De vliegvelden van Pakistan

De vliegvelden van Pakistan
De vliegvelden van Pakistan

Pakistan is een groot land in Zuid-Azië tussen Afghanistan, China, India, Iran en de Arabische zee. Als je het land wilt bezoeken, kun je het vliegtuig nemen. Pakistan heeft ongeveer 140 luchthavens, die groot, klein, nationaal of internationaal zijn. Sommige zijn bedoeld als militaire basis en andere voor reizigers. Hieronder beschrijven we een aantal Pakistaanse luchthavens.

Heb je weinig kennis van Pakistan? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Jinnah International Airport

Jinnah International Airport is het grootste vliegveld van Pakistan en ligt bij de plaats Karachi. Het vliegveld is vernoemd naar de stichter van Pakistan, Muhammed Ali Jinnah. Je kunt er internationale en nationale vluchten nemen. Jinnah International Airport heeft een capaciteit van enkele duizenden passagiers per dag. Op het terrein zijn 2 start- en landingsbanen aanwezig met een lengte van 3.200 meter en 3.400 meter en een breedte van 46 meter. Er is een grote terminal, die verdeeld is in 2 ruimtes. 1 voor internationale en 1 voor nationale vluchten. Daarnaast zijn er nog enkele terminals, die gewijd zijn aan Hajj operaties, commerciële kantoren en het hoofdkwartier van Civil Aviation Authority. Het vliegveld heeft allerlei faciliteiten. Er zijn winkels en restaurants, waar de reiziger kan wachten. Ook zijn er kantoren om geld om te wisselen. Er is zelfs een ruimte waar men kan bidden.

Vervoer
Er zijn op het vliegveld een aantal vervoersmogelijkheden, zodat je bij aankomst meteen door kunt reizen. Je kunt kiezen om met de bus, metro of taxi verder te gaan. Daarnaast is er een rent-a-car service, zodat je het land zelf kunt verkennen. De afstand naar het centrum is ongeveer 20 kilometer.

Allama Iqbal International Airport

Allama Iqbal International Airport is de tweede grootste luchthaven van Pakistan en ligt bij de plaats Lahore. Het vliegveld is in 1962 geopend en heeft 3 terminals: de Allama Iqbal terminal, de Hajj terminal en een vrachtterminal. De luchthaven heeft 2 start- en landingsbanen. Deze banen zijn 2.900 meter en 3.300 meter lang en 46 meter breed. Eenmaal in het vliegveld, vind je vele faciliteiten. Zo heb je restaurants, cafés, boeken- en souvenirwinkels. Allama Iqbal International Airport heeft de titel van 'drukste luchthaven in Pakistan' gekregen door het aantal passagiers in 2009.

Vervoer
Bij aankomst op de luchthaven kun je gebruik maken van de taxi service, maar je kunt ook een auto huren. Daarnaast rijden er bussen naar het centrum. Allama Iqbal International Airport ligt ongeveer 15 kilometer van het stadscentrum af. Vraag gratis een offerte aan

Benazir Bhutto International Airport

Benazir Bhutto International Airport is de derde grootste luchthaven van Pakistan en ligt bij de hoofdstad Islamabad. Omdat het de belangrijkste luchthaven van Pakistan is, worden speciale bezoekers hier meestal heen gevlogen. Het vliegveld heeft 1 terminal met een aantal lounges. Er zijn aparte lounges voor nationale en internationale reizigers en lounges voor mensen die een tussenstop maken in Pakistan. De luchthaven biedt diverse faciliteiten zoals winkels, restaurants, geldwisselkantoren en gebedsruimtes. Ook zijn er aparte 'Smoke zones' voor de reizigers die willen roken.

Vervoer
Het vliegveld ligt ongeveer 8 kilometer van het centrum van Islamabad af. Om vanaf de luchthaven in de stad te komen kun je gebruik maken van de taxi of de bus.

Bacha Khan International Airport

Bacha Khan International Airport, in Peshawar, is een oude luchthaven, die in 1927 werd gebruikt als tussenstop voor vliegtuigen. In 1965 bereikte het vliegveld zijn internationale status, toen de eerste vlucht naar Kabul, Afghanistan werd gemaakt. De luchthaven heeft diverse faciliteiten zoals geldwisselkantoren, informatiebalies, souvenirwinkels en restaurants. Ook is er een postkantoor aanwezig.

Vervoer
Als je aankomt op dit vliegveld kun je met een taxi verder reizen, maar er is ook een mogelijkheid om een auto te huren bij de rent-a-car service.

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Gerelateerde artikelen