Centraal gelegen Ségou

Centraal gelegen Ségou
Centraal gelegen Ségou

Ségou is een stad van ca. 91.000 inwoners wat ligt in het land Mali. De stad is de hoofdstad van de gelijknamige regio Ségou en werd gesticht in 1620. Vlak naast de stad ligt de rivier de Niger. Vroeger woonden hier de Bambara koningen, waaronder Biton Coulibaly. Je kunt Ségou herkennen aan de grote, oude vierkante gebouwen en langs de straten staan karitébomen. Je kunt zien dat de huizen veel geleden hebben onder de koloniale invloed, maar gelukkig worden ze binnenkort gerestaureerd. Een aantal van deze gebouwen zijn het stadhuis, het gerechtgebouw en het kantoor van het 'Office du Niger'.

Heb je weinig kennis van Mali? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Bezienswaardigheden

Wanneer je in Ségou bent, kun je genieten van diverse mooie bezienswaardigheden. Een aantal van deze bezienswaardigheden is zeker een bezoek waard als je in de buurt van Ségou bent.

* De markt in Ségou vindt altijd plaats op de maandag in het centrum van de stad. Je vindt er vele levendige en kleurrijke spullen die aan de toeristen en de lokale bevolking verkocht kunnen worden. Wanneer het nog erg vroeg is, komen de Pirogues al aan in de haven met de zwaar beladen ezelkarren. Je kunt er terecht voor fruit, groente, stoffen, bogolans en geweefde dekens.

* Een ander mooie bezienswaardigheid is de bierbrouwerij. In de stad woont een Bobo familie die een kleine brouwerij bij hun eigen huis heeft. Je kunt zien hoe zij kleine hoeveelheden gerstebier maken en verkopen aan de toeristen en de lokale bevolking. Dit gebeurt allemaal op het erf van deze familie. Naast de brouwerij vind je een katholieke kerk.

* In de administratieve wijk vind je vele aparte koloniale huizen in de Soedanese stijl. In deze wijk zijn de huizen nu vaak kantoren geworden, zoals dat het geval is bij het Office du Niger. De administratieve wijk wordt omringd door mooie brede boulevards en acaciabomen. Erg mooi om dit een keer gezien te hebben!

* In het bologan atelier kan er precies gezien worden hoe de bologan word gemaakt. Er zijn vele arbeiders in dienst waarvoor deze klus erg arbeidsintensief is. Het maken van een bologan start met het weven van katoen in simpele stroken, daarna worden deze stroken geverfd in een mengsel van bladeren, rivierklei, boombast en gemalen steen. Als dit gebeurd is wordt het doek gedroogd. Toch zijn ze nu niet klaar. Het verven en drogen wordt namelijk vele malen achter elkaar gedaan, net zo lang tot dat het dessin een goede afruk heeft achtergelaten. Ben je benieuwd hoe het eruit komt te zien? Kijk dan in een van de winkels of op de lokale markt.

* Ongeveer 12 km van Ségou af ligt het dorp Ségoukoro, waar je vele mooie bezienswaardigheden kunt vinden zoals de tombe van Biton Coulibaly en de moskee van Ba Sounon Sacko. Alle gebouwen die je hier kunt vinden zijn gemaakt van rode banco. Zeker een bezoek waard!

* Speciaal voor het irrigatieproject van de Niger Delta is de stuwdam van Markala gebouwd. Om ervoor te zorgen dat het water bij de rijstvelden uit komt zijn er diverse kanalen aangelegd die uitmonden bij deze velden. Het Office du Niger kantoor is verantwoordelijk voor deze dam.

* Altijd al willen weten hoe de potten gemaakt worden? Dan moet je zeker een kijkje nemen bij de Pottenbakkerij dorpen zoals Kalabougou en Samala. Hier kun je zien hoe de vrouwen met de hand de grootste potten maken. Een keer per week worden al deze potten gebakken in het vuur, daarna zijn ze klaar voor de verkoop.

* Wanneer je in januari of februari in Ségou bent, kun je het festival op de Niger meemaken. Elk jaar wordt dit feest gehouden op de oevers van de rivier. Je kunt er genieten van een evenement vol met Malinese muziek, dans, marionetten en kunst. Zeker een aanrader als je rond deze tijd in de stad te vinden bent.

* Ook in maart is er een speciaal festival te vinden, genaamd de Fesmamas. In Kirango, vlakbij Markala, kun je het festival van de maskers en marionetten helemaal meemaken. Je zult hier levensgrote poppen en dierfiguren tegenkomen die rondgedragen worden op dit feest. Daarnaast is het mogelijk om te zien hoe deze figuren gemaakt worden. Als laatste kun je er genieten van zang, dans en spel. Kortom, geniet in en rondom Ségou van deze vele mooie bezienswaardigheden. Je zult veel te zien krijgen over de geschiedenis van het land en hoe de lokale bevolking hier dagelijks leeft. Je zult zeker geen spijt krijgen als je deze stad gaat bezoeken!

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Gerelateerde artikelen