Inwoners van Paraguay

Guaraní indianen in Paraguay
Guaraní indianen in Paraguay

Met 6 miljoen inwoners die leven op 406.750 km² is Paraguay een dunbevolkt land. De bevolking bestaat uit een kleurrijke verzameling inwoners van voornamelijk Spaanse afkomst. Het zijn ook nazaten van immigranten van andere Europese landen. Daarnaast is er nog een minderheid van Guaraní sprekende Amerindianen. De inwoners zijn gastvrij en creatief en wonen voornamelijk in het oosten van Paraguay. Ongeveer 90% van de totale bevolking is Rooms-Katholiek.

Heb je weinig kennis van Paraguay? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Guaraní

De eerste bewoners van Paraguay waren het nomadische volk Guaraní. Ze onderscheiden zich van de verwante Tupi door hun eigen Guaraní-taal. Naast Paraguay behoorde ook Uruguay, Argentinië, Brazilië en Bolivia tot het leefgebied van de Guaraní. Tegenwoordig wonen er nog ongeveer 40.000 Guaraní in Paraguay maar de taal Guaraní wordt door maar liefst 94% van de bevolking gesproken. Het is daarmee een van de officiële talen. Dat de Guaraní een belangrijke invloed hebben gehad blijkt wel uit de benaming van de munteenheid (guaraní) en de naam van een voetbalclub uit de hoofdstad Asunción (Club Guaraní).

Mestiezen

Meer dan 75% van de Paraguayaanse bevolking is een zogenaamde Mesties, wat is afgeleid van het woord mixtus, verleden deelwoord van het Latijnse miscere (mengen). Dit is een persoon geboren uit een Europese, vaak Portugese of Spaanse, vader en een Indiaanse moeder of andersom. Paraguay is hiermee het land met de meeste mestiezen van heel Latijns-Amerika. Urugauy heeft met 8% het laagste percentage Mestiezen. Vraag gratis een offerte aan

Creativiteit van de inwoners

De inwoners van Paraguay zijn erg creatief en maken veel dingen zelf. Een van de meest herkenbare handwerkzaamheden is kantklossen, genaamd Nanduti. Nanduti is afkomstig van het Guaraní woord 'spinnenweb'. Het kantklossen werd geïntroduceerd door de Spanjaarden. De Paraguayaanse plattelandsvrouwen namen dit snel over en maken nog steeds de mooiste creaties zoals sterren, typisch Paraguayaanse bloemen of geometrische ontwerpen.

Dans en muziek

Paraguayanen zijn gek op muziek en dans. Typische muzieksoorten zijn de Guarania en de Polka. In deze muziek hoor je vooral de gitaar en de harp terug. De Polka-muziek doet enigszins Noord-Europees aan. Paraguay kent ook een grote traditie van volksdansen, eveneens met invloeden uit Europa. Als je een keer mee wilt maken hoe de Paraguayanen dansen dan is de Carnaval in Encarnación een aanrader. 's Avonds en 's nachts wordt er gedanst tijdens de carnavalsoptochten waarbij mooie vrouwen gekleed in kleurrijke kostuums gemaakt van pailletten, glitters en veren, op het ritme van de muziek dansen.

Godsdienst

Ondanks dat er sinds 1967 een vrijheid van godsdienst is, hangt 90% van de bevolking het Room-Katholieke geloof aan. De rooms-katholieke kerk is daarentegen veel minder invloedrijk dan in overige Zuid-Amerikaanse landen. De meeste inheemse indianen zijn vaak bekeerd tot het rooms-katholieke geloof maar hebben ook hun eigen geloof behouden.

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

2 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

8,0

Gerelateerde artikelen