Reizen in... Malawi

Malawi warm heart of Africa
Malawi warm heart of Africa

Voordat je op reis gaat naar een ver land als Malawi moet je goed op de hoogte zijn van wat je in het land kunt verwachten. Hier vind je informatie en tips waarmee je je voor kunt bereiden op de verschillen tussen Nederland en Malawi.

Heb je weinig kennis van Malawi? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Taal

Het land heeft twee officiële talen: het inheemse Chichewa en Engels. Communiceren met Malawiërs moet dus meestal geen probleem zijn als je Engels spreekt, vooral niet in de steden en toeristische gebieden.

Klimaat

Malawi ligt een kleine 2.000 km van de evenaar en heeft een vochtig subtropisch klimaat. Het regenseizoen duurt van november tot april. In de periode mei tot en met oktober is er amper regenval. Het zuiden van het land is tussen september en april heet en vochtig, met maximum temperaturen van 27-29 graden. Dit geldt ook voor de hoofdstad Lilongwe, in het midden van het land. De rest van het land is tijdens deze periode warm met maxima temperaturen rond de 25 graden. Van juni tot augustus is het in het zuiden en in het gebied aan het Malawimeer, een comfortabele 23 graden gedurende de dag. 's Nachts wordt het in de rest van het land tijdens deze periode wel wat frisser (10-14 graden). In de berggebieden in het noord en het zuiden wordt het 's nachts zelfs koud in de zomer, met nachttemperaturen van 6-8 graden.
Vraag gratis een offerte aan

Veiligheid

Het land staat niet bekend als een buitensporig gevaarlijke bestemming voor buitenlanders, maar zoals in veel Afrikaanse landen is het advies om de nodige waakzaamheid te betrachten. Neem bijvoorbeeld niet teveel geld mee, want in de steden zijn nog wel eens zakkenrollers actief. Blijf na het vallen van de avond zoveel mogelijk binnen. Vermijd het in de avond en nacht vooral de weg op te gaan. Men rijdt daar wel vaker zonder licht, veel Malawiërs hebben geen rijbewijs en je kunt zomaar een dronken chauffeur tegenkomen.

Malawi heeft geen Nederlandse ambassade. Die kan gevonden worden in buurland Zambia op het volgende adres: United Nations Avenue plot 5208, Lusaka. Het land heeft echter wel een ereconsulaat in de hoofdstad op het adres: Mchinji Road 46/10, Lilongwe.

Gezondheid

Als je over land naar Malawi reist moet je een choleraverklaring hebben. Als men vanuit een gebied met gele koorts reist moet je een gele koorts vaccinatie hebben. Ziektes die in het land voorkomen zijn o.a. malaria, hepatitis A, DTP en knokkelkoorts. Inentingen tegen deze ziektes worden aangeraden. Wees voorzichtig met zwemmen in zoet water, aangezien je dan schistosomiasis op kan lopen. Neem voor de zekerheid contact op met je (huis)arts om te weten te komen wat voor inentingen je precies nodig hebt: ze kunnen per persoon verschillen. Het wordt niet aangeraden om het water uit te kraan te drinken zonder het eerst te koken.

Tips

– Malawi heeft geen algemeen alarmnummer. Voor de politie bel je naar 997, ambulance 998 en de brandweer bereik je via 999.
– In Malawi rijden ze, dankzij het Britse koloniale verleden, aan de linkerkant van de weg.
– Malawiërs staan bekend om hun gastvrijheid en vriendelijkheid. De beleefdheid wordt echter wel terugverwacht, dus zeg hallo en vraag eerst hoe het gaat voordat je een gesprek begint.
– Van vrouwen wordt verwacht dat ze in het openbaar geen korte broeken of mini-rokken dragen. De kleding moet over de knie vallen. 

 

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

2 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

7,5

Gerelateerde artikelen