Reisadvies: Is Mali een veilig vakantieland?

Reisadvies Mali
Reisadvies Mali

Is Mali een veilig vakantieland? Het reisadvies voor Mali is negatief. De overheid adviseert niet naar Mali te reizen door de onveilige situatie die momenteel in Mali heerst.

Mali is een land in Afrika dat grenst aan diverse landen: Algarije, Niger, Burkina Faso, Côte d'lvoire, Guinea, Senegal en Mauritanië. Mali is een woestijnland, in het noorden en noordoosten van Mali ligt de Sahara en in het zuiden en zuidwesten de Sahel. Dit zorgt ervoor dat Mali voor 70% uit woestijnvlaktes bestaat. De hoofdstad van Mali is Bamako. Dit is tevens ook het regeringscentrum van Mali. De veiligheidssituatie in Mali is verslechterd. Het reisadvies voor Mali is dan ook negatief. 

Heb je weinig kennis van Mali? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Huidig reisadvies Mali

Het reisadvies voor Mali is rood, met als uitzondering de hoofdstad Bamako. Bamako krijgt een oranje reisadvies. Reis alleen naar Bamako indien dit noodzakelijk is. Voor de rest van het land wordt het streng afgeraden te reizen. Sinds eind 2020 geldt er een noodtoestand in Mali. In 2020 is er een staatsgreep geweest waardoor er nu een overgangsregering is. In 2021 is er opnieuw een staatsgreep geweest, waarbij er een transitiepresident is benoemd voor de overgangsperiode. Mali heeft al voor langere tijd geen controle meer over het noorden. Hier huizen verschillende rebellengroepen. Daarnaast komen er in heel Mali terroristische aanslagen voor. Hier zijn vooral JNIM en IS voor verantwoordelijk. Dit zorgt voor een verslechterde veiligheidssituatie.
Reisadvies Mali

Onveilige gebieden in Mali

In heel Mali is de veiligheidssituatie verslechterd met kans op terroristische aanslagen. Het risico op aanslagen is in het hele land hoog. Voor heel Mali geldt daarom een negatief reisadvies en raadt de overheid af om te reizen. Voor de hoofdstad Bamako wordt er vanuit de overheid geadviseerd alleen te reizen indien strikt noodzakelijk. Vraag gratis een offerte aan

Veiligheid in Mali

De situatie is Mali is instabiel. De politieke situatie is onrustig en de veiligheidssituatie verslechterd. Naast de terroristische aanslagen kent het land ook veel criminaliteit als gevolg van de slechte veiligheidssituatie. Criminaliteit komt voornamelijk voor in het grensgebied met Mauritanië, in het grensgebied met Ivoorkust, ten zuiden van de stad Timboektoe, ten noorden van de stad Gao en op de routes door de woestijn. Door de politieke onrust komen er in de hoofdstad Bamako en andere grote steden regelmatig demonstraties voor. Hierbij is de kans groot dat hierbij geweld ontstaat. Ben je genoodzaakt naar Bamako te reizen? Wees dan altijd alert en vermijd demonstraties.

Uitzicht op de hoofdstad Bamako en de rivier de Niger in Mali
Uitzicht op de hoofdstad Bamako en de rivier de Niger in Mali

Houd hier ook rekening mee:

  • Voor Mali dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort en is een visum vereist.
  • In Mali kan er niet overal met creditcards worden betaald, neem daarom genoeg contant geld mee.
  • Foto's maken van militaire gebouwen, overheidsgebouwen en infrastructuur is verboden in Mali.
  • Van juni tot en met oktober heeft Mali een regenseizoen. In deze periode kunnen er zware regenbuien voorkomen, die kunnen zorgen voor overstromingen en landverschuivingen. 
  • LHBTIQ+'s wordt niet algemeen geaccepteerd in Mali.
  • Het bezitten, verhandelen en gebruiken van drugs is strafbaar in Mali.

Link

Raadpleeg de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken voor het actuele reisadvies voor Mali.

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

3 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

9,3

Gerelateerde artikelen