Feldkirch

Stadsbeeld Feldkirch, Oostenrijk
Stadsbeeld Feldkirch, Oostenrijk

Feldkirch is een stad in Oostenrijk in de deelstaat Vorarlberg. De gemeente Feldkirch kent een inwonersaantal van rond de 31.500 inwoners. Feldkirch is vooral bekend door de jaarlijkse Schubertiande. Ter ere van Franz Schubert wordt dit festival elk jaar gehouden. Maar Feldkirch heeft meer te bieden, een mooi marktplein, de Schattenburg burcht en een middeleeuwse verdedigingsmuur. Door de ligging, te midden van 5 valleien kun je zowel 's winters voor wintersport terecht als voor mooi wandelingen 's zomers.

Aanbieders van vakanties naar Feldkirch
Kras (allround) Klik
Booking.com (hotel) Klik
Neckermann reizen (strandvakantie) Klik

Landkaart Feldkirch

Ervaringen

Bezienswaardigheden

Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Feldkirch

Burcht Schattenburg (Feldkirch)

Burcht Schattenburg
Burcht Schattenburg

Je kunt hem bijna niet missen, de burcht Schattenburg die duidelijk boven de stad uitsteekt. Het was het voormalige fort van de graven van Montfort. Tegenwoordig is het fort nog steeds onderwerp in een legende over de gravin van Montfort, zij zou bezoekers van het fort achtervolgen. De grote klok in de toren van het fort is de vierde grootste klok van Oostenrijk.

Marktplatz (Feldkirch)

Marktplatz
Marktplatz

Rondom het historische Marktplatz (marktplein) staan verschillende prachtige huizen van vroegere tijden. Deze huizen behoorden toe aan handelaren die vroeger vaak te vinden waren op het marktplein om hun waren te verhandelen.

Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Oostenrijk bekijken.

Vervoer

Sinds 1993 beschikt Feldkirch over zijn eigen busnetwerk, momenteel bestaat dit regionale netwerk uit acht buslijnen inclusief de bussen die naar het buurland Liechtenstein gaan. Het bussysteem van Feldkirch werkt samen met het Vorarlberg-bus-systeem. Er is een speciale buslijn in Feldkirch, die langs de verschillende discotheken en bars rijdt, bekend onder de naam 'Nightline'. Ook heeft Feldkirch een eigen treinstation die op de belangrijkste route door de Vorarlberg ligt.

Geschiedenis

Tot de Oostenrijkse Kreits (een regionale groep staten binnen het Heilige Roomse Rijk) behoorde ook het graafschap Feldkirch. De stad zelf werd door de graven van Montfort rond 1190 gesticht en stond in verbinding met het graafschap van Bregenz. De graaf Hugo II van de Oostenrijkse Kreits verdeelde na zijn dood de verschillende steden in de Kreits onder zijn zonen. Zo kwam Feldkirch in handen van Rudolf II die in 1390 stierf. Rudolf V kreeg toen de rechten van het graafschap en verkocht deze aan Oostenrijk en Oostenrijk zorgde er later voor dat Feldkirch deel zou gaan uitmaken van Vorarlberg.

Artikelen