

De eilandbewoners zijn in het verleden niet altijd zo gezellig geweest en dat zie je voornamelijk terug in de overblijfselen uit de rijke culturele geschiedenis: overal zijn er nog offerplatformen en kannibalenovens te vinden. Het opeten van het lichaam van de vijand werd namelijk in een samenleving, gebaseerd op de verering van voorouders en geloof in leven na de dood, gezien als uiterste bloedwraak. Heden ten dage is deze kannibalistische traditie afgeschaft en wordt er dus geen mensenvlees meer gegeten.

Viti Levu

Van de hele archipel is Viti Levu het hoofdeiland en tevens de plek met de meeste variatie. Rondom het hoofdeiland liggen nog talloze andere eilanden, die allemaal hun eigen charme hebben. Sommige eilanden zijn heel exclusief, andere eilanden staan weer juist bekend om de lage prijzen. Ook zijn enkele kleine tropische eilanden in de buurt een waar paradijs voor surfers.

Het merendeel van de eilandbewoners leeft op het hoofdeiland Viti Levu en juist die bevolking vormt de grote charme van Fiji. De Fijiërs en de bevolking van omringende eilanden, zoals Tahiti en de Cookeilanden, verschillen nogal van elkaar. De bewoners van Fiji zijn namelijk Melanesiërs en daarom hebben ze een donkere huidskleur en kroeshaar. Zoals je op Hawaï wordt verwelkomt met de typische groet ‘Aloha’, wordt je hier welkom geheten met de typische groet ‘Bula’. Vraag gratis een offerte aan

Rituelen

Er zijn maar enkele rituelen van alle oude gebruiken overgebleven die nog steeds worden uitgevoerd, zoals ‘kerekere’ (verplicht delen) en ‘sevusevu’ (een geschenk in ruil voor een verplichte gunst). Normaal gesproken mag je een dorp alleen bezoeken als je dat hebt aangekondigd of als je er bent uitgenodigd. Bij een bezoek neem je dus een ‘sevusevu’ mee (in de vorm van 500 gram kava) en in ruil daarvoor wordt je welkom geheten met een kleine kavaceremonie.

Kava is het nationale drankje van Fiji en het kan nogal heftig zijn, aangezien het verboden is om dit sterke spul uit te voeren. Je drinkt het uit een grote houten bak en bij iedere slok die iemand neemt, klapt iedereen in zijn handen en wordt er heel hard ‘Bula’ geroepen. Het drankje ziet eruit als modderwater, smaakt vreselijk, laat je tong opzwellen en heeft het effect dat je je zo traag als een slak voelt. Tijdens de ceremonie wordt er gitaar gespeeld en gezongen en niemand staat op voordat de bak met kava helemaal leeg is.

Een kavaceremonie kun je bijwonen in hotels op alle eilanden die tot Fiji behoren. Maar dat tipt bij lange na niet aan de bijzondere ervaring om een echte kavaceremonie in een kring met het dorpshoofd mee te maken, zoals die hier al eeuwenlang wordt uitgevoerd!

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Gerelateerde artikelen