De eilanden van Fiji

Beachcomber Island Resort Fiji
Beachcomber Island Resort Fiji

De Fiji-eilanden behoren bij een eilandengroep van de eilandnatie Fiji. Het bestaat uit 332 vulkanische eilanden, maar nog minder dan de helft van deze eilanden is maar bewoond. Wel zijn vele van deze bewoonde eilanden zeker de moeite waard om ze te bezoeken. Het grootste eiland is Viti Levu, die maar liefst 57% van de totale landoppervlakte bezit. Op dit eiland is tevens de hoofdstad Suva te vinden.We zetten de bekendste eilanden voor je op een rijtje: 

Heb je weinig kennis van Fiji? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Viti Levu

Met een oppervlakte van 10.390 km² is Viti Levu het grootste eiland van Fiji. Alleen al in de hoofdstad Suva wonen meer dan 580.000 inwoners. Naast Suva zijn Natadola Beach en Pacific Harbour ook erg bekende plaatsen. Tevens vind je op het eiland vele verschillende zoogdieren zoals de herpestes auropunctatus, het wilde zwijn en de bruine rat. Om op het eiland te kunnen komen, kun je gebruik maken van het vliegtuig. Op Vitu Levu is namelijk het grootste internationale vliegveld te vinden genaamd het Nadi International Airport.

Vanua Levu

Met een oppervlakte van 5.538 km² is Vanua Levu het een na grootste eiland van Fiji. Er wonen 130.000 mensen op het eiland, maar de meeste inwoners zijn gevestigd in Labasa en Savusavu. Rondom het eiland kun je vele koraalriffen bezichtigen. Vanua Levu staat bekend om zijn suiker productie en het belangrijke gewas copra. De zoogdieren die hier voorkomen zijn o.a. het wilde zijn, Polynesische rat en de tongavleerhond.

Savusavu jachthaven, Vanua Levu
Savusavu jachthaven, Vanua Levu


Bekijk hier het filmpje over Savusavu, gelegen op eiland Vanua Levu, ingesproken door Jacques Cousteau die dit een van zijn favoriete plekken ter wereld noemt. 

Vraag gratis een offerte aan

Taveuni

Met een oppervlakte van 435 km² is Taveuni een erg klein eiland maar toch is het op drie na grootste eiland van Fiji en misschien wel het mooiste. Op dit eiland ligt de datumgrens, waardoor het mogelijk is dat je met je ene been op maandag staat en met de ander op dinsdag. De zoogdieren die hier voorkomen zijn o.a. de fijiapenkopvleermuis, tongavleerhond en de Notopteris macdonaldi. Taveuni is een van de mooiste plekken omdat je hier witte stranden hebt maar ook prachtige watervallen, hiking paden, regenwoud en fantastische natuur. Dit eiland heeft de mooiste mix van strand en natuur met bijna 300 rivieren met watervallen. 

Bouma Falls, Taveuni
Bouma Falls, Taveuni

Kadavu

Een nog kleiner eiland is Kadavu met een oppervlakte van 417 km² en een inwonersaantal van 10.000. Het eiland is wel 93 km lang, maar slechts 365 meter breed. Op slechts 66 km afstand ligt de hoofdstad van Fiji, Suva. Het enige zoogdier wat leeft in Kadavu is de tongavleerhond, maar helemaal zeker zijn ze daar ook niet van. Slechts 25% van het eiland is bewoonbaar, want 75% wordt bedekt met tropische regenwoud. Bijzonder aan Kadavu is dat dit het leefgebied is van de Manta Ray. 

Ovalau

Nog kleiner dan het vorige eiland is Ovalau. Met een oppervlakte van 102 km² wonen er toch nog 9000 mensen op het eiland. Levuka, de voormalige hoofdstad, is een van de bekendste en grootste stadjes van Ovalau. Op het eiland komen maar twee zoogdieren voor namelijk de tongavleerhond en de emballonura semicaudata. Ovalau heeft een lengte van 13 km en is 10 km breed, waardoor je zo over het eiland bent gewandeld. Op slechts 20 kilometer afstand vind je de hoofdstad Suva.

Rotuma

Een van de kleinste eilanden is Rotuma. Het eiland heeft een oppervlakte van 46,6 km² en nog maar 2100 inwoners. De meeste inwoners wonen langs de kust, waardoor het middelste gedeelte van het eiland vrij onbewoond is. Het dichtstbevolkte stadje is Motusa met een inwoners aantal van 1000. Het enige zoogdier wat voorkomt op Rotuma is de vleermuis.

Manamuca islands uit de film Cast Away 

Vanuit Denerau Marina kun je een boottocht boeken naar de eilandengroep de Mamanuca Islands die uit 20 eilanden bestaat. Bezoek vooral Monoruki Island want dit is het eiland waar de film Cast Away werd gefilmd met Tom Hanks in de hoofdrol. Hier zag je hoe hij aanspoelde op dit paradijselijke eiland en het een paar jaar in zijn eentje moest redden. 

Yasawa

Iets Noordelijk van Mamanuca liggen nog de eilanden van Yasawa. Ook deze eilanden zijn zoals je Fiji hoopt te zien met witte stranden en prachtige duikgelegenheden. Er is een koraalrif en heldere lagunes.  

 

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

1 bezoeker beoordeelde dit artikel gemiddeld met een

10,0

Gerelateerde artikelen