Tyrus (Sour)

Haven van Tyrus in Libanon
Haven van Tyrus in Libanon

Tyrus is de 4de grootste stad in Libanon en ligt in het zuiden van het land. Het was een eiland dat vooral werd geroemd vanwege zijn schoonheid. De moderne naam van Tyrus is voortaan: Sur/Sour. Het stadje heeft 117.000 inwoners en ligt aan de Middellandse zee, ongeveer 80 km ten zuiden van Beiroet. De naam van de stad betekent 'rots', vernoemd naar de rotsformatie waarop de stad oorspronkelijk werd gebouwd. De stad Tyrus komt in vele oude geschriften voor, het Oude Testament verwijst herhaaldelijk naar de stad. Toen werden de inwoners afgeschilderd als trots en kwaad en moest de stad vernietigd worden. Ook in de boeken/voorstellingen van Shakespeare worden verwijzingen gedaan naar de stad. Vandaag de dag is Tyrus een stad met overwegend sjiitische moslim en met een kleine, maar opvallende christelijke gemeenschap. Echter komen er steeds meer Palestijnse vluchtelingen bestaande uit voornamelijk soennitische moslims.

Heb je weinig kennis van Libanon? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Tyrus (Sour)
Plaatsen in de buurt van Tyrus (Sour) (Libanon) :
 • Beiroet (74 km)
 • Tripoli (143 km)
 • Ervaringen

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Tyrus (Sour)

  Haven van Tyrus (Tyrus (Sour))

  Haven van Tyrus
  Haven van Tyrus
  Kaart met locatie Haven van Tyrus

  De Oud-Griekse historicus Herodotus heeft verklaard dat Tyrus gesticht werd in ongeveer 2700 v.Chr. Het werd de latere havenstad van de Feniciërs. En nog steeds is de haven een prachtige plek om rond te dwalen.

  Souk van Tyrus (Tyrus (Sour))

  Souk van Tyrus
  Souk van Tyrus
  Kaart met locatie Souk van Tyrus

  In het bruisende en levendige gedeelte van de stad bevindt zich de eeuwenoude Souk van Tyrus. Ondanks dat er tegenwoordig ook veel kleding en speelgoed wat geïmporteerd is uit China wordt verkocht, is het toch leuk om rond te lopen.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Libanon bekijken.

  Vervoer

  Om vanuit de hoofdstad Beiroet naar Tyrus te reizen kun je het beste gebruik maken van de microbussen, deze rit duurt 1 a 2 uur en rijdt frequent. Ook kun je met de taxi, maar dat is een stuk duurder.

  Geschiedenis

  Sour, oftewel Tyrus ligt in het zuiden van Libanon. Het is een oude Fenicische stad. Tyrus is volgens de inwoners gesticht rond 2700 voor Christus. Deze stad staat bekend om de zeldzame soort van paarse kleurstof. Tyrus viel ook nog een tijdje onder de heerschappij van de farao's in de 18e Egyptische dynastie. Rond 1000 voor Christus werd Tyrus een koninkrijk geregeerd door Abibaal. Zijn zoon, Hiram I, besteeg de troon in 969 voor Christus en had nauwe banden met de Hebreeuwse koningen Salomo en David.

  Vakantieverhalen / reisverslagen

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Tyrus (Sour)