Tradities van Rwanda

Bevolking van Rwanda gaat een Intore dans opvoeren
Bevolking van Rwanda gaat een Intore dans opvoeren

Rwanda is een klein land in Centraal-Afrika met bijna 12 miljoen inwoners. De bevolking bestaat uit Hutu, Tutsi's en Twa. Meer dan de helft van de bevolking van Rwanda is christen. De Rwandese cultuur speelt in grote rol in het dagelijks leven van de bevolking en kent enkele mooie tradities, zoals Grandauma of het dansen op traditionele muziek.

Heb je weinig kennis van Rwanda? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Muziek en dans

Muziek en dans spelen een grote rol in de cultuur van Rwanda. De muziek kent veel verschillende moderne stijlen, maar traditionele muzikale invloeden spelen ook nog een belangrijke rol in Rwanda. In Rwanda worden verschillende instrumenten gebruikt, zoals trommels, de ikembe, umuduri en andere Rwandese instrumenten. Ritme is erg belangrijk in de Afrikaanse muziek. Gezongen liederen worden vaak begeleid door een lulanga, een 8-snarig muziekinstrument. Op muziek wordt in Rwanda altijd gedanst. De meest belangrijke traditionele dans is de Intore. Deze dans is een combinatie van ballet en de dans van de helden en drums. De mannen dansen de dans van de helden, vrouwen het ballet. Andere traditionele dansen zijn de Ikinimba en de Amaraba. De Ikinimba vertelt het verhaal van Rwandese helden en koningen. De Amaraba is een zeer sierlijke dans die meestal door vrouwen wordt opgevoerd.

Traditionele huwelijken

Een moment waarop je de traditionele invloeden in Rwanda duidelijk merkt, is als er een huwelijk wordt voltrokken. In nog veel families zoekt de familie van de man een geschikte vrouw. Als beide families akkoord gaan, begint er een periode waarin het stel verkering heeft. In deze periode wordt het huwelijk voorbereid en kunnen de man en vrouw elkaar leren kennen. De familie van de man betaalt de familie van vrouw een soort bruidsschat, meestal in de vorm van natura. Vaak is de bruidschat een koe, die in Rwanda macht en rijkdom symboliseert. Traditioneel vindt de bruiloft plaats in het huis van de vader van de bruidegom. De bruid, bruidegom en gasten zijn gekleed in traditionele kledij. Als onderdeel van de bruiloft bidden de bruid en bruidegom voor de bruiloft en gaan in gesprek met de goden om zeker te weten dat zij bij elkaar horen. Tijdens de bruiloft worden er door beide families, bruid en bruidegom geloften en beste wensen uitgesproken. Daarnaast wordt er ook nogmaals gebeden tot de goden. De familie van de bruidegom verzorgt het eten en drinken en vaak wordt er ook veel gedanst tijdens de bruiloften. Vraag gratis een offerte aan

Grandauma

Iedere laatste zaterdag van de maand is het in Rwanda Grandaumu. Op deze dag zijn de meeste bedrijven en winkels in Rwanda gesloten. De bevolking heeft dan vrij van haar werk en komt samen om te werken aan vrijwillige gemeenschapsprojecten. Deze gemeenschapsprojecten kunnen veel verschillende projecten zijn, zoals het opruimen van afval of meehelpen aan het renoveren en bouwen van gebouwen.

Genocide Memorial Day

Op 7 april is het in Rwanda Genocide Memorial Day. Op deze dag herdenkt het land de slachtoffers die vielen tijdens de genocide in Rwanda in 1994. In een periode van 100 dagen vielen alle slachtoffers, die voornamelijk Tutsi's en gematigde Hutu waren. Extremisitische Hutu groepen pleegden de genocide en dwongen gematigde Hutu tot het begaan van oorlogsmisdaden. Het precieze slachtoffersaantal van de genocide is onduidelijk, dit ligt tussen de 800.000 en 1 miljoen. Alle slachtoffers worden jaarlijks (inter)nationaal herdacht op 7 april en de daaropvolgende week.

Het Genocide Memorial Centre
Het Genocide Memorial Centre


Verschillende tradities zijn erg belangrijk in de cultuur van Rwanda. Deze tradities, die in ere worden gehouden in Rwandese cultuur, weergeven allen een stukje geschiedenis van Rwanda.

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

14 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

7,8

Gerelateerde artikelen