Reisadvies: Is Mali een veilig vakantieland?

Bedoeďne in de woestijn van Timboektoe
Bedoeďne in de woestijn van Timboektoe

Het reisadvies naar Mali is niet positief. Alle reizen naar bepaalde gebieden in Mali worden op het moment ontraden. Door aanwijsbare veiligheidsrisico’s in bepaalde gebieden kunnen reizigers in levensbedreigende situaties komen. Zo worden er ook al lang terroristische aanslagen en ontvoeringen gepleegd die juist gericht zijn op de buitenlanders in het land. 

Heb je weinig kennis van Mali? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Huidig reisadvies

Voor het grootste gedeelte van Mali geldt het reisadvies 'Niet reizen'. In het zuiden is er een regio waar alleen noodzakelijke reizen geadviseerd worden. De noodtoestand is actief in het land en het leger heeft ruime bevoegdheden gekregen om onderzoek te doen, verdachten te arresteren en te fouilleren. Zorg er altijd voor dat je je kan legitimeren en vermijd publieke plaatsen. Het noorden van Mali is nog zeer onrustig vanwege het vele oorlogsgeweld dat er geweest is. 


Onveilige gebieden

Het ministerie van Buitenlandse Zaken adviseert om niet te reizen naar de volgende gebieden:

  • De grensstrook met Mauritanië
  • Het noordoosten van Kayes, inclusief steden als Nioro, Diéma en Sandaré
  • Het noorden van de lijn Bafoulabé-Diedieni-Banamba-Ségou-Markala-Mopti-Bankass. Hier is komt veel smokkel en drukshandel voor
Alleen noodzakelijke reizen:

  • Het noordwesten van Kayes
  • Het zuiden van de lijn Bafoulabé-Diedieni-Banamba-Ségou-Markala-Mopti-Bankass
  • Het zuidelijk deel van Mopti

Veiligheid Bamako

Op 20 november 2015 was er een gewapende aanval op het hotel Radisson in de hoofdstad van Mali, Bamako. Sindsdien is de noodtoestand uitgeroepen in het land en op 21 juli 2016 is deze verlengd. Het risico op dit soort aanslagen blijft aanwezig in Bamako en ook in de rest van het land. Informeer vóór uw reis naar de veiligheidsrisico's bij de Nederlandse ambassade die in Bamako is gevestigd.

Houd ook hier rekening mee

Criminaliteit
Als gevolg van oorlog en het uiteenvallen van terroristische groepen is er veel criminaliteit in Mali, met name in het grensgebied met Mauritanië, het zuiden van Timboektoe en ten noorden van de stad Gao. In het zuiden is relatief weinig criminaliteit.

Terrorisme
Er worden in Mali terroristische aanslagen en ontvoeringen gepleegd gericht op (westerse) buitenlanders. In het noorden van het land is terreurorganisatie Al Qaida actief.

Gezondheid
Medische voorzieningen zijn niet altijd vanzelfsprekend en het kan mogelijk zijn dat u bij een ongeluk of ziekte geëvacueerd moet worden. De kosten hiervan zijn hoog. Informeer vooraf altijd bij uw zorgverzekeraar en/of zorg voor een goede reisverzekering.

Malaria
Behalve in het noorden komt er in Mali Malaria voor. Draag bedekkende kleding en gebruik middelen met DEET. Slik daarnaast malariatabletten en slaap onder een klamboe.

Geldzaken
Je kunt niet overal met alle creditcards betalen dus neem voldoende contant geld mee.

Bekijk de site voor de Rijksoverheid voor het meest actuele reisadvies.

Onze reisexperts hebben veel kennis en ervaring. Ze weten waar ze moeten zijn voor scherpe prijzen en flexibele voorwaarden. Voor de maximale zekerheid zijn wij aangesloten bij de ANVR, SGR en Calamiteitenfonds. Onze klanten waarderen ons met een 9,6. Mogen wij u gratis helpen bij het samenstellen van uw vakantie? 

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Ontvang gratis een reischeque
 Flexibele voorwaarden
 ANVR,SGR, Calamiteitenfonds

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

3 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

9,3

Gerelateerde artikelen