Reisadvies: Is Mali een veilig vakantieland?
gratis reisvoorstel aanvragenIs Mali een veilig vakantieland? Het reisadvies voor Mali is negatief. De overheid adviseert niet naar Mali te reizen door de onveilige situatie die momenteel in Mali heerst.
Mali is een land in Afrika dat grenst aan diverse landen: Algarije, Niger, Burkina Faso, Côte d'lvoire, Guinea, Senegal en Mauritanië. Mali is een woestijnland, in het noorden en noordoosten van Mali ligt de Sahara en in het zuiden en zuidwesten de Sahel. Dit zorgt ervoor dat Mali voor 70% uit woestijnvlaktes bestaat. De hoofdstad van Mali is Bamako. Dit is tevens ook het regeringscentrum van Mali. De veiligheidssituatie in Mali is verslechterd. Het reisadvies voor Mali is dan ook negatief.
Huidig reisadvies Mali
Het reisadvies voor Mali is rood, met als uitzondering de hoofdstad Bamako. Bamako krijgt een oranje reisadvies. Reis alleen naar Bamako indien dit noodzakelijk is. Voor de rest van het land wordt het streng afgeraden te reizen. Sinds eind 2020 geldt er een noodtoestand in Mali. In 2020 is er een staatsgreep geweest waardoor er nu een overgangsregering is. In 2021 is er opnieuw een staatsgreep geweest, waarbij er een transitiepresident is benoemd voor de overgangsperiode. Mali heeft al voor langere tijd geen controle meer over het noorden. Hier huizen verschillende rebellengroepen. Daarnaast komen er in heel Mali terroristische aanslagen voor. Hier zijn vooral JNIM en IS voor verantwoordelijk. Dit zorgt voor een verslechterde veiligheidssituatie.
Gratis reisvoorstel aanvragen
Onveilige gebieden in Mali
In heel Mali is de veiligheidssituatie verslechterd met kans op terroristische aanslagen. Het risico op aanslagen is in het hele land hoog. Voor heel Mali geldt daarom een negatief reisadvies en raadt de overheid af om te reizen. Voor de hoofdstad Bamako wordt er vanuit de overheid geadviseerd alleen te reizen indien strikt noodzakelijk.
Reisexpert Reisgraag.nl
Veiligheid in Mali
De situatie is Mali is instabiel. De politieke situatie is onrustig en de veiligheidssituatie verslechterd. Naast de terroristische aanslagen kent het land ook veel criminaliteit als gevolg van de slechte veiligheidssituatie. Criminaliteit komt voornamelijk voor in het grensgebied met Mauritanië, in het grensgebied met Ivoorkust, ten zuiden van de stad Timboektoe, ten noorden van de stad Gao en op de routes door de woestijn. Door de politieke onrust komen er in de hoofdstad Bamako en andere grote steden regelmatig demonstraties voor. Hierbij is de kans groot dat hierbij geweld ontstaat. Ben je genoodzaakt naar Bamako te reizen? Wees dan altijd alert en vermijd demonstraties.
Houd hier ook rekening mee:
Heb je vakantieplannen? Vraag dan een gratis reisvoorstel aan gemaakt door een expert.
- Voor Mali dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort en is een visum vereist.
- In Mali kan er niet overal met creditcards worden betaald, neem daarom genoeg contant geld mee.
- Foto's maken van militaire gebouwen, overheidsgebouwen en infrastructuur is verboden in Mali.
- Van juni tot en met oktober heeft Mali een regenseizoen. In deze periode kunnen er zware regenbuien voorkomen, die kunnen zorgen voor overstromingen en landverschuivingen.
- LHBTIQ+'s wordt niet algemeen geaccepteerd in Mali.
- Het bezitten, verhandelen en gebruiken van drugs is strafbaar in Mali.
Link
Raadpleeg de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken voor het actuele reisadvies voor Mali.