Lilongwe

Mooi plaatje van Lilongwe
Mooi plaatje van Lilongwe

De hoofdstad van Malawi is Lilongwe. De bevolking groeit erg snel, de stad heeft meer dan 650.000 inwoners. Het is gelegen in het midden van het land op een hoogvlakte dichtbij de grens van Mozambique, Zambia en Malawi. Het Malawimeer ligt ten oosten van de hoofdstad. Lilongwe ligt ongeveer 1.200 meter boven zeeniveau. De stad heeft verscheidene hotels, kruidenwinkels, busstations, ambassades, cafés, restaurants, nachtclubs en een markt. Lilongwe is kalm en vriendelijk. Aan de stranden van het Malawimeer kan men lekker uitrusten en in de nationale parken of het natuurreservaat kan je wilde dieren spotten.

Heb je weinig kennis van Malawi? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Lilongwe
Plaatsen in de buurt van Lilongwe (Malawi) :
 • Cape Maclear (160 km)
 • Blantyre (241 km)
 • Ervaringen

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Lilongwe

  Central Market (Lilongwe)

  Central Market
  Central Market
  Kaart met locatie Central Market

  Central Market Lilongwe wordt ook wel Lilongwe Food Market genoemd en ligt op Malangala Rd. In het oude stadje Lilongwe is het op het moment van de markt dan ook erg druk. Vroeg in de ochtend worden de gevangen vissen uit het Malawimeer naar de markt gebracht voor de verkoop. Naast de vissen wordt er op de Central Market veel ander Afrikaans eten te koop aangeboden.

  Central Market van Lilongwe (Lilongwe)

  De Central Market van Lilongwe wordt ook wel de Lilongwe Food Market genoemd. In het oude stadje Lilongwe is het tijdens de markt erg druk. Vroeg in de ochtend worden de gevangen vissen uit het Malawimeer naar de markt gebracht voor de verkoop. Daarnaast wordt er op de Central Market veel Afrikaans eten te koop aangeboden.

  Craft Market (Lilongwe)

  Craft Market
  Craft Market
  Kaart met locatie Craft Market

  Op de Craft Market in de hoofdstad Lilongwe wordt plaatselijke kunst verkocht die de inwoners van Lilongwe zelf hebben gemaakt. Zo zijn er maskers uit hout gesneden, strooien hoeden, prachtige schilderingen en houten sieraden. Dat hout erg geliefd is, blijkt ook uit de vele houten meubelstukken. Het is werkelijk prachtig om te zien hoe gedetailleerd de figuurtjes in de stoelen uitgesneden zijn. Hoe meer je op deze markt koopt, hoe beter de deal.


  Lilongwe Wildlife Centre (Lilongwe)

  Lilongwe Wildlife Centre
  Lilongwe Wildlife Centre
  Kaart met locatie Lilongwe Wildlife Centre

  Lilongwe Wildlife Centre ligt aan de weg naar het oude heiligdom van de natuur. De achterkant van het Wildlife Centre ligt in het oude deel van de stad, bij de brug over de rivier. Het is een reddings- en revalidatiecentrum voor wilde dieren en ze bieden dan ook interessante rondleidingen in het centrum en in de wildernis aan. Hier zul je een breed scala aan wilde dieren tegenkomen, terwijl de rondleiding vaak niet duur is.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Malawi bekijken.

  Vervoer

  Er rijden bussen en treinen in Lilongwe. Er zijn lokale bussen en minibussen, die tussen het centrum en de oude stad lopen. Ook bij de luchthaven van Kamazu rijden er bussen. Bij hotels en taxiringen kun je taxi's vinden. Ook kun je op de meeste plekken prima fietsen. Vanuit Amsterdam kun je met het vliegtuig naar de luchthaven in Lilongwe. Dit kan met geen, 1 of 2 stops, wat natuurlijk qua prijs scheelt. Als je 1 stop maakt, is dat in Nairobi, bij 2 stops is dat meestal in Londen en Nairobi. De luchthaven heet Kumuzu International Airport en heeft 1 landingsbaan.

  Geschiedenis

  De stad is ooit begonnen als klein dorpje, wat aan de oevers lag van de rivier de Lilongwe. Aan het begin van de 20e eeuw werd de stad een Brits koloniaal administratief centrum. Lilongwe groeide uit tot de, op Blantyre na, grootste stad van Malawi door de weg naar Noord-Rhodesië (Zambia) en zijn ligging aan de belangrijkste noord-zuidroute in het land. Lilongwe is in 1975 uitgeroepen tot hoofdstad. Lilongwe heeft Blantyre in 2008 ingehaald en sindsdien de grootste stad van Malawi.

  Vakantieverhalen / reisverslagen

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Lilongwe