Feldkirch

Stadsbeeld Feldkirch, Oostenrijk
Stadsbeeld Feldkirch, Oostenrijk

Feldkirch is een stad in Oostenrijk in de deelstaat Vorarlberg. De gemeente Feldkirch kent een inwonersaantal van rond de 31.500 inwoners. Feldkirch is vooral bekend door de jaarlijkse Schubertiande. Ter ere van Franz Schubert wordt dit festival elk jaar gehouden. Maar Feldkirch heeft meer te bieden, een mooi marktplein, de Schattenburg burcht en een middeleeuwse verdedigingsmuur. Door de ligging, te midden van 5 valleien kun je zowel 's winters voor wintersport terecht als voor mooi wandelingen 's zomers.

Heb je weinig kennis van Oostenrijk? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Feldkirch
Plaatsen in de buurt van Feldkirch (Oostenrijk) :
 • Innsbruck (135 km)
 • Kufstein (197 km)
 • Lienz (245 km)
 • Salzburg (266 km)
 • Villach (330 km)
 • Klagenfurt (364 km)
 • Graz (442 km)
 • Wenen (518 km)
 • Ervaringen

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Feldkirch

  Burcht Schattenburg (Feldkirch)

  Burcht Schattenburg
  Burcht Schattenburg
  Kaart met locatie Burcht Schattenburg

  Je kunt hem bijna niet missen, de burcht Schattenburg die duidelijk boven de stad uitsteekt. Het was het voormalige fort van de graven van Montfort. Tegenwoordig is het fort nog steeds onderwerp in een legende over de gravin van Montfort, zij zou bezoekers van het fort achtervolgen. De grote klok in de toren van het fort is de vierde grootste klok van Oostenrijk.

  Marktplatz (Feldkirch)

  Marktplatz
  Marktplatz
  Kaart met locatie Marktplatz

  Rondom het historische Marktplatz (marktplein) staan verschillende prachtige huizen van vroegere tijden. Deze huizen behoorden toe aan handelaren die vroeger vaak te vinden waren op het marktplein om hun waren te verhandelen.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Oostenrijk bekijken.

  Vervoer

  Sinds 1993 beschikt Feldkirch over zijn eigen busnetwerk, momenteel bestaat dit regionale netwerk uit acht buslijnen inclusief de bussen die naar het buurland Liechtenstein gaan. Het bussysteem van Feldkirch werkt samen met het Vorarlberg-bus-systeem. Er is een speciale buslijn in Feldkirch, die langs de verschillende discotheken en bars rijdt, bekend onder de naam 'Nightline'. Ook heeft Feldkirch een eigen treinstation die op de belangrijkste route door de Vorarlberg ligt.

  Geschiedenis

  Tot de Oostenrijkse Kreits (een regionale groep staten binnen het Heilige Roomse Rijk) behoorde ook het graafschap Feldkirch. De stad zelf werd door de graven van Montfort rond 1190 gesticht en stond in verbinding met het graafschap van Bregenz. De graaf Hugo II van de Oostenrijkse Kreits verdeelde na zijn dood de verschillende steden in de Kreits onder zijn zonen. Zo kwam Feldkirch in handen van Rudolf II die in 1390 stierf. Rudolf V kreeg toen de rechten van het graafschap en verkocht deze aan Oostenrijk en Oostenrijk zorgde er later voor dat Feldkirch deel zou gaan uitmaken van Vorarlberg.

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Feldkirch