Rondreizen in Paraguay

Hangmat in natuur Paraguay
Hangmat in natuur Paraguay

Paraguay is een Zuid-Amerikaans land dat aan Brazilië, Argentinië en Bolivia grenst. Sinds 1811 is het land onafhankelijk verklaard. Asunción is de hoofdstad van het land. Paraguay heeft een oppervlakte van 406.752 km² waarvan 2,3% uit water bestaat. Het land heeft bijna 7 miljoen inwoners. Wil je gaan rondreizen in Paraguay lees dan onderstaande info.

Heb je weinig kennis van Paraguay? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Praktische informatie

Visum
Als je korter dan 90 dagen in Paraguay bent, hoef je geen visum aan te vragen. Bij een langer verblijf is dat wel nodig. Wat je sowieso nodig hebt, is een paspoort. Dit paspoort moet nog minimaal 6 maanden geldig zijn als je vertrekt.

Inenting
Als je naar Paraguay gaat, is het verstandig om één of meerdere inentingen te halen. Er zijn daar namelijk een aantal vervelende ziektes die je liever niet wilt oplopen zoals Hepatitus A, gele koorts en DTP.

Vervoer
Er is 1 internationaal vliegveld in Paraguay. Dit vliegveld ligt in de hoofdstad, Asunción. Directe vluchten naar Nederland zijn er niet, dus je moet overstappen in een buurland. Je kunt ook binnen Paraguay vliegen maar dit is vaak veel duurder dan een bus of taxi.

De bus is het meest gebruikte vervoer in Paraguay. Je kunt ermee naar de bezienswaardigheden en ze rijden tussen het vliegveld en de boot. De kwaliteit van de bussen verschilt wel. Zo zijn de tour-bussen wat luxer dan de gewone stadsbussen maar daar betaal je dan ook meer voor. De boot is ook een vervoersmiddel die voorkomt in het land. Hiermee kan je een mooie tocht maken via de rivier Río Paraguay naar de Bahía Negra.

In Paraguay rijden veel taxi's. Het is verstandig om voor de rit te vragen naar de prijs. De meeste chauffeurs gebruiken een meter maar dat doen ze niet allemaal. Bij de taxi's zonder meter is het beter om vooraf een prijs af te spreken om achteraf gedoe te voorkomen.

Je kunt in Paraguay ook auto's huren. Dit is alleen niet goedkoop. Bedenk van tevoren dus goed of je echt een auto nodig hebt. Voor het huren van een auto heb je wel een internationaal rijbewijs nodig. Deze kun je bij de ANWB in Nederland aanvragen.

Klimaat

Paraguay ligt in één van de warmste gebieden van Zuid-Amerika en er heerst een tropisch klimaat. In de zomer, wanneer het bij ons winter is, kunnen de temperaturen oplopen tot 40 graden. Regen valt er dan niet. In de winter, als het bij ons dus zomer is, is de temperatuur een stuk beter. Het is dan ongeveer 23 graden.
Vraag gratis een offerte aan

Bevolking

Een heel groot deel van de mensen is mestie. Dit is eigenlijk een soort mix van Indianen en Europeanen. Verder is een deel van de bevolking immigrant uit Europa. De bevolking is niet erg oud. Zo is 40% van de bevolking jonger dan 14 jaar en maar 6% is ouder dan 65 jaar. Een iets groter deel van de bevolking heeft dus de leeftijd tussen de 15 en 65 jaar.

Wat je niet mag missen

Als je zo veel mogelijk van Paraguay wilt zien, is het het best (en het leukst) om een (groeps)rondreis te maken. Hierbij bezoek je alle mooie plekken van het land. Zo bezoek je dan meestal de bijna 3 kilometer brede watervallen van Iguaçu en ervaar je hoe sterk de kracht van de natuur kan zijn. Je kunt ook de hoofdstad van Paraguay bezoeken, Asunción. Deze stad heeft een prachtige architectuur en 's nachts is Asunción een bruisende stad. Verder kun je nog langs de regenwouden met exotische dieren en planten. Of bezoek de Gran Chaco-vlakte, een bekend slagveld.

Er is van alles te doen in Paraguay. Vervelen is er dus niet bij!

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

3 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

7,0

Gerelateerde artikelen