Reizen in... Mali

Reizen in... Mali
Reizen in... Mali

Mali is over het algemeen een veilig land met lage criminaliteitscijfers. Het moet echter niet vergeten worden dat Mali tot een van de armste landen ter wereld behoort en de leefomstandigheden hier niet vergelijkbaar zijn met die in de Westerse samenlevingen. Blijf ten alle tijde waakzaam, let op je spullen – laat deze in geen enkel geval onbeheerd achter, en draag geen waardevolle eigendommen mee. Laat deze zoveel mogelijk thuis. Spullen in tassen en rugzakken moeten met name in drukkere openbare gelegenheden goed in de gaten gehouden worden in verband met zakkenrollers. Maak daarnaast kopieën van je belangrijke documenten zoals je paspoort, vliegticket, visa e.d. en bewaar deze op een veilige plek. Draag de originele versies onder je kleding, bij je geld. Het wordt na zonsondergang afgeraden om zowel met het openbaar vervoer als met privévervoer te reizen. Dit vanwege de slechte wegen en gebrekkige veiligheid in het verkeer.

Heb je weinig kennis van Mali? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Gezondheid

Er zijn een aantal streng aan te bevelen vaccinaties voor een bezoek aan Mali, hiermee verklein je de risico's op ernstige ziekten tot een minimum. Er zijn daarnaast nog een groot aantal voorzorgsmaatregelen te nemen om zo gezond mogelijk te blijven tijdens je reis in Mali. Ga voor informatie over vaccinaties, voorzorgsmaatregelen en anti-malaria middelen naar de GGD of de huisarts. Mali, als één van de armste landen ter wereld heeft te lijden onder armoede en slechte hygiëne. De ontwikkeling van Mali op het gebied van gezondheidszorg is een van de slechtste ter wereld. Hou hier rekening mee! Indien je medicijnen slikt, neem deze in ieder geval voldoende mee op reis en vraag om extra advies aan je dokter.

Een aantal basistips:

– Vermijd het ongezuiverde water uit de kraan en slecht bereid voedsel. Drink water alleen uit gesealde flessen water of zuiver het eerst door het te koken of met behulp van chemische middelen.
– Wat eten betreft is het moeilijk te peilen of het goed bereid is of niet, wanneer je twijfelt, laat het dan staan. Groenten moeten gekookt zijn en fruit moet gepeld worden.
– Let met name op met zuivelproducten, deze zullen niet gepasteuriseerd zijn.
– Het grootste risico voor reizigers is ziek worden van eten en drinken, neem hiervoor de juiste maatregelen en zorg dat je genoeg preventieve middelen meeneemt op reis voor o.a. diarree, hoofdpijn en koorts. Ook voor meer informatie hierover kun je terecht bij de huisarts en de GGD. Vraag gratis een offerte aan

Belangrijke telefoonnummers

Politie: 17 Ambulance: 15 Brandweer: 18

Op reis in Mali

Er worden zowel groepsreizen als individuele reizen georganiseerd naar Mali. Het is ten zeerste aan te raden met een gezelschap te reizen of een lokale gids. Wees voor vertrek in ieder geval goed voorbereid, hou de actuele situatie in de gaten. Informatie met betrekking tot de veiligheidssituatie in Mali kun je opvragen bij de ambassade van Mali in Brussel of bij het ministerie van Buitenlandse zaken. Het wordt overigens in Mali ten zeerste op prijs gesteld wanneer je groet, zowel in het Frans als in het Bambara. Het is van belang respect en interesse te tonen, zelfs bij de groenteboer. De bevolking is zelf ook zeer respectvol, gastvrij en ontzettend vriendelijk. Dit maakt het reizen door Mali zeer aangenaam!

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Gerelateerde artikelen