Fiji van A tot Z

Eiland Fiji
Eiland Fiji

Kom alles te weten over Fiji! Van de leukste eilanden, de inwoners tot het landschap.

Heb je weinig kennis van Fiji? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

A van Abel Tasman

Abel Tasman was een Nederlandse ontdekkingsreiziger in dienst van de VOC. Hij was de eerste Europeaan die Fiji bezocht heeft. Dit was in 1643.

B van Bouma National Heritage Park

Het Bouma National Heritage Park ligt op het eiland Taveuni. Het park is circa 37.000 hectare groot en je vindt er bergen, watervallen, vulkanen en kliffen die je een spectaculair uitzicht geven over de zee.

Intercontinental Fiji golf resort
Intercontinental Fiji golf resort
Vraag gratis een offerte aan

C van Coral Coast

Coral Coast is de zuidkust van Vita Levu en is een prachtig gebied met stranden, baaien met lagunes en het koraalrif dat 500 meter uit de kust ligt. Hier ligt ook Natadola Beach, het mooiste strand van het eiland.

D van Duiken

In de Stille Oceaan waar Fiji ligt vind je mooie koraalriffen en bovendien is het zeewater erg helder. Dit maakt Fiji tot een perfecte duikbestemming. Op elk eiland zijn duikscholen aanwezig.

E van Eilanden

De Republiek Fiji ligt in Oceanië en telt 332 eilanden. Van deze eilanden worden er 106 bewoond. De grootste zijn Viti Levu en Vana Levu.

Modriki, eiland Viti Levu, Fiji
Modriki, eiland Viti Levu, Fiji

F van Fiji Museum

Het Fiji Museum geeft een goede kijk op de geschiedenis van het gebied. Het ligt in de botanische tuinen in Suva. Er is een afdeling voor geschiedenis en voor kunst. Je vindt er onder meer oorlogswapens, juwelen en traditionele kleding.

G van Geld

In Fiji betaal je met de Fiji Dollar. €1 is 2,53 Fiji Dollar. De afbeelding van de Britse koningin is in 2012 vervangen door inheemse flora en fauna.

H van Huwelijksreis

Fiji wordt ook wel het paradijs op aarde genoemd. Je vindt er prachtige witte stranden en een kraakheldere oceaan. Dit maakt Fiji tot een ideale huwelijksreisbestemming.

I van Inwoners

Over de eilanden verspreidt wonen circa 900.000 mensen. Naast hun eigen tradities en religies namen velen het Christendom aan in 1854 toen de toenmalige leider Cakobau zich bekeerde.

J van Jaartemperatuur

Fiji kent een tropisch klimaat. In de maanden november tot en met april ligt de temperatuur rond de dertig graden en valt er veel regen. Van mei tot oktober is het met een gemiddelde 26 graden iets koeler. Het orkaanseizoen loopt van oktober tot en met juni, met de grootste kans op een orkaan in maart en april.

K van Kava

Kava is het nationale drankje van Fiji en is behoorlijk sterk. Tijdens een kava ceremonie drinkt iedereen om de beurt uit een grote houten bak en iedere keer dat iemand een slok neemt klapt iedereen in zijn handen en roept 'bula'. Er wordt gezongen en gitaar gespeeld en niemand staat op totdat de houten bak leeg is.

L van Landschap

De eilanden zijn met name bergachtig. Het tropisch klimaat zorgt voor veel regenwoud hier. Aan de kust vind je witte zandstranden en palmbomen.

Strand fiji
Strand fiji

M van Mensenvlees

Vroeger at men het lichaam van de vijand op. Dit werd in een samenleving, die gebaseerd was op verering van voorouders en geloof in leven na de dood, gezien als een uiterste vorm van bloedwraak. Hoewel de traditie is afgeschaft zijn er nog wel offerplatformen en kannibalenovens te zien.

N van Namosi Highlands

De Namosi Highlands bestaan uit mooie berglandschappen met tropisch regenwoud, diepe canyons, watervallen en verlaten dorpjes.

O van Ovalau

Het eilandje Ovalau is slechts dertien kilometer lang en tien kilometer breed. Er wonen circa 9.000 mensen, de meeste in Levuka. Dit is de voormalige hoofdstad van Fiji een van de bekendste en grootste stadjes van Ovalau.

P van Poseidon Undersea Resorts

Wakker worden terwijl je omringd wordt door water en prachtig gekleurde vissen? Dat kan binnenkort in het Poseidon Unsersea Resort met kamers in de Stille Oceaan.

Q van ??

R van Rotuma

Rotuma is met een oppervlakte van 46,6 km² een van de kleinste eilanden van Fiji. Er wonen circa 2.100 mensen waarvan de helft in het stadje Motusa. Het enige zoogdier dat hier voorkomt is de vleermuis.

S van Sri Siva Subramaniya tempel

De nationale tempel werd in 1994 ceremonieel ingewijd. De prachtig gekleurde tempel mag je bezoeken als je een dag geen alcohol drinkt of vlees eet.

T van Taveuni

Op het eiland Taveuni ligt de datumgrens. Hierdoor is het mogelijk dat je met een voet op maandag staat en met de andere op dinsdag. Er komen hier een aantal zoogdieren voor, zoals de vleermuis en de tongavleerhond.

U van ??

V van Viti Levu

Viti Levu is het grootste eiland van Fiji. Hier ligt ook de hoofdstad Suva. De stad Nadi en het strand Natadola Beach zijn geliefd onder toeristen. Je vindt er zoogdieren als het wilde zwijn en de bruine rat. Dit eiland is jungle achtig en heel groen met honderden watervallen en rivieren. 

W van Wapenschild

De afbeeldingen op het wapenschild symboliseren de agrarische activiteiten op Fiji en de historische banden die het land met Groot-Brittannië heeft. Ook de Britse leeuw wordt weergegeven, hier met een cacaoboon tussen zijn poten geklemd.


X van ??

Y van Yasawa eilanden

De Yasawa groep bestaat uit twintig eilanden die op 40 kilometer voor de kust van Vita Levu liggen. Je vindt er parelwitte zandstranden, kristalheldere lagoons en een vulkanisch landschap.

Z van Zee

De Republiek Fiji ligt in de Stille Oceaan. Het is de grootste oceaan ter wereld en beslaat 32% van de aarde. Hier bevindt zich ook de Marianentrog, het diepste punt van de aarde.

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Gerelateerde artikelen