Top 5 rondreizen Montenegro

De 154 meter hoge Đurđevića-Tarabru
De 154 meter hoge Đurđevića-Tarabru

Montenegro is een land dat beschikt over schitterende bezienswaardigheden. Zo zijn er de Nationale Parken Lovćen en Dormitor waar je kunt wandelen door de hoge en indrukwekkende bergen en er zijn oude historische stadjes, zoals Kotor en Cetinje. In die stadjes kun je genieten van mooie idyllische gebouwen en straatjes. Er valt echter nog veel meer te zien in Montenegro. Daarom hebben wij voor jou deze top 5 rondreizen in Montenegro gemaakt, van groepsrondreizen tot individuele rondreizen.

Heb je weinig kennis van Montenegro? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

5. SNP natuur reizen van ANWB: Montenegro – wandelvakantie, 7 dagen (individueel)

Je komt aan op het vliegveld van Tivat en wordt met de taxi naar het hotel gebracht. Dit hotel wordt omgeven door beukenbossen en indrukwekkende bergen, het bevindt zich namelijk op 1.350 meter hoogte in het hart van het Nationale Park Loven. Op de tweede dag start je met een wandeling naar de historie rijke stad van Montenegro; Cetinje. Hier ga je het koninklijke paleis en het klooster bezichtigen. De derde dag breekt aan, vandaag maak je een wandeling door het indrukwekkende Lovćen gebergte. Je beklimt hier de berg Jezerski vrh van 1.657 meter hoog. Hier vind je het mausoleum van Njegoš. Hij was een bekende dichter in Montenegro. Je wisselt op de vierde dag van hotel, de overnachting is nu in een klein hotel in het oude stadje Perast. Op de vijfde dag ga je Kotor nog verder verkennen. Je wandelt op het Habsburgs militair pad, waarbij je langs een oude gevangenis komt en daarnaast bezoek je de kerk in Kotor. Op de zesde dag ga je het fort Sveti Andrija bezichtigen, hier heb je een mooi panoramisch uitzicht over de baai genaamd Boka. 

Het punt waar je een schitterend uitzicht hebt op het Lovćen gebergte
Het punt waar je een schitterend uitzicht hebt op het Lovćen gebergte

4. Sawadee: 10-daagse rondreis Montenegro (groep)

Je landt op de luchthaven van Podgorica. Als er na de vlucht tijd over is, breng je een bezoek aan het Ostrog Klooster, het gedeelte van het Vasilije klooster dat op 900 meter hoogte ligt. Daarna overnacht je in een knus huisje op het platteland dat gerund wordt door een lokale familie. Je krijgt meteen een heerlijk Montenegrijnse maaltijd gemaakt van producten uit de omgeving aangeboden. De volgende ochtend ga je al vroeg op pad. Je gaat namelijk een wandeling maken door het Durmitor Nationaal Park. Dit park heeft diepe rivierdalen en hoge rotspunten. De volgende dag word je met de bus naar het Biogradska Gora Nationaal Park gebracht. Dit mag dan wel het kleinste park van Montenegro zijn, maar zeker niet het minst mooie. Er is een oerbos met eeuwenoude bomen en er zijn schitterende gletsjermeren. Op de vierde dag wandel je door het Bjelasica Gebergte naar de volgende overnachtingslocatie, net als dat je gaat wandelen op dag 5. Dag zes breekt aan, je bergt je wandelschoenen even op in je tas, want je gaat een treinrit naar Podgorica maken. Je passeert tijdens deze treinrit steile kloven en rijdt over hoge bruggen. Vanuit Podgorica ga je meteen door naar de voormalige hoofdstad van Montenegro; Cetinje. De wandelschoenen kunnen weer uit de tas worden gehaald, want je gaat de stad verkennen. Je ziet er onder andere een oud klooster en historische gebouwen. Na de lunch gaat de reis verder naar het Nationaal Park Lovćen. Montenegro is vernoemt naar de bergen die in dit park liggen. De zevende dag sta je vroeg op om door het Lovćen Nationaal Park naar Kotor te lopen. De volgende dag breng je een bezoek aan de badplaats Budva. Hier geniet je van het schitterende uitzicht over de zee. Op de één na laatste dag mag je zelf kiezen wat je gaat doen: je gaat kajakken op het Skadarmeer of maakt een wandeltocht rond het pittoreske stadje Rijeka Crnojevića.

Het oude klooster Vasilije Ostrošk
Het oude klooster Vasilije Ostrošk

3. TUI: 8-daagse autorondreis Montenegro (individueel)

Als je in Tivat aankomt staat de huurauto al voor je klaar. Je rijdt hiermee naar je hotel in Cetinje. Nadat je hier je koffers hebt uitgepakt, heb je de hele dag om de oude historische stad Cetinje op eigen houtje te verkennen. De volgende dag staat de ochtend in het teken van een bezoek aan het paleis in Cetinje, gevolgd door een rit naar het mooie Nationale Park van Lovćen. Vervolgens rijd je naar het mausoleum van Njegoš en kun je je eigen route door de stad Kotor uitstippelen. Op de derde dag ga je een bezoek brengen aan de badplaats Budva en het mooie schiereilandje Sveti Stefan dat hier in de buurt ligt. Rondom Budva loopt een oude middeleeuwse stadsmuur en in de stad zelf zie je veel terug van de Venitiaanse en Byzantijnse architectuur. Te voet kun je dan een bezoek brengen aan een van de kerken of het oude klooster Praskavica bezichtigen. Het is alweer dag vier, je gaat vandaag naar een ander hotel gelegen in Zalbjak in het Noorden van Montenegro. Onderweg kom je nog langs het klooster van Moraco en rijd je over de 154 meter hoge Đurđevića-Tarabrug, dit was vroeger de hoogste brug ter wereld. Op dag vijf kun je kiezen uit een autorit door het Durmitor gebergte of een bezoek aan het Zwarte Meer in het Durmitor gebergte, waar je een prachtige wandelroute kan uitstippelen. De volgende dag rijd je in de richting van Trebinje gelegen in Bosnië en Herzegovina. Tijdens deze rit kom je langs het orthodoxe klooster Vasilije Ostroški. Dit klooster bestaat uit twee kloosters, één daarvan ligt op 900 meter hoogte in een bergwand. Later op de dag kom je aan in Trebinje, waar je overnacht in het viersterrenhotel Platani. De volgende ochtendheb je nog de gelegenheid om de Kroatische stad Dubrovnik te bezoeken. Dit is een schitterend oude stad die vermeld staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst. 

Het kleine schiereiland Sveti Stefan
Het kleine schiereiland Sveti Stefan

2. SNP natuur reizen van ANWB: Montenegro – wandelvakantie, 13 dagen (groep)

Na de landing op het vliegveld van Podgorica, rijd je door de prachtige kloof van Moraca richting Kolasin. De volgende dag ga je wandelen door de bergpas Tresnjevik in het Bjelasica Gebergte. Ook de derde dag ga je wandelen, dit keer door het Nationaal Park Biogradska Gora. Hier heb je vanaf de hoogste top van 2.137 meter een schitterend uitzicht over de verlaten en oude herdershuisjes gelegen in de bergen. Vervolgens ga je op dag vier via de bergen van Bjelasica naar het meer van Biograd. De overnachting is op dag vier in een blokhut gelegen aan het meer. Na het ontbijt op de vijfde dag bezichtig je het dorp Žabjlak en de erg hoge Đurđevića-Tarabrug. Het is alweer dag zes, vandaag ga je naar het grootste meer van het indrukwekkende Durmitor massief. Vervolgens ga je op dag zeven iets wel heel bijzonders ervaren, je gaat namelijk de ijsgrot Ledena Pećina bezoeken. De ijspilaren in deze grot hebben de meest aparte namen, zoals moeder en kind, troon en torso. Onderweg naar deze grot spot je mooie orchideeën en diverse karstverschijnselen, zoals de komvormige laagtes genaamd ‘dolines’. Ook op de achtste dag maak je een wandeling door het schitterende Durmitor gebergte. Dag negen is aangebroken waarbij je tegen een kleine bijbetaling gaan raften in de Tara Rivier. Deze rivier heeft van alle rivieren in Europa een van de diepste en langste kloven. Als je niet wilt raften kun je een individuele wandeling maken in de omgeving van de rivier.  Helemaal uitgerust kun je aan de elfde dag beginnen. Deze dag ga je wandelen langs het meer van Skadar, Skadarsko jezero. Hier leven heel veel soorten vogels, maar liefst 280. Dag twaalf is de laatste dag, want dag dertien vlieg je weer terug naar Nederland. Op dag twaalf ga je nog de historie van Montenegro ontdekken in het Lovćen gebergte, het mausoleum van Njegoš en de stad Kotor.

Het meer Crno jezero staat ook wel bekend als het Zwarte Meer
Het meer Crno jezero staat ook wel bekend als het Zwarte Meer

1. TUI: 8-daagse rondreis The Spirit of Balkan (groep)

Deze rondreis gaat niet alleen door Montenegro, maar ook door Bosnië en Herzegovina en je pakt nog een stukje van Kroatië mee. Zo kun je alle schitterende bezienswaardigheden van meerdere landen in één reis ontdekken. Je komt aan in Tivat in Montenegro, vanuit daar word je naar het hotel gebracht. De volgende dag begint de reis pas echt, met een bezoek aan de UNESCO-stad Kotor. Deze stad is omgeven door hoge stadsmuren en je hebt hier een schitterend uitzicht op de bergwand van de Lovćenberg. Vervolgens gaat de tocht verder naar Mostar, gelegen in Bosnië en Herzegovina. Het oude gedeelte van de stad staat bekend om de Oude Brug (Stari Most) die op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat. Ook heeft Mostar veel kleine idyllische straatjes, die uitstekend zijn voor mooie foto’s. Je blijft nog een paar dagen in Bosnië en Herzegovina. Op de vierde en vijfde dag ga je namelijk de stad Sarajevo bezichtigen. Onderweg kom je door de ondergrondse tunnel van Tito, dit is een erg grote tunnel die verstopt ligt in de meest ontoegankelijk plaats, Konjic, van Bosnië en Herzegovina. De tunnel was namelijk een schuilplek als er een nucleaire oorlog zou komen. In Sarajevo zelf kom je veel te weten over de Eerste Wereldoorlog. Het is alweer dag zes, vandaag ga je de ondergrondse piramides in Visoko bekijken, dit stadje ligt niet ver van Sarajevo af. De ondergrondse piramides zijn rond de 12.000 jaar oud en gebouwd via ingewikkelde technieken. Dag zeven is alweer de laatste dag, want op dag acht is het tijd om naar Nederland terug te vliegen. Op de laatste dag ga je nog een bezoek brengen aan de oude stad Dubrovnik in Kroatië.

De oude historische stad Kotor
De oude historische stad Kotor


Vraag je gratis offerte bij ons aan ! 

 

Onze reisexperts hebben veel kennis en ervaring. Ze weten waar ze moeten zijn voor scherpe prijzen en flexibele voorwaarden. Voor de maximale zekerheid zijn wij aangesloten bij de ANVR, SGR en Calamiteitenfonds. Onze klanten waarderen ons met een 9,6. Mogen wij u gratis helpen bij het samenstellen van uw vakantie?†

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Ontvang gratis een reischeque
 Flexibele voorwaarden
 ANVR,SGR, Calamiteitenfonds

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

2 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

8,5

Gerelateerde artikelen