Feldkirch

Stadsbeeld Feldkirch, Oostenrijk
Stadsbeeld Feldkirch, Oostenrijk

Feldkirch is een stad in Oostenrijk in de deelstaat Vorarlberg. De gemeente Feldkirch kent een inwonersaantal van rond de 31.500 inwoners. Feldkirch is vooral bekend door de jaarlijkse Schubertiande. Ter ere van Franz Schubert wordt dit festival elk jaar gehouden. Maar Feldkirch heeft meer te bieden, een mooi marktplein, de Schattenburg burcht en een middeleeuwse verdedigingsmuur. Door de ligging, te midden van 5 valleien kun je zowel 's winters voor wintersport terecht als voor mooi wandelingen 's zomers.

Gina 'Oostenrijk is zowel voor de winter als de zomer een mooie bestemming. Ik ga er voornamelijk heen voor de wintersport, maar door de prachtige natuur en aangename temperaturen is dit land ook in de zomer een fijne bestemming. Voor mijn wintersportvakanties heb ik de skigebieden Saalbach, Lermoos, SŲlden, Ischgl, Serfaus en Schladming al mogen ontdekken, waarvan Saalbach mijn absolute favoriet is. Het maakt niet uit op welke plek je bent en of je er in de zomer of in de winter bent: het uitzicht bovenop de bergen is iedere keer weer adembenemend.', Gina - reisexpert Oostenrijk gratis reisvoorstel >>

Landkaart Feldkirch
Plaatsen in de buurt van Feldkirch (Oostenrijk) :
 • Innsbruck (135 km)
 • Kufstein (197 km)
 • Lienz (245 km)
 • Salzburg (266 km)
 • Villach (330 km)
 • Klagenfurt (364 km)
 • Graz (442 km)
 • Wenen (518 km)
 • Ervaringen

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Feldkirch

  Burcht Schattenburg (Feldkirch)

  Burcht Schattenburg
  Burcht Schattenburg
  Kaart met locatie Burcht Schattenburg

  Je kunt hem bijna niet missen, de burcht Schattenburg die duidelijk boven de stad uitsteekt. Het was het voormalige fort van de graven van Montfort. Tegenwoordig is het fort nog steeds onderwerp in een legende over de gravin van Montfort, zij zou bezoekers van het fort achtervolgen. De grote klok in de toren van het fort is de vierde grootste klok van Oostenrijk.

  Marktplatz (Feldkirch)

  Marktplatz
  Marktplatz
  Kaart met locatie Marktplatz

  Rondom het historische Marktplatz (marktplein) staan verschillende prachtige huizen van vroegere tijden. Deze huizen behoorden toe aan handelaren die vroeger vaak te vinden waren op het marktplein om hun waren te verhandelen.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Oostenrijk bekijken.

  Vervoer

  Sinds 1993 beschikt Feldkirch over zijn eigen busnetwerk, momenteel bestaat dit regionale netwerk uit acht buslijnen inclusief de bussen die naar het buurland Liechtenstein gaan. Het bussysteem van Feldkirch werkt samen met het Vorarlberg-bus-systeem. Er is een speciale buslijn in Feldkirch, die langs de verschillende discotheken en bars rijdt, bekend onder de naam 'Nightline'. Ook heeft Feldkirch een eigen treinstation die op de belangrijkste route door de Vorarlberg ligt.

  Geschiedenis

  Tot de Oostenrijkse Kreits (een regionale groep staten binnen het Heilige Roomse Rijk) behoorde ook het graafschap Feldkirch. De stad zelf werd door de graven van Montfort rond 1190 gesticht en stond in verbinding met het graafschap van Bregenz. De graaf Hugo II van de Oostenrijkse Kreits verdeelde na zijn dood de verschillende steden in de Kreits onder zijn zonen. Zo kwam Feldkirch in handen van Rudolf II die in 1390 stierf. Rudolf V kreeg toen de rechten van het graafschap en verkocht deze aan Oostenrijk en Oostenrijk zorgde er later voor dat Feldkirch deel zou gaan uitmaken van Vorarlberg.

  Onze reisexperts hebben veel kennis en ervaring. Ze weten waar ze moeten zijn voor scherpe prijzen en flexibele voorwaarden. Voor de maximale zekerheid zijn wij aangesloten bij de ANVR, SGR en Calamiteitenfonds. Onze klanten waarderen ons met een 9,6. Mogen wij u gratis helpen bij het samenstellen van uw vakantie?†

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Ontvang gratis een reischeque
   Flexibele voorwaarden
   ANVR,SGR, Calamiteitenfonds

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Feldkirch