De vlag van Paraguay

De vlag van Paraguay
De vlag van Paraguay

Paraguay gebruikt sinds 1842 de vlag die we nu zien. Door de jaren heen zijn de afmetingen en het embleem veranderd. De voor- en achterkant van de vlag hebben een embleem, maar ze verschillen wel van elkaar. Wat weet jij over de vlag van Paraguay en zijn voorgangers? Dit artikel beschrijft ze voor je.

Heb je weinig kennis van Paraguay? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Ontwerp en symboliek

De vlag van Paraguay heeft 3 horizontale banen van gelijke hoogtes. Deze zijn rood-wit-blauw, net als de Nederlandse vlag. De bevolking van Paraguay vindt de kleuren erg belangrijk. De rode baan staat voor het patriottisme, de heldenmoed, gelijkheid en gerechtigheid. De witte baan staat voor de unie, de vrede en puurheid. De blauwe baan symboliseert rust, kennis, liefde en vrijheid. Op de voorkant van de vlag staat het embleem van Paraguay en op de achterkant staat een ander embleem van het land. Dit komt doordat het embleem een voor- en achterkant heeft. Zo is de voorkant van het embleem op de voorkant van de vlag te zien en de achterkant van het embleem op de achterkant van de vlag. De huidige vlag heeft een ratio van 3:5.

Verschillende vlaggen

Paraguay heeft een aantal verschillende vlaggen gehad. Het begon in 1811 met een provinciale vlag. Deze was helemaal blauw met een zespuntige ster in de linker bovenhoek. In hetzelfde jaar kwam er een nieuwe, provinciale vlag. Deze had 3 gelijke, horizontale banen met de kleuren groen-wit-blauw. Vervolgens kreeg Paraguay weer een nieuwe, provinciale vlag, die tot half 1812 werd gebruikt. Dit was een vlag met 3 gelijke, horizontale banen met de kleuren rood-geel-blauw. Deze eerste 3 vlaggen hadden een ratio van 2:3. In 1812 werd de kleur geel in wit veranderd. Hierbij werd de witte baan iets groter dan de rode en blauwe. Van 1813 tot 1842 had Paraguay een nieuwe vlag, waarbij de banen gedraaid werden. Deze werden verticaal gezet met de kleuren blauw-wit-rood met in het midden het embleem van Paraguay. De vlag die volgde zag eruit zoals hij er nu uitziet: 3 horizontale banen met de kleuren rood-wit-blauw en in het midden een embleem. Dit was wel het oude embleem, waardoor de vlag verschilt met de huidige. De ratio van deze vlag was 2:3 en dat bleef zo tot 1954. Van 1954 tot 1988 werd het formaat van de vlag veranderd. De banen met embleem bleven hetzelfde, maar de ratio ging van 2:3 naar 1:2. In 1988 werd de ratio nog een keer aangepast. Hij ging van 1:2 naar 3:5 en dat bleef zo tot 1990. De vlag is in 1990 voor de laatste keer aangepast. Hierbij ging het alleen om het embleem. Deze vlag (met nieuw embleem) wordt nu gebruikt. Vraag gratis een offerte aan

Embleem van Paraguay

Paraguay heeft een embleem dat op de vlag te zien is. Het embleem heeft een voor- en achterkant. Op de voorkant zie je een ronde, witte achtergrond met een rode rand erin. Hierop staat het opschrift 'República de Paraguay'. In deze cirkel met rode rand, zie je een blauwe cirkel met een vijfpuntige, gele ster. Tussen de rode rand en de blauwe cirkel zijn een groene palmtak en olijftak met elkaar verbonden. De achterkant van het embleem toont een gele leeuw met daarboven de tekst 'Paz y Justicia', dat 'Vrede en Recht' betekent. Achter de leeuw staat nog een stok met een frygische muts, dat voor vrijheid staat.

Embleem voor- en achterkant
Embleem voor- en achterkant

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Gerelateerde artikelen