Vrijwilligerswerk in Fiji

Beachcomber Island Resort Fiji
Beachcomber Island Resort Fiji

Fiji is een prachtig land dat veel vakantiegangers alleen zien als relaxbestemming. Dat is het ook, met zijn 332 kleine eilanden, vulkanische bergen, witte stranden en warme wateren. Toch kun je ook goed terecht om vrijwilligerswerk in het land te doen. Er zijn verschillende manieren waarop je kunt helpen in Fiji, zo kun je lesgeven, dierenartsen helpen, taalcursussen geven of meehelpen bij sociale projecten. Om als vrijwilliger in Fiji aan de slag te kunnen moet je minstens 16 jaar oud zijn.

Heb je weinig kennis van Fiji? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Prijzen vrijwilligerswerk in Fiji

Je moet er rekening mee houden dat als je vrijwilligerswerk gaat doen dat het niet gratis is. Zo betaal je vaak je vlucht en verblijf zelf. Het is belangrijk dat je hier rekening mee houdt omdat je niets verdient met het vrijwilligerswerk, hierdoor moet je zorgen dat je voor je verblijf in Fiji genoeg geld hebt gespaard.

Taalcursus Engels in Fiji

Naast je vrijwilligerswerk kun je tijdens je verblijf in Fiji je Engels verbeteren. Dat gebeurt natuurlijk automatisch als je bezig bent met vrijwilligerswerk, maar je kunt ook een taalcursus volgen naast je werk. Zo ben je vaak een tweetal uren in de week op Engelse les met andere vrijwilligers. Vraag gratis een offerte aan

Soorten vrijwilligerswerk

Sociale projecten
De sociale projecten in Fiji houden meestal in dat je als vrijwilliger aan de slag gaat in een weeshuis, een centrum voor gehandicapte kinderen of kinderen met leerproblemen of werkt in een creché of school. De sociale projecten in Fiji hebben veel te maken met vrijwilligerswerk bij kinderen. Vooral de scholen kunnen vrijwilligers goed gebruiken, in Fiji bestaan de klassen namelijk vaak uit meer dan 40 kinderen en 1 leraar. Hierdoor is het moeilijk ieder kind goed te kunnen helpen. De meeste sociale projecten in Fiji zijn in en rondom Suva en Nadi.

Gezondheidszorg
Om Fiji op een bijzondere manier te leren kennen is vrijwilligerswerk in de gezondheidszorg een goed idee. Je leert niet alleen meer over de gezondheidszorg, maar ontmoet ook de bevolking van het mooie land. Wel moet je, wanneer je in de gezondheidszorg aan de slag wilt als vrijwilliger, ten minste 1 jaar relevante studie of relevante werkervaring hebben. Wanneer je dat hebt kun je aan de slag als assistent geneeskunde of als verpleegkundige aan de slag om de inwoners van Fiji een helpende hand te bieden.

Diergeneeskunde
Wanneer je graag met dieren werkt kun je als vrijwilliger aan de slag op verschillende plekken in Fiji. Het SPCA oftewel de Society for the Prevention of Cruelty of Animals regelt meestal vrijwilligerswerk voor de vrijwilligers die met dieren willen werken. Onder de SPCA vallen verschillende dierenklinieken en asiels. Afhankelijk van de interesses, ervaring en kennis van de vrijwilliger wordt in overleg een leuke werkplek uitgezocht. Zo kun je dierenartsassistent of dierenverpleger worden.

Handig

Handig om te weten is dat er verschillende (Nederlandse) bedrijven zijn die jouw hele periode in Fiji kunnen regelen. Wanneer je jezelf aanmeldt bij zo'n bedrijf regelen zij vaak de vlucht, je visum, het verblijf en de verzekeringen. Hierdoor hoef je zelf minder te regelen en kun je gerust op reis. Natuurlijk geeft dit niet de garantie dat je zonder tegenslagen je periode doormaakt, maar je hebt een bedrijf waar je op terug kunt vallen als er iets is.

Wij bieden reizen aan naar Fiji, maar bemiddelen niet in vrijwilligerswerk of adressen. 

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Gerelateerde artikelen