Nationale parken Cerro Corá en Ybycuí

In Paraguay zijn veel natuurgebieden en nationale parken te vinden. Toch verschillen ze allemaal van elkaar. De parken Cerro Corá en Ybycuí zijn twee verschillende parken maar beide zeer indrukwekkend. Hieronder lees je over de landschappen en de mooiste plekjes in de nationale parken Cerro Corá en Ybycuí.

Heb je weinig kennis van Paraguay? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Nationaal Park Cerro Corá

Het grootste en tevens het meest bekende park van Paraguay is het Cerro Corá Nationaal Park. In 1990 is het park opgericht om zo de ontbossing in Paraguay tegen te gaan. Het gebied bestaat voornamelijk uit savanne en droog tropisch bos. Het park is te betreden met een jeep, omdat het zeer weids en uitgestrekt is.

Oorlog
Het park ligt in het midden van Paraguay, op 450 kilometer van de hoofdstad Asunción en vlakbij de grens van Brazilië. Veel toeristen die in het plaatsje Concepción verblijven brengen een bezoekje aan het park. Aan het einde van de 18e eeuw was het park namelijk de plek waar de oorlog van de Drievoudige Alliantie zich afspeelde. Francisco Solano Lopéz, de dictator van Paraguay, verklaarde de oorlog tegen de buurlanden Uruguay, Argentinië en Brazilië. Paraguay verloor hier de oorlog in 1870. Een groot deel van het land werd daardoor verwoest of ingenomen door een van de buurlanden. López werd aan de oevers van de Aquidabán vermoord, in het park is hiervoor een monument neergezet. Ook zijn er andere herdenkingsmonumenten voor de andere slachtoffers van deze oorlog.

Grotten en Cerro Muralia
Het landschap van het Cerro Corá maakt altijd veel indruk op de toeristen. Doordat er geen duidelijke paden te vinden zijn in het park wordt de tocht nog avontuurlijker. Tijdens een wandeling kun je kennis maken met de prachtige weidse graslanden en de tropische bossen. Ook vind je tussen de bomen een aantal grotten met muurschilderingen uit de precolumbiaanse tijd. De heuvel Cerro Muralia is ook prachtig, het is een flinke tocht naar boven maar vanuit daar heb je een prachtig uitzicht over het hele park. Vanuit hier zie je de rode heuvels die bedekt zijn met groene bomen.

Nationaal Park Ybycuí

In het zuiden van Paraguay ligt op drie uur rijden van de hoofdstad het tropische nationale park Ybycuí. In tegenstelling tot Cerro Corá bestaat Ybycuí vooral uit heuvelachtige landschappen met een dichte jungle en veel meertjes, watervallen en beekjes. Het park heeft veel insecten als vliegende kevers maar ook spinnen zie je er veel. Ook kom je er regelmatig slangen tegen. In het park ligt een natuurlijk zwembad, waar je heerlijk af kunt koelen. Doordat er maar weinig reizigers naar het park komen vind je hier alle rust, wat deze plek juist zo bijzonder maakt.

Waterval Mbocaruzu
Vanuit de jungle kan je bij de Salto Mbocaruzu waterval komen, dit is zeker een aanrader. In het meertje onder de waterval kan je ook weer lekker afkoelen. Op de terugweg loop je langs een andere waterval, de Salto Guaraní. Deze ligt vlakbij de ingang van het park. Hier zitten de meeste Paraguayaan af te koelen.

IJzergieterij
La Rosada is een oude ijzergieterij in het park. In de 19e eeuw werd hier staal geproduceerd voor het leger, voornamelijk voor de oorlog van de Drievoudige Alliantie. De oude fabriek is na de oorlog vernield door de Brazilianen, wel is er een museum naast de oude ijzergieterij gebouwd waar je veel informatie vindt over de geschiedenis. Vraag gratis een offerte aan

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Gerelateerde artikelen