Reisadvies: Is Malawi een veilig vakantieland?

Reisadvies Malawi
Reisadvies Malawi

Ben je op zoek naar een kimono, strandjurkje of een poncho voor je kinderen? Ga dan snel naar https://www.silentbeach.nl/ en gebruik de kortingscode Reisgraag10 voor 10% korting!

Een reis aan het plannen naar Malawi? Het reisadvies voor Malawi is positief. Malawi staat zelfs bekend als een van de veiligste landen van Afrika. Reizen naar Malawi is zeker mogelijk, maar er zijn een aantal factoren waar je als reiziger rekening mee dient te houden. Lees meer over het reisadvies voor Malawi in onderstaand artikel.

Malawi is een land gelegen in Afrika en de hoofdstad hiervan is Lilongwe. Het land grenst aan Zambia, Mozambique en Tanzania. Ondanks dat Malawi een van de armste landen ter wereld is, is de bevolking in Malawi erg vriendelijk en gastvrij. Malawi staat zelfs bekend om een van de veiligste landen van Afrika. Het reisadvies voor Malawi is geel. Dit betekent dat reizen mogelijk is, maar dat er een aantal dingen zijn waar je op moet letten wanneer je dit land bezoekt. 

Heb je weinig kennis van Malawi? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Huidig reisadvies Malawi

Het reisadvies voor Malawi is geel. Reizen kan, maar er zijn een aantal veiligheidsrisico's waar je als reiziger rekening mee moet houden. Daarnaast gelden er ook nog inreisbeperkingen voor reizigers uit Nederland. Zo mag je alleen naar Malawi reizen als je volledig bent gevaccineerd. Bij aankomst dien je een elektronisch vaccinatiebewijs te laten zien via het Panabios systeem. Naast het vaccinatiebewijs moet je in het bezit zijn van een negatieve PCR-test, deze mag niet ouder zijn dan 72 uur. Ook voor het vertrek uit Malawi moet je een negatieve coronatest laten zien. Ook deze mag niet ouder zijn dan 72 uur.
Reisadvies Malawi

Onveilige gebieden in Malawi

Er zijn geen specifieke gebieden in Malawi die als onveilig worden gemarkeerd. Vraag gratis een offerte aan

Veiligheid in Malawi

Malawi is veilig om naartoe te reizen Zowel de hoofdstad Lilongwe en de belangrijke stad Blantyre worden als veilig gezien. Alleen als je in de avond de straat op gaat is het verstandig om op je hoede te zijn, zeker buiten het centrum van de steden. Dit heeft te maken met de criminaliteit die in (voornamelijk in de steden) voorkomt. In de hoofdstad Lilongwe en andere grote steden in Malawi kunnen demonstraties voorkomen, probeer deze te allen tijde te vermijden.

Lake Malawi kustlijn gezien vanaf Chitimba
Lake Malawi kustlijn gezien vanaf Chitimba

Houd hier ook rekening mee:

  • Voor Malawi is een paspoort vereist, deze dient nog minimaal zes maanden geldig te zijn bij aankomst in Malawi.
  • Voor reizen naar Malawi dien je te beschikken over een visum. Deze is aan te vragen via de Malawische Immigratiedienst of via de ambassade van Malawi in Brussel.
  • Het wordt afgeraden na zonsondergang buiten de bebouwde kom te rijden. Doordat de wegen onverlicht zijn, heb je slecht zicht en kan je bepaalde obstakels op de weg missen.
  • Het Mulanje gebergte met de Sapitwa Peak in het zuiden van Malawi is een populair onder de toeristen, maar door plotselinge extreme weersveranderingen kan dit gebied erg gevaarlijk zijn. Het wordt daarom zeer aangeraden de berg alleen te bezoeken met een lokale gids.
  • Van november tot en met maart kan er veel regen vallen in Malawi. Dit kan zorgen voor wateroverlast en overstromingen waardoor gebieden en wegen slecht begaanbaar of zelfs onbereikbaar zijn.
  • Malawi heeft een slechte gezondheidszorg. Het is verstandig zoveel mogelijk medicijnen zelf mee te vinden, aangezien de medische faciliteiten in Malawi beperkt zijn. 
  • LHBTIQ+'s wordt niet algemeen geaccepteerd in Malawi, dit geldt ook voor buitenlanders.
  • In Malawi is het bezitten, verhandelen en gebruiken van drugs streng verboden. Hier kunnen dan ook zware straffen op staan.

Link

Voor het actuele reisadvies voor Malawi kan je terecht op de website van de Rijksoverheid.

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

4 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

9,3

Gerelateerde artikelen