Wakra

Moskee Wakra Qatar
Moskee Wakra Qatar

Op ongeveer 5 km afstand van de hoofdstad Doha ligt de stad Wakra. In deze stad wonen 31.000 mensen. Er komen veel mensen van Doha naar Wakra toe, omdat de huurprijzen erg hoog zijn in de hoofdstad. Het wordt een soort toevluchtsoord. Doordat werknemers uit Doha in de omgeving gaan wonen, komen er wel steeds meer files.

Heb je weinig kennis van Qatar? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Wakra
Plaatsen in de buurt van Wakra (Qatar) :
 • Doha (17 km)
 • Al Khor (58 km)
 • Ervaringen

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Wakra

  Al Wakrah Museum (Wakra)

  Een van de populairste museums in Qatar is het Al Wakrah Museum dat vernoemd is naar de stad waar je het museum vindt. In dit museum zie je niet alleen historische materialen uit vroegere tijden maar ook wat er in de omgeving van de stad allemaal in de zee leeft. Al Wakrah was vroeger een vissersdorp en dit laten ze dan ook graag terugkomen in het museum van de stad.

  MoskeeŽn in Al Wakra (Wakra)

  MoskeeŽn in Al Wakra
  MoskeeŽn in Al Wakra
  Kaart met locatie MoskeeŽn in Al Wakra

  In het centrum van Al Wakra staan bijzonder veel moskeeën. Vooral de Al Ayouni Moskee is een bekende in de stad. Het werd gebouwd in 1953 in de buurt van de kust. Een bijzonder kenmerk aan de moskee is dat er maar één ingang is, aan de oostkant. Normaal werden moskeeën in Qatar gebouwd met drie ingangen. Een kleinere moskee, de Abu Manaratain Moskee, werd opgericht in 1940 in de buurt van de kust.

  Wakra Beach en Park (Wakra)

  Een van de beste en mooiste stranden van Qatar vind je in het Wakra Beach & Park. Het is een fijne plaats om samen met vrienden of familieleden een dag door te brengen. Er is een diversiteit aan speeltoestellen voor de kleintjes en voor de volwassenen zijn er special plekken waar ze kunnen ontspannen en zitten. Vanuit Doha rijd je binnen 30 minuten naar het Beach & Park.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Qatar bekijken.

  Vervoer

  Wanneer je naar de stad Wakra wilt gaan, kun je het beste reizen met het vliegtuig. Er ligt een vliegveld in Doha. Omdat Wakra maar 5 km van Doha af ligt, is dit zeer goed te doen. In de stad zelf kun je reizen met de bus, taxi of limousine. Houd er rekening mee dat je voor de laatste twee erg veel geld zal moeten betalen omdat het een luxe is.

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Wakra