10 redenen voor een bezoek aan Mali

10 redenen voor een bezoek aan Mali
10 redenen voor een bezoek aan Mali

Het Afrikaanse land Mali kent veel redenen voor een bezoek. Reisgraag.nl zet er 10 voor je op een rijtje:

Heb je weinig kennis van Mali? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

1.Djenné

Djenné is, gezamenlijk met Timboektoe en Pays Dogon, een bezienswaardigheid van Mali die niet gemist mag worden. Deze prachtige stad ligt in het deltagebied van rivieren aan het randje van de Sahara. Traditionele gebouwen van leem geven het gebied zijn bijzondere karakter. De Grote Moskee is een uniek bouwwerk en de wekelijkse markt schijnt de mooiste van Mali te zijn.

2.Venetië van Mali

De stad Mopti wordt wel het Venetië van Mali genoemd. De stad is o.a. gelegen aan de rivier de Niger. Een boottocht richting de stad Mopti mag niet ontbreken bij een reis door Mali. Een boottocht over de Niger gebeurd met een piroque, een traditionele kano. In de stad Mopti kun je de werf bezoeken waar deze kano's gemaakt worden.

Mopti, stad in Mali
Mopti, stad in Mali
Vraag gratis een offerte aan

3.Koulikoro

De regio Koulikoro is zeker een bezoekje waard. In deze regio kun je het ware Mali bewonderen. Er zijn veel traditionele muzikanten en jagers die bekend staan om de West-Afrikaanse tradities. Het bekende marionettentheater wordt gehouden tijdens de festivals. Dit is onder andere te aanschouwen in het dorp Djarabougou.

4.Dogon

De Dogon is het bekendste volk van Mali. De Dogon staan bekend om de strijd voor hun eigen identiteit. Het volk bestaat uit echte akkerbouwers en verbouwen traditionele producten, zoals de gedroogde uienbol en dolo (gierstbier). Het gierstbier wordt gedronken in traditionele uitgeholde kalebassen.

5.Dogon-dorpen

De dorpen van de Dogon zijn gebouwd langs de Falaise de Bandiagra, een spectaculaire klif van 200 kilometer lang. Irelli is een van de mooiste dorpen in dit gebied. Andere dorpen in dit gebied zijn Amani, Banani en Tireli. In de buurt van de dorpen is ook een meer waarin meterslange krokodillen leven. De kinderen van de Dogon durven het aan om te zwemmen en duiken in het meer, tussen deze krokodillen.

Dogonvallei
Dogonvallei

6.De Falaise de Bandiagra

De Falaise de Bandiagra is gelegen in het zuiden van Mali. De klif is al meer dan 400 miljoen jaar oud, en beschikt over historische rotstekeningen. De klif en de Falaise de Bandiagra zijn gelegen in de schitterende Dogon-vallei. Deze vallei beschikt over ruige natuur, veel historie en traditionele cultuur. Het staat zelfs op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

7.Niafunké

Niafunké, een stad gelegen aan de rivier de Niger. Dit stadje is bekend door de, inmiddels overleden, zanger Ali Farka Touré. Een bekend moto van hem was: "De muziek wordt pas echt begrepen, als men de werkelijke oorsprong gezien heeft". In dit stadje is de oorsprong te aanschouwen. Hij heeft veel betekend voor het stadje toen hij burgemeester was.

8.Ségou

De stad Ségou staat bekend om zijn terracotta potten. Deze kunnen hier in alle soorten en maten gekocht worden. De potten worden over het algemeen gemaakt door de Bambara. De stad ligt vlakbij de rivier de Niger, en je kunt er mooie uitzichten beleven. Als de zon gaat zakken dan kleuren de huizen en de boulevard donkerrood. Gecombineerd met de schaduw levert dit een waanzinnig effect op.

9.Kita

De stad Kita mag ook niet ontbreken op het lijstje. De stad staat bekend om de Manding-muziek. Deze muziek bevat lekkere ritmes en melodieën in een gezapig tempo. Liever genieten van brullende leeuwen? Ook dit is mogelijk in Kita. Aan de rand van de stad liggen de heuvels van de Montagne de Kita Kouro. In dit gebied leven veel wilde dieren, waaronder leeuwen.

10.Ruilhandel

Een bekend begrip in winkeltjes en op markten in Mali is ruilen. Oude kleding kan hier makkelijk geruild worden voor mooie souvenirs. Er is keuze zat om je oude kleding tegen te ruilen zoals gedroogde baobab-vruchten, modderdoeken, een duimpiano, steenzout, krukjes, zilveren pijpen en hét Malinees gebruiksvoorwerp bij uitstek, de kalebas.

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

2 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

9,0

Gerelateerde artikelen