Klagenfurt

Gebouw in Klagenfurt, Oostenrijk
Gebouw in Klagenfurt, Oostenrijk

Klagenfurt ligt in het zuiden van Oostenrijk, ten oosten van de Wörthersee. Het is de hoofdstad van de deelstaat Karinthië. De belangrijkste monumenten dateren van de periode na de stadsbrand van 1514, zoals de dom en het Landhaus, waar de landdag van Karinthië samenkomt. Symbool voor de stad is de Lindwurmbrunnen, een fontein met de draak.

Gina 'Oostenrijk is zowel voor de winter als de zomer een mooie bestemming. Ik ga er voornamelijk heen voor de wintersport, maar door de prachtige natuur en aangename temperaturen is dit land ook in de zomer een fijne bestemming. Voor mijn wintersportvakanties heb ik de skigebieden Saalbach, Lermoos, SŲlden, Ischgl, Serfaus en Schladming al mogen ontdekken, waarvan Saalbach mijn absolute favoriet is. Het maakt niet uit op welke plek je bent en of je er in de zomer of in de winter bent: het uitzicht bovenop de bergen is iedere keer weer adembenemend.', Gina - reisexpert Oostenrijk gratis reisvoorstel >>

Landkaart Klagenfurt
Plaatsen in de buurt van Klagenfurt (Oostenrijk) :
 • Villach (35 km)
 • Graz (99 km)
 • Lienz (120 km)
 • Salzburg (162 km)
 • Kufstein (194 km)
 • Innsbruck (233 km)
 • Wenen (234 km)
 • Feldkirch (364 km)
 • Ervaringen

  Frans op 6 augustus 2015 plaats: Klagenfurt, reisperiode: augustus 2015

  Klagenfurt is een gezellige plaats met cultuur en heeft een redelijk centrum om te winkelen. (in ieder geval voor mij)

  • Algemeen 7
  • Cultuur 7
  • Restaurants 7
  • Bezienswaardigheden 7
  • Ligging 7
  M. thijsen op 17 januari 2012 plaats: Klagenfurt, reisperiode: december 2011

  Toen wij er waren was het heel koud. Het is een midden grote stad en we bezochten de kerstmarkt. Het was er heel gezellig. In de stad is een groot overdekt winkelcentrum met heel veel winkels. Ook in het centrum heel gezellig met barretjes buiten en div. restaurants en cafe's.

  • Algemeen 8
  • Restaurants 7
  • Ligging 7

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Klagenfurt

  Landhaus Klagenfurt (Klagenfurt)

  Landhaus Klagenfurt
  Landhaus Klagenfurt
  Kaart met locatie Landhaus Klagenfurt

  Landhaus Klagenfurt is historisch gezien een belangrijk gebouw in de hoofdstad van Karinthië. Het is gelegen aan de rand van het oudste deel van het centrum van Klagenfurt. De villa werd gebouwd in 1574-1594 in het kader van de uitbreiding en verrijking van de stad door de Karinthische landgoederen. Het is nog steeds de zetel van het Karinthische parlement.

  Lindwurmbrunnen (Klagenfurt)

  Lindwurmbrunnen
  Lindwurmbrunnen
  Kaart met locatie Lindwurmbrunnen

  De Lindwurmbrunnen bevindt zich op de Neue Platz, waar ook het raadhuis zich bevindt. Deze fontein stamt uit de 16e eeuw en is het symbool van de stad. Het werk werd lang toegeschreven aan Ulrich en Andreas Vogelsang, maar het komt waarschijnlijk van een anonieme meester.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Oostenrijk bekijken.

  Geschiedenis

  De stad dankt haar naam aan een doorwaadbare plaats in het riviertje de Glan. De eerste vermelding van Forum Chlagenvurth dateert uit 1193 - 1199. In 1246 werd de oorspronkelijke nederzetting door de Karintische hertog Bernhard van Spanheim op een drogere plaats opnieuw gesticht en deze kreeg in 1252 stadsrechten. Het centrum van dit Klagenfurt lag rond de Alte Platz. Na een brand in 1514 werd de stad herbouwd en uitgebreid, waarbij de Neue Platz het nieuwe middelpunt werd. In 1787 werd Klagenfurt een bisschopszetel. Tussen 1797 en 1809 werd de stad door Franse troepen bezet, die bij hun vertrek de stadsmuren verwoestten.

  Onze reisexperts hebben veel kennis en ervaring. Ze weten waar ze moeten zijn voor scherpe prijzen en flexibele voorwaarden. Voor de maximale zekerheid zijn wij aangesloten bij de ANVR, SGR en Calamiteitenfonds. Onze klanten waarderen ons met een 9,6. Mogen wij u gratis helpen bij het samenstellen van uw vakantie?†

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Ontvang gratis een reischeque
   Flexibele voorwaarden
   ANVR,SGR, Calamiteitenfonds

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Klagenfurt