Masaya

Parque Nacional Volcán Masaya
Parque Nacional Volcán Masaya

Masaya is een plaats in Nicaragua en ligt in het westen van het land. Het is de hoofdstad van het Masaya departement en ligt 14 kilometer ten noorden van Granada en 17 kilometer ten zuiden van Managua. Er wonen ongeveer 146.000 mensen in Masaya. Ten zuiden van de stad ligt de Masaya vulkaan, dit is een actieve vulkaan waar de stad en het departement zijn naam aan danken. Lang geleden dachten de oorspronkelijke bewoners dat de vulkaan een god was. Als er erg droge tijden waren, werden kinderen en maagden als offer in de lava gegooid. Zo probeerden ze de regen op te wekken. Een andere mythe van de oorspronkelijke bewoners is dat er een tovenares in de vulkaan woonde. Deze hielp bij het maken van belangrijke beslissingen. De Spanjaarden die het land in de 16e eeuw bezochten dachten dat de kraters de poorten naar de hel waren. De Masaya ligt in een nationaal park waar ook de vulkaan Nindirí ligt. Masaya is een kleurrijke, levendige stad waar genoeg te doen is. Je vindt er vele marktjes waar je van alles en nog wat kunt kopen. Kortom, het is zeker de moeite waard om een bezoek aan te brengen.

Heb je weinig kennis van Nicaragua? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Masaya
Plaatsen in de buurt van Masaya (Nicaragua) :
 • Granada (17 km)
 • Managua (24 km)
 • Léon (98 km)
 • Ervaringen

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Masaya

  Markten (Masaya)

  Markten
  Markten
  Kaart met locatie Markten

  Er zijn verschillende dingen te doen in en rondom Masaya. Een leuke bezigheid is het bezoeken van de markten in de stad. Masaya heeft twee grote markten: Mercardo de Artesanias en de Mercado Municipal Ernesto Fernández. De eerste markt, Mercardo de Artesanias, is erg geliefd bij toeristen. Je kunt hier namelijk mooie handgemaakte souvenirs kopen. De andere markt, de Mercado Municipal Ernesto Fernández, is een stuk groter en chaotischer. Deze markt is onderverdeeld in verschillende secties. Zo kun je in de ene sectie vleeswaren kopen en op een ander gedeelte van de markt sandalen en kleurrijke hangmatten vinden. Er is ook een sectie aanwezig waar je kleding en elektronica kunt kopen.

  Parque Nacional Volcán Masaya (Masaya)

  Parque Nacional Volcán Masaya
  Parque Nacional Volcán Masaya
  Kaart met locatie Parque Nacional Volcán Masaya

  De dampende vulkaan Masaya ligt in Parque Nacional Volcán Masaya. Deze vulkaan kun je zowel overdag als s`nachts bezoeken. In het donker is het nog mooier om de oranje oplichtende lava in de krater te zien. Verder kun je in het nationale park zwemmen in het kratermeer van Apoyo. Tijdens het zwemmen kun je genieten van de mooie omgeving. Het wordt namelijk omgeven door een tropisch woud waar de mooiste vogels wonen.

  San Jerónimo (Masaya)

  Ieder jaar op 19 september begint in Masaya het feest van patroonheilige San Jerónimo. Het feest wordt officieel afgesloten op 31 september, maar op 7 oktober volgt nog een belangrijke processie.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Nicaragua bekijken.

  Vervoer

  Het dichtstbijzijnde vliegveld ligt in de hoofdstad van Nicaragua, Managua. Deze stad ligt ongeveer 17 kilometer van Masaya af. Van hieruit kun je met de taxi naar de stad reizen. Ook kun je met de bus vanuit Managua naar Masaya reizen. Verder rijden uit bijna alle grote steden in Nicaragua bussen naar de stad. In Masaya zelf rijden taxi's en microbussen rond. Microbussen zijn goedkoper dan taxi's.

  Geschiedenis

  Net zoals veel steden in Nicaragua is Masaya gesticht door de Spanjaarden. Zij bouwden de stad naast een inheemse nederzetting. De inheemse nederzetting heette Monimbo. De stad kwam bekend te staan als de 'Stad van de Bloemen', omdat de inwoners prachtige bloemen in hun tuinen hadden. Tegenwoordig is het centrum van de stad een goed voorbeeld van koloniale Nicaraguaanse architectuur en stedenbouw. Het heeft mooie, oude kerken, smalle straatjes en kleurrijk beschilderde gebouwen die je aansporen om er een kijkje te nemen. Een enorme aardbeving heeft in het jaar 2000 grote schade aangericht. Toch is Masaya open voor toeristen en zijn de belangrijkste bezienswaardigheden intact gebleven.

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Masaya