De luchthavens van Montenegro

Fascinerend Montenegro
Fascinerend Montenegro

Montenegro is een land in de Balkan gelegen aan de Adriatische Zee. Het grenst aan Kroatië, Bosnië en Herzegovina, Servië, Kosovo en Albanië. Je zal misschien niet snel denken om naar Montenegro op vakantie te gaan. Het is echter een prachtig land met mooie natuur en een rijke historie. Er is genoeg te beleven, van raften tot zomercarnaval en van baden in luxe tot genieten van de bescheidenheid in de kleine dorpjes. Maar hoe kun je nou gemakkelijk naar Montenegro komen? Met het vliegtuig natuurlijk!

Heb je weinig kennis van Montenegro? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Luchthaven Podgorica

Montenegro heeft 2 grote luchthavens: Podgorica en Tivat. De internationale luchthaven Podgorica ligt 11 kilometer ten zuiden van Podgorica. Podgorica is de hoofdstad van Montenegro en heeft onder andere een universiteit, een theater en huisvest verschillende internationale bedrijven. De stad heeft verschillende bezienswaardigheden die de moeite waard zijn om te bezoeken.

De luchthaven Podgorica verwerkte in 2008 ongeveer 500.000 passagiers. In 2007 is deze luchthaven uitgeroepen tot de beste luchthaven onder de miljoen passagiers. Deze status kregen zij van de Airports Council International. De luchthaven is in 1961 gebouwd. In de beginjaren was de luchthaven eigendom van Jat Airways. In 2003 is de luchthaven gekocht door de overheid van Montenegro en in 2006 is er een nieuwe terminal gebouwd van 5.500 vierkante meter. De oude terminal is in 2009 gerenoveerd en wordt nu vooral gebruikt voor privévluchten. Luchthaven Podgorica wordt niet alleen gebruikt voor civiele vluchten, maar is ook een militair vliegveld. Echter, het wordt niet heel vaak meer gebruikt voor militaire doeleinden.

Luchthaven Tivat

De tweede grote internationale luchthaven van Montenegro is luchthaven Tivat. Deze bevindt zich op 4 kilometer van de bruisende stad Tivat. Tivat wordt ook wel het St. Tropez van Montenegro genoemd. Vroeger is de stad in verval geraakt, tot een aantal miljardairs besloten om te investeren in Tivat. Intussen is er een grote jachthaven gebouwd, Porto Montenegro, en zijn er luxe appartementen en hotels in aanbouw. Over een paar jaar is dit dé place to be!

De luchthaven Tivat werd gebouwd in 1971 en is vandaag de dag de grootste luchthaven van Montenegro. In 2003 werd ook deze luchthaven eigendom van de overheid van Montenegro. De luchthaven verwerkte in 2011 647.169 passagiers. Het aantal passagiers was in dat jaar met 19.6 procent gestegen ten opzichte van het jaar daarvoor. Wat bijzonder is aan dit vliegveld is dat de startbaan 100 meter voor de baai van Kotor pas eindigt. Verder is de startbaan omringd door bergen. Dit geeft een prachtig uitzicht wanneer je met het vliegtuig gaat landen.

Vluchten naar Montenegro

Vanuit Nederland gaan er helaas geen directe vluchten naar een van deze twee luchthavens in Montenegro. Je moet dus sowieso een keer overstappen. Er zijn dan ook maar 4 grote luchtvaartmaatschappijen die naar Montenegro vliegen: Austrian Airlines, JAT Airways, Alitalia en Adria. Meestal stap je over in Wenen of Belgrado. Het duurt ongeveer 5 uur om vanuit Nederland naar Montenegro te komen met het vliegtuig. Let goed op met het boeken, aangezien de overstaptijd soms heel lang kan zijn! Maar als je goed zoekt moet het lukken om binnen geringe tijd in Montenegro te zijn.

Tip: vraag bij ons een gratis offerte aan voor een pakketreis met rechtstreekse vluchten! 

Onze reisexperts hebben veel kennis en ervaring. Ze weten waar ze moeten zijn voor scherpe prijzen en flexibele voorwaarden. Voor de maximale zekerheid zijn wij aangesloten bij de ANVR, SGR en Calamiteitenfonds. Onze klanten waarderen ons met een 9,6. Mogen wij u gratis helpen bij het samenstellen van uw vakantie?†

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Ontvang gratis een reischeque
 Flexibele voorwaarden
 ANVR,SGR, Calamiteitenfonds

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

5 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

8,4

Gerelateerde artikelen