Reizen in... Paraguay

Guaraní indianen in Paraguay
Guaraní indianen in Paraguay

Paraguay ligt in het midden van Zuid-Amerika en grenst in het zuiden en zuidwesten aan Argentinië, in het oosten en noordoosten aan Brazilië en in het noordwesten aan Bolivia. Omdat het zo centraal in Zuid-Amerika ligt, wordt Paraguay ook wel eens 'Corazón de América' oftewel 'het Hart van Amerika' genoemd. Er wonen ongeveer 6,3 miljoen mensen in het land en de hoofdstad is Asunción. Het landschap in Paraguay is erg verschillend. Het grootste deel bestaat uit een tafellandschap, de Paraná-Paraguay-laagvlakte genoemd. Deze vlakte is 300 tot 600 meter hoog. In het oosten van het land vind je hoge bergen, waarvan de hoogste de Cerro San Rafael van 850 meter is. Ook bevinden zich hier subtropische bossen. De rest van Paraguay bestaat uit vlakke landen die niet hoger zijn dan 200 meter. De belangrijkste rivier loopt door heel het land heen, van noord naar zuid, dit is de Río Paraguay.

Paraguay kent vooral een subtropisch klimaat waardoor het een rijke biodiversiteit heeft. Ook zijn er verschillende beschermde natuurgebieden. Er komen wel 171 verschillende soorten zoogdieren, 398 vissoorten, 162 soorten reptielen en 687 vogelsoorten voor. Ook vlinders worden er veel geteld: minstens 339 soorten. Enkele dieren die voorkomen, zijn de otter, de moerashert, het reuzengordeldier en de Zuid-Amerikaanse tapir. Vogels die je er vindt, zijn parkieten, papegaaien, watervogels en ibissen. Ook kaaimannen en boa constrictors kun je tegen komen tijdens een reis in Paraguay. In dit artikel worden enkele praktische zaken besproken waar je rekening mee kunt houden tijdens een reis in Paraguay.

Heb je weinig kennis van Paraguay? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Taal

Er zijn twee officiële talen in Paraguay. Dit zijn het Spaans en het Guaraní. Het Spaans wordt gesproken doordat de Spanjaarden in de koloniale tijd Paraguay als kolonie hadden. De Spanjaarden vormden echter een kleine minderheid, waardoor zij ook het Guaraní moesten leren, de oorspronkelijke taal van het land. In de grote steden wordt veelal Spaans gesproken, maar daarbuiten spreken de inwoners meer het Guaraní. Ongeveer 92% spreekt Spaans en 98% van de bevolking spreekt het Guaraní. Andere talen die er voorkomen, zijn het Nicavlé, het Lengua en het Aché. Engels wordt er niet veel gesproken.

Gezondheid

De gezondheidszorg in Paraguay is erg verschillend. Je zult er ziekenhuizen tegenkomen die ronduit slecht zijn, maar ook die redelijk goed zijn. Mocht je tijdens een vakantie ziek worden, probeer dan naar het beste ziekenhuis te gaan, dit zijn de particuliere ziekenhuizen waar goede dokters werken. Voor een bezoek aan Paraguay worden enkele inentingen aangeraden. Dit zijn inentingen tegen DTP, hepatitis A en buiktyfus. Een inenting tegen gele koorts is verplicht als je in de zeven dagen voor een bezoek aan Paraguay in een land bent geweest waar deze ziekte voorkomt. Malaria en knokkelkoorts komen ook voor, waardoor het wordt aangeraden om kleding te dragen die de huid bedekt en om insectenwerende middelen te gebruiken. Het kraanwater in Paraguay kan niet gedronken worden in verband met bacteriën. Drink dus alleen gebotteld of gekookt water. Vraag gratis een offerte aan

Belangrijke telefoonnummer

Heb je een noodgeval terwijl je in Paraguay bent? Dan kun je 911 bellen. Voor een noodgeval waar je de brandweer voor nodig hebt, bel je 131 of 132.

Alleen reizen in...

Alleen reizen in Paraguay is goed te doen. Er komt niet veel criminaliteit voor, maar toch is het verstandig om waakzaam te zijn voor overvallen. Dit geldt eigenlijk voor iedereen die naar Paraguay reist, alleen of in een groep. Laat niet duidelijk merken dat je rijk bent door dure sieraden of camera's te laten zien. Als je als vrouw alleen reist, is het verstandig om op te letten voor de Paraguayaanse mannen; deze flirten namelijk meer dan de Nederlandse mannen.

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

0,0

Gerelateerde artikelen