Lienz

Uitzicht over Lienz, stad in Oostenrijk
Uitzicht over Lienz, stad in Oostenrijk

Lienz is een kleine stad in het zuiden van Oostenrijk. Het is de hoofdstad van Oost-Tirol. Lienz ligt aan de voet van de enige Dolomieten, die na 1919 Oostenrijks gebleven zijn, de Lienzer Dolomieten. De oude cultuur van de stad komt helemaal terug bij een bezoek aan de opgravingen van de oude Romeinse nederzetting. Lienz is een belangrijke wintersportplaats, vooral voor langlaufers. Door de ligging aan verschillende rivieren en de Tristachersee is er ook veel watersport mogelijk in de omgeving van Lienz.

Aanbieders van vakanties naar Lienz
Kras (allround) Klik
Booking.com (hotel) Klik
Neckermann reizen (strandvakantie) Klik

Landkaart Lienz

Ervaringen

Bezienswaardigheden

Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Lienz

Kasteel Bruck (Lienz)

Kasteel Bruck
Kasteel Bruck

Kasteel Bruck uit de 13e eeuw bevindt zich in het westen van de stad, gelegen op een heuvel. Rond 1500 was dit het sociale, economische en politieke middelpunt van Lienz. In het kasteel kun je verschillende kunstwerken zien van kunstenaars uit Oost-Tirol.

Wintersport (Lienz)

Wintersport
Wintersport

De wintersport is voor veel Nederlanders de reden om naar Lienz te reizen. Van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat schijnt de zon en er zijn nauwelijks wachtrijen bij de liften. Om de twee jaar worden de Women's World Cup wedstrijden hier gehouden.

Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Oostenrijk bekijken.

Vervoer

De dichtstbijzijnde luchthaven is Klagenfurt (150 km), de luchthaven van Innsbruck ligt op 180 km afstand.

Geschiedenis

Twee neolithische bijlen, gevonden op de Schlossberg, daterend uit de periode rond 2000 voor Christus, is het vroegste bewijs tot nu toe van het menselijk bestaan ​​in het gebied Lienz.

Artikelen