Al Khor

Arabische koffiepot Al Khor Qatar
Arabische koffiepot Al Khor Qatar

Al Khor is een stad in het noorden van Qatar en ligt ongeveer 50 kilometer van de hoofdstad Doha. De stad betekent 'Zee aan Drie Kanten' in het Arabisch, deze naam is toepasselijk omdat Al Khor een kustplaats is. Al Khor is het huis voor veel medewerkers van de olie-industrie die in de olie- en gasvelden in het noorden van Qatar werken. Ook ligt het in de buurt van de Ras Laffan Industrial City. De stad is erg oud, misschien wel ouder dan Doha, maar het heeft veel minder inwoners, namelijk zo'n 31.000. Als je door de woestijn Al Khor in rijdt, wordt je begroet door prachtig onderhouden bloembedden. Het is een rustige stad, waardoor het de perfecte plek is om de drukke stad Doha te ontvluchten. Ook heeft het verschillende oude, historische objecten, waardoor Al Khor erg leuk is om te bezoeken.

Heb je weinig kennis van Qatar? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Al Khor
Plaatsen in de buurt van Al Khor (Qatar) :
 • Doha (43 km)
 • Wakra (58 km)
 • Ervaringen

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Al Khor

  Al Khor Museum (Al Khor)

  Ongeveer 60 kilometer ten noorden van de hoofdstad Doha ligt het stadje Al Khor. Hier vind je het Al Khor Museum dat verdeeld is over 2 verdiepingen van een gebouw in de binnenstad. Op de begane grond is het antropologische leven tentoongesteld en op de eerste verdieping vind je diverse spullen die in de loop der tijd zijn opgegraven. Alle items in het museum zijn gevonden in Al Khor zelf.

  Haven Al Khor (Al Khor)

  Haven Al Khor
  Haven Al Khor
  Kaart met locatie Haven Al Khor

  Een belangrijke industrie in Al Khor is de visserij. Dat deze industrie zo belangrijk is, zie je vooral terug in de haven. Al Khor heeft een haven waar talloze vissersboten liggen te wachten om de zee op te gaan. De haven is zeker een bezoekje waard en het is zelfs een van de mooiste havens van Qatar. De havens van Al Khor staan ook wel bekend om de vroegere parelindustrie, dit was voornamelijk tot 1940.

  Stranden Al Khor (Al Khor)

  Stranden Al Khor
  Stranden Al Khor
  Kaart met locatie Stranden Al Khor

  Al Khor is een rustige stad en biedt veel mogelijkheden om te relaxen en te zonnebaden. Omdat de stad aan de kust ligt, zijn er genoeg stranden te vinden. Hier kun je genieten van de zon of bijvoorbeeld een potje beachvolleybal spelen. Er zijn genoeg plekken met schaduw voor de mensen die niet willen verbranden. Je kunt alleen niet goed zwemmen in het water, omdat het erg ondiep is.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Qatar bekijken.

  Vervoer

  Het dichtstbijzijnde internationale vliegveld ligt in Doha en is Doha International Airport. Van hieruit is het iets minder dan een uurtje rijden naar Al Khor. De gemakkelijkste manier om van Doha naar Al Khor te reizen is per bus, deze is erg goedkoop en handig. Ook een taxi of limousine zijn opties, maar deze zijn redelijk prijzig. In Al Khor zelf kun je goed de taxi pakken.

  Geschiedenis

  De geschiedenis van Al Khor gaat erg ver terug, maar de plek werd niet altijd bewoond. Opgravingen wijzen uit dat er al mensen woonden tussen 5600 en 5300 voor Christus. Het aardewerk dat is gevonden, laat zien dat de Ubaid beschaving in de omgeving woonde. Ongeveer 3000 jaar geleden, op het eiland in de nabijgelegen Baai van Khor Shaqiq, leefde de Kassite beschaving, die de koninklijke kleur paars vervaardigde door zeeslakken te breken. Voor de onafhankelijkheid van Qatar in 1971 stond Al Khor onder de heerschappij van de Al Mohanadi stam en vandaag de dag is dit nog steeds zo. Er wordt aangenomen dat de Mohanadi stam al in de 18e eeuw werd gevormd. De stam bestaat uit 7 bedoeïen families en de meerderheid van de inwoners van Al Khor hoort bij deze stam.

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Al Khor