Festivals in Pakistan

Festivals in Pakistan
Festivals in Pakistan

Er worden verschillende feesten en festivals gevierd in Pakistan.33travel/"> Sommige worden alleen door een bepaalde religie gevierd en sommige door de hele bevolking. Zo zijn er een aantal islamitische feesten zoals de ramadan en het slachtfeest. Maar er zijn ook landelijke feestdagen. Voorbeelden hiervan zijn 'Pakistan Dag' op 23 maart, 'Onafhankelijkheidsdag' op 14 augustus, de verjaardag en dood van Madar-e-Millat op 30 juli en 8 juli en de 'Dag van de Arbeid' op 1 mei. Maar er zijn er nog veel meer. Tijdens deze feesten leer je de cultuur van de Pakistaanse bevolking kennen en het is leuk om deze festivals een keer te bezoeken.

Heb je weinig kennis van Pakistan? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

National Folk Festival

Een van de grootste culturele festivals in Pakistan is het jaarlijkse National Folk Festival. Dit feest wordt elk jaar in oktober gehouden in de hoofdstad Islamabad en duurt 10 dagen. Ambachtslieden en artiesten uit verschillende landen en streken komen naar dit festival. Je kunt er de mooie kraampjes van Pakistaanse ambachtslieden bezoeken, waar je ze aan het werk kan zien. In de kraampjes zijn ook de zelfgemaakte spullen te bewonderen. Verder worden er zang- en dansoptredens gegeven en er is speciaal entertainment voor de kinderen. De ambachtslieden die de mooiste spullen maken, kunnen ook nog eens een geldprijs winnen. Het festival is dus een perfecte gelegenheid om de Pakistaanse cultuur te leren kennen en leuke spulletjes te kopen.

Shandur Polo Festival

Polo is een populaire sport in Azië en is al eeuwen oud. Dit balspel wordt veel gespeeld in Pakistan, waarbij je te paard een bal met een mallet in het doel van de tegenstander moet slaan. Elk jaar wordt er een traditioneel polo toernooi georganiseerd in de Shandurpas, een pas die de Chitralvallei en de Ghizervallei met elkaar verbindt. Tijdens dit 3-daagse toernooi is er veel volksmuziek en dans te zien naast het veld. De teams van Gilgit en Chitral kunnen erg fanatiek zijn, waardoor iedereen met spanning naar de wedstrijden kijkt. Vraag gratis een offerte aan

Kite Flying Festival

De komst van de lente wordt jaarlijks gevierd met vliegers. In maart komt de bevolking van Pakistan naar de stad Lahore en iedereen neemt zijn prachtige vlieger mee. Je ziet allerlei soorten en maten de lucht ingaan, wat er erg vrolijk en leuk uitziet. Tijdens dit festival is het vliegeren de grootste activiteit, maar er is veel meer te doen. Er zijn traditionele gerechten te proeven en je kunt kijken naar de dans- en muziekshows. Ook staan er vele kraampjes in de stad, waar de mooiste armbanden, bloemen, handwerken en jurken worden verkocht. Bij dit lente-festival zie je de kleur geel vaak voorbij komen, aangezien geel voor de lente staat. Aan het eind van de dag wordt er een grote barbecue gehouden en in de nacht gaan diverse witte vliegers de lucht in. Dit is een prachtig gezicht en een mooie afsluiter van de dag.

Horse and Cattle Show

Eind oktober of begin november wordt de nationale Horse and Cattle Show gehouden in het Fortress Stadium van Lahore. In een week worden allerlei activiteiten georganiseerd. Er zijn shows met het mooiste vee en je ziet paarden en kamelen dansen. Het feest gaat tot in de avond door en er worden vele volksdansen uit verschillende regio's van Pakistan geshowd.

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

0,0

Gerelateerde artikelen