Reizen naar Iraaks Koerdistan

Reizen naar Iraaks Koerdistan
Reizen naar Iraaks Koerdistan

Irak is ongetwijfeld niet het eerste land waar je aan denkt als je de volgende vakantie gaat bepalen. Toch worden er op het moment reizen aangeboden, deze reizen gaan meestal naar Iraaks Koerdistan. Koerdistan is een semi-autonome staat in het noorden van Irak, die weinig te lijden heeft gehad tijdens de tweede Golfoorlog. Veel Irakezen gebruiken dit gebied als toevluchtsoord om te ontspannen en te relaxen. Tijd dus om kennis te maken met deze regio.

Heb je weinig kennis van Irak? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Geschiedenis Koerdistan

Waarschijnlijk bestond er in 3000 v. Chr. al een Koerdistan (Curdia) waar voornamelijk Koerden woonden. Een volk wat eeuwenlang werd geïntegreerd in en veroverd door vele volkeren. In de 16e eeuw werd het gebied verdeeld tussen het Ottomaanse Rijk en het Safawidenrijk. In de tijd van de Ottomanen woonden de meeste Koerden in de buurt van Amed, nu Diyarbakir in het oosten van Turkije. Sinds 1918 is 'het land van de Koerden' verdeeld over de landen Armenië, Turkije, Iran, Syrië en Irak. Sinds de 20e eeuw streven veel Koerden ernaar om hun volk te verenigen in een onafhankelijke staat. Maar alleen Iraaks Koerdistan heeft vandaag de dag officiële politieke erkenning.

Iraaks Koerdistan

Iraaks Koerdistan ofwel de Koerdische Autonome Regio grenst aan Iran, Turkije en Syrië en is gelegen in het noorden van Irak. Het is geen officieel land maar een federaal erkende autonome regio met een eigen parlement. De hoofdstad is Erbil (Arbil of Irbil) en hier beginnen de meeste reizen. De officiële talen in het gebied zijn Koerdisch en Arabisch en daarnaast wordt er Assyrisch gesproken en een Turks dialect. De economie in dit gebied is een stuk stabieler dan in de rest van Irak en het is behoorlijk gemoderniseerd in Iraaks Koerdistan. In de hoofdstad vind je zelfs moderne gebouwen, chique winkelstraten en 5*-hotels. Vraag gratis een offerte aan

Zien en doen in Iraaks Koerdistan

Erbil – De hoofdstad Erbil is de meest bekende stad van Iraaks Koerdistan en is goed te bereiken met het vliegtuig. Hier vind je de luxe hotels en moderne winkels. In het oude centrum staat de citadel, een monument op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Ook de traditionele bazaar met o.a. groente- en fruitkraampjes is een aanrader.

Sulaymaniyah – Sulaymaniyah ofwel Slemani ligt in het centrum van Iraaks Koerdistan en wordt gekenmerkt als culturele hoofdstad. In het Slemani Museum vind je veel Koerdische en oude Perzische artefacten uit 1792-1750 v. Chr. In het Amna Suraka Museum wordt veel aandacht besteed aan het Ba'athisme, het wrede regime tegen de lokale Koerden. Het is ook de enige stad in Irak die regelmatig wereldmuziekdag viert.

Natuur – Het is vooral de natuur die de regio zo aantrekkelijk maakt. De uit rode aarde opgetrokken dorpjes liggen in het bergachtige landschap. De vele herders met grote kuddes geiten en schapen zijn prachtig om te zien en ook nog eens zeer gastvrij.

Reisadvies Iraaks Koerdistan

Voor alle gebieden in Irak worden de niet-essentiële reizen ontraden behalve naar de provincies Duhok, Erbil en Sulaymaniyah (Iraaks Koerdistan). Daar dien je wel waakzaam te zijn en samenscholing, politieke en/of religieuze demonstraties en openbare bijeenkomsten te vermijden.

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

19 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

9,2

Gerelateerde artikelen