Reizen in... Pakistan

Lahore in Pakistan
Lahore in Pakistan

Reizen in Pakistan wordt door de overheid afgeraden wegens de instabiele situatie waarin het land verkeerd. Het land heeft echter ook veel moois te bieden. Wil je toch naar Pakistan reizen, lees dan onderstaande tips goed door om je reis zo veilig en goed mogelijk te laten verlopen.

Heb je weinig kennis van Pakistan? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Veiligheid

In Pakistan is sprake van langdurige instabiliteit en de veiligheidssituatie is slecht. Er zijn periodes dat het er relatief rustig is, maar deze worden afgewisseld met periodes van aanslagen. De terroristische dreiging is altijd hoog, er zijn scherpe politieke en religieuze tegenstellingen en er worden steeds vaker buitenlanders ontvoerd. Alle niet-essentiële reizen worden afgeraden. Ben je toch van plan om door Pakistan te reizen, vermijd dan in ieder geval de volgende regio's: de Federally Administered Tribal Areas, geheel Khyber Phakhtunkhwa, Baluchistan en Gilgit Baltistan. Vermijd ook drukbezochte publieke plaatsen en plekken waar veel westerlingen komen. Ook reizen met de trein wordt in verband met aanslagen ontraden.

Kleding

Bijna 97% van de bevolking is moslim. Gezien de aversie tegen Amerika en daarmee de gehele westerse wereld doe je er goed aan je kleding aan te passen aan de gebruiken van de bevolking. Toon als vrouw zo min mogelijk van je vrouwelijke vormen, draag kleding die je armen en benen volledig bedekken en draag een hoofddoek. Ook voor mannen is het ongepast om in een korte broek rond te lopen. De traditionele klederdracht is de shalwar qamiz, een lang ruimvallend gewaad over een wijde broek. Vraag gratis een offerte aan

Gezondheid

In alle grote steden vind je ziekenhuizen. De zorg voldoet echter niet aan de Westerse standaarden. De meest voorkomende ziekte is de acute respiratoire infectie, die ervoor zorgt dat je niet kunt ademen. Deze ziekte is met name gevaarlijk voor kinderen en ouderen met een zwakker immuunsysteem. Ook Hepatitis B en C komt veel voor, laat je hier dus tegen inenten. Daarnaast komt malaria, dysenterie, cholera en Dengue-koorts voor in Pakistan. Bereid je hier dus goed op voor!

Klimaat

Het grootste deel van Pakistan heeft een mix van woestijn – en steppeklimaten. In de noordelijk gelegen bergen heerst een continentaal klimaat. De gemiddelde temperatuur is in de maand juni 39 graden. In de wintermaanden wordt het niet heel koud, de gemiddelde temperatuur in januari is 17 graden. Hoe hoger je de bergen in gaat, hoe kouder het wordt. Pakistan heeft een moessonperiode waarin veel neerslag valt. De regenperiode duurt slechts van juni tot en met september. In het zuiden van Pakistan is er een dreiging van orkanen, maar meestal blijven deze op veilige afstand. Het orkaanseizoen duurt van medio juni tot en met december. Een groter risico vormt de hitte in de zomermaanden. Met name in het zuidoosten is een gemiddelde temperatuur van 44 graden normaal en uitschieters richting de vijftig graden zijn mogelijk.

Belangrijke telefoonnummers

Ambulance: 115
Brandweer: 16
Politie: 15

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

6 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

7,0

Gerelateerde artikelen