Paraguay van A tot Z

Guaraní indianen in Paraguay
Guaraní indianen in Paraguay

In Zuid-Amerika ligt Paraguay, een klein land met mooie natuur, prachtige oude steden en een interessante bevolking. Aan de hand van een A, B, C nemen wij je mee door het land.

Heb je weinig kennis van Paraguay? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

A van Asunción

Asunción is de hoofdstad van Paraguay en is een van de oudste steden van Zuid-Amerika. De stad ligt in het zuidoosten van het land en heeft ongeveer 500.000 inwoners.

Sloppenwijk in Asunción
Sloppenwijk in Asunción

B van Bori-Bori

Bori-Bori is kippensoep met knoedels van maismeel. Dit is een typisch voorgerecht van Paraguay. De knoedels zijn van een speciaal deeg gemaakt en hebben een ronde vorm. Vraag gratis een offerte aan

C van Cerro Corá National Park

Cerro Corá National Park is een beschermd natuurgebied, waar vroeger oorlog werd gevoerd. Nu is het een prachtige plek met mooie natuur waar je doorheen kunt wandelen. Door het ontbreken van duidelijke wandelpaden, is de tocht net iets avontuurlijker.

D van dieren

Paraguay heeft een gevarieerd dierenrijk met veel soorten zoogdieren, vissen, vogels, vlinders en reptielen. Een aantal zoogdieren worden in Paraguay met uitsterven bedreigd, waaronder het reuzengordeldier, de reuzenmiereneter, de otter, de manenwolf, het moerashert, het pampahert en Zuid-Amerikaanse tapir.

Reuzenmiereneter
Reuzenmiereneter

E van exportproducten

De belangrijkste exportproducten van Paraguay zijn sojabonen en katoen. In 2003 en 2004 kenden deze producten een recordoogst.

F van Federico Franco

Federico Franco is, sinds juni 2012, de president van Paraguay.

G van geografie

Paraguay ligt in het midden van Zuid-Amerika tussen Argentinië, Bolivia en Brazilië. Het land heeft een oppervlakte van ongeveer 406.750 km². Hiervan bestaat 2,3% uit water.

H van hygiëne

Het kraanwater is niet schoon in Paraguay en zit vol met bacteriën. Het is dus beter om flessen water te kopen in de steden.

I van inentingen

Als je naar Paraguay gaat, is een inenting verplicht als je naar een gebied gaat waar Gele Koorts voorkomt. Daarnaast worden er een aantal vaccinaties aangeraden zoals DTP en Hepatitis A.

J van ?

K van katholiek

Ongeveer 90% van de bevolking is katholiek en 100.000 mensen zijn protestants. Deze zijn verdeeld over 14 denominaties, waaronder de mennonieten.

L van landschap

Het landschap van Paraguay is vrij vlak met in het westen 2 bergketens. Verder kan het landschap verschillen van droog tot vruchtbaar. In de tropische bossen is het weer vochtiger dan in het savannegebied.

M van munteenheid

De munteenheid van Paraguay is de guaraní. Er zijn munten van 50, 100, 500 en 1.000 guaraní en biljetten van 2.000, 5.000, 10.000, 20.000, 50.000 en 100.000 guaraní.

Guaraní, munteenheid Paraguay
Guaraní, munteenheid Paraguay

N van nationale feestdag

Al vanaf 1811 is 14 mei de nationale feestdag van Paraguay. Dit is de dag waarop het land onafhankelijk werd verklaard.

O van oppassen

Paraguay is een arm land. Je moet dus goed op je spullen passen, want er komt veel criminaliteit voor. Het is ook verstandiger in de avonden per taxi te reizen, maar hierbij moet je er wel op letten dat je geen straattaxi neemt. Deze kunnen soms door criminelen gereden worden, die op zoek zijn naar slachtoffers.

P van planten

Op Paraguay zijn veel soorten planten te vinden. Deze soorten verschillen erg per deel van het land. In het oosten vind je namelijk tropische bossen waar weer andere soorten planten groeien dan in het westen. Daar vind je een savannelandschap met struiken.

Q van ?

R van Rio Paraguay

Rio Paraguay is een rivier van ongeveer 2.500 kilometer, die door het midden van Zuid-Amerika loopt. De rivier is voor een groot deel bevaarbaar en belangrijk om van de Atlantische Oceaan naar verschillende steden in Paraguay en Argentinië te komen.

S van symbolen

Paraguay kent een aantal symbolen. Zo heeft het land een rood-wit-blauw vlag en een wapen, dit wapen staat ook op de vlag afgebeeld.

T van talen

Paraguay is een tweetalig land waar Spaans en Guaraní wordt gesproken. Zo'n 48% van de bevolking spreekt beide talen, 40% spreekt alleen Guaraní en slechts 7% spreekt alleen Spaans.

U van uurverschil

In Paraguay is het 5 uur vroeger dan bij ons in Nederland. Tijdens onze zomertijd is dit verschil 6 uur.

V van voetbal

Voetbal is een populaire sport in Paraguay en de bewoners zijn er dol op. Als het elftal van Paraguay moet spelen, juicht de hele bevolking mee.

W van warm

Paraguay kent hoge temperaturen en is een van de warmste landen van Zuid-Amerika. In de zomer, als het bij ons winter is, kan het wel 40 graden worden. In de winter ligt de temperatuur rond de 23 graden.

X van ?

Y van Ybycuí

Ybycuí is een tropisch park met veel heuvels, meertjes en watervallen. Ook vind je er een dichte jungle. Het is een heerlijk rustig gebied waar je lekker kunt genieten van de natuur.

Z van ?

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

2 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

8,5

Gerelateerde artikelen