Klagenfurt

Gebouw in Klagenfurt, Oostenrijk
Gebouw in Klagenfurt, Oostenrijk

Klagenfurt ligt in het zuiden van Oostenrijk, ten oosten van de Wörthersee. Het is de hoofdstad van de deelstaat Karinthië. De belangrijkste monumenten dateren van de periode na de stadsbrand van 1514, zoals de dom en het Landhaus, waar de landdag van Karinthië samenkomt. Symbool voor de stad is de Lindwurmbrunnen, een fontein met de draak.

Aanbieders van vakanties naar Klagenfurt
Kras (allround) Klik
Booking.com (hotel) Klik
Interhome (vakantiehuizen) Klik

Landkaart Klagenfurt

Ervaringen

Frans op 6 augustus 2015 plaats: Klagenfurt, reisperiode: augustus 2015

Klagenfurt is een gezellige plaats met cultuur en heeft een redelijk centrum om te winkelen. (in ieder geval voor mij)

  • Algemeen 7
  • Cultuur 7
  • Restaurants 7
  • Bezienswaardigheden 7
  • Ligging 7
M. thijsen op 17 januari 2012 plaats: Klagenfurt, reisperiode: december 2011

Toen wij er waren was het heel koud. Het is een midden grote stad en we bezochten de kerstmarkt. Het was er heel gezellig. In de stad is een groot overdekt winkelcentrum met heel veel winkels. Ook in het centrum heel gezellig met barretjes buiten en div. restaurants en cafe's.

  • Algemeen 8
  • Restaurants 7
  • Ligging 7

Bezienswaardigheden

Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Klagenfurt

Landhaus Klagenfurt (Klagenfurt)

Landhaus Klagenfurt
Landhaus Klagenfurt

Landhaus Klagenfurt is historisch gezien een belangrijk gebouw in de hoofdstad van Karinthië. Het is gelegen aan de rand van het oudste deel van het centrum van Klagenfurt. De villa werd gebouwd in 1574-1594 in het kader van de uitbreiding en verrijking van de stad door de Karinthische landgoederen. Het is nog steeds de zetel van het Karinthische parlement.

Lindwurmbrunnen (Klagenfurt)

Lindwurmbrunnen
Lindwurmbrunnen

De Lindwurmbrunnen bevindt zich op de Neue Platz, waar ook het raadhuis zich bevindt. Deze fontein stamt uit de 16e eeuw en is het symbool van de stad. Het werk werd lang toegeschreven aan Ulrich en Andreas Vogelsang, maar het komt waarschijnlijk van een anonieme meester.

Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Oostenrijk bekijken.

Geschiedenis

De stad dankt haar naam aan een doorwaadbare plaats in het riviertje de Glan. De eerste vermelding van Forum Chlagenvurth dateert uit 1193 - 1199. In 1246 werd de oorspronkelijke nederzetting door de Karintische hertog Bernhard van Spanheim op een drogere plaats opnieuw gesticht en deze kreeg in 1252 stadsrechten. Het centrum van dit Klagenfurt lag rond de Alte Platz. Na een brand in 1514 werd de stad herbouwd en uitgebreid, waarbij de Neue Platz het nieuwe middelpunt werd. In 1787 werd Klagenfurt een bisschopszetel. Tussen 1797 en 1809 werd de stad door Franse troepen bezet, die bij hun vertrek de stadsmuren verwoestten.

Artikelen